Sunday, September 27, 2009

anOthEr stOry boUt frEnsHip... :)



"WE MAY WALK SIDE BY SIDE,
OR LIVE MILES APART,
BUT SOMEONE LIKE YOU
WILL ALWAYS BE...
CLOSE TO MY HEART... "

elloppp n akum.... :)
ahaks~ kali nie aku nak citer psl teman2 yg aku knl msa aku memula keje kat Sbn Parade nie n customers yg dah jd mmber aku.. ngape tetba aku nak citer psl dorg nie?? sbbnye tetba aje aku tringat kat dorg msa aku bgn pg td.. n then bler aku smpai ke tmpat keje nie, aku lalu ar tmpat2 mmber2 aku nie "prnah" n sdang keje.. ngape aku ckp "prnah" lak? sbbnye, ada antara mreka nie yg dah xkeje kat cnie laie.. :)

mmm... aku nak citer org yg prtama tgur aku msa aku keje kat cnie.. dia nie keje kat kdai crystal kat sblh tmpat aku keje(now kdai 2 dah ttup dah).. nma dia Lai.. but now we called her POPO (dlm bhasa mlayu mksudnye nenek).. ;p
dia bknnye dah tua pn, mda 5 taun dr aku, tp sbbnye dia pggil aku DADA n my sis NANA n dia suh kami pggil dia POPO... :)
now popo nie ngah smbung study kat UPM dlm jurusan yg aku sndri kureng psti... ;p

then aku knl lak ngan mate dia nmanye Ah Meng.. Ah Meng nie lak ngah smbung study kat UUM dlm jurusan undang2.. so dia nie bkl jd lawyer ar.. tp ngan dia nie, smua org dah lost contact sbbnye kmi smua xtau... tetba aje dia xmo tgur ngan kami smua..

pas 2, aku knl lak ngan Kak Fong @ Lai Chu Fong mrangkap akak angkat aku.. :)
dia nie dah kawen n ada sorg anak lelaki.. but now, dia dah jd ibu tunggal dah.. n bkl nak kawen ngan sum1 else yg kalo xclap aku nmanye Kelvin.. x-hubby dia Paul Wong 2 msh aku jmpa kekdg kat cnie sbbnye dia ada kdai jual hp kat tgkat 2 Sbn Parade nie... :)

Miz cute @ Wei YU @pn aku pnggil dia Wei Yi.. :)
dia nie dlu keje kat kdai crystal sma ngan Popo tp batch ke2 iaitu pas Popo n Ah Meng berenti.. ngan dia nie very d sengal one.. kekdang aku pn xphm ngan skap dia yg lbh kpd kebdak2kn.. :)
tp ngan dia aku agak rapat sbbnye dia nie mmg epy go lucky n dia adalh pnghibur kami bler kami bosan... :)
but now dia keje kat kedai tayar kat Rahang sna.. ;p

pas 2, aku jalinkn lak hbungan "perkwanan" ngan Ah Yee n Ah Fan.. mrka nie keje kat kdai bju n kdai jual silver kat sblh kiri tmpat aku keje.. mreka nie pn ok gak ar tp aku xsrapat mcm aku rpat ngan yg lain 2, sbbnye dorg nie agak perkauman ckit...

mmm... then ada gak customer yg jd mmber aku... antaranya ialah...
Kak Wanie.. dia nie planggan ttap tdung aku.. ;p
then bpak dia plak bkak kdai mkn kat Sbn Parade nie gak.. Nama kdainye Santap Corner.. so, kmi pn jd ar mcm 1 kuarga.. :)

lg sorg, Kak Sha.. dia nie pn vry go lucky prson gak.. aku knl mak dia dlu bru knal dia.. sbbnye mak dia yg jd customer aku memula.. :)
till now kami msh keep it touch n dia pn pnulis blog mcm aku nie gak... ;))
kalo nak bca blog dia g aje kat http://cheryna.blogspot.com/ dia nie peminat Arsenal.. Liverpool (2 yg xblh msuk ngan aku 2... aku kn penyokong Man United.. :)) ) tp dia ttap bez.. :)

*pembetulan : kak sha peminat Liverpool bknnye Arsenal.. :)

Kak Masriyana @ Kak Mas... orgnye kcik aje frm Kelate.. dia n family dia dah mnetap kat Sbn nie dah lma.. dia nie keje kat Wisma Negeri 2.. sbgai apa? aku xprnah nak ambik pusing.. :p
dia nie pn, umo dah 20++ tp prangai dia mcm bebdk gak... slalu kna "buli" ngan aku n my sis.. dia nie ada 1 msalah iaitu, tiap kali dia nak bli brang trutamanya baju, dia msti pening pale nak plih yg mna 1.. then aku n my sis pn apa lg, slalu bg pndapat yg brlainan kat dia.. :)
lg ar dia pning then dia akhirnya akn mengadu kat mak aku sbb kami "buli" dia.. :p
apa pn dia ttap bez gak mcm akak2 aku yg lain nie.. :)

n akhir sekali, aku jmpa lak ngan 2 org cikgu yg amat ar sengal.. dorg nie msh menuntut kat Open University kat sblh Sbn Parade nie.. nma dorg iaitu Kak Suzi n Kak Alia.. :)
Kak Suzy nie, dia pling ska lpak kat kdai aku.. dia pn pling ska bwk geng2 Open U nie mai kdai aku nie hah.. :)
yang Kak Alia lak, jnis pling xkisah dlm mmbeli.. agak boros gak aku tgk cra dia.. tp dia dorg nie kalo sekali tgk, xsngka pn dorg nie sorg yg trlibat ngan bdang pendidikan.. :)

n now, aku ngan jlinkn tali perkawanan aku ngan sorg laie cikgu dr Ganu iaitu Nik Azrin.. bkal prkahwin xlma lg.. orngnye kcik molek.. pkai tdung lbuh but msih lg sma mcm akak2 aku yg lain nie.. :)
dia pn slalu gak "kompius" bler nak bli baju.. :)

so... aku rsa dah xde laie dah.. yg bkl2 nak jd mmber 2.. blm ada lg wat tkat nie.. :)
aku pn hrap gak yg our frenship nie akn brkekalan wlaupn bkn sbgai sorg yg sgt rapat.. :)

ok ar... len kali aku nulis laie.. nak smbung wat keje nie.. kang bler "big boss" aku mai, laie truk aku kna.. :p

bye2 n akum smua... :)

p/s : mcm gmbr kat atas 2, wlaupn kite brlainan agama mahupn bgsa n umo, tp kite msh blh mnjalinkn prhubungan prsahabatan... ^-^

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

2 comments:

cHeRyNa PiReS said...

hahahaa..rakan2 Seremban Parade..
Sayang...kak sha peminat Liverpool la:P

* takpe....takpe..boleh terima lagi MU anda:)

~nUmb GurL'z / Miz Fantasy~ said...

kak sha sy dah btlkn dah psukn fav akak... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)