Monday, November 30, 2009

BENCINYA AKU NIE...



salam n eelloopp smua... :)

k ar aku rsa aku xmo nulis pepjg sbbnya kang aku makin begong..
yg aku nak ckp, aku BENCI BUDAK ITU!!!

so kalo aku dah mula membenci, aku xkn maafkan dia dunia akhirat..
bukan slah aku nak suka2 mmbenci dia tp dia yg wat aku membenci dia.. so aku mals nak citer pjg2 kang aku pun jd giler mcm budak itu gak..

k ar len kali aku nulis lg.. nak redakan apa2 yg patut... ;)
bye2 n c ya...

ps: kekdg pelik sgt2 ngan org2 yg "terlebih" pandai nie.. smpai trjadi ar istilah "terkurang ajar" & "terbiadap" ngan org yg lebih tua dr dia.. apa kes?? pikirkan kan ar... ;p

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Sunday, November 29, 2009

NiLai KeManusiAan & KasIh saYang...




assalamualaikum n eelloopp smua... :)
lma xmg-update-kn dri aku kat cnie... :)
bukan apa, xde idea nak nulis pas bca blog arie 2.. (sila rujuk entry yg lps Mr Rude)
n now aku nak citer psl "KEMANAKAH NILAI2 KEMANUSIAAN & KASIH SAYANG KITE"
ceh wah.. nie bukan nak citer psl nilai ksih syg yg kena mengena ngan bf ok... nie nilai kasih syg kite sbgai manusia.. d ulangi sbgai MANUSIA yg BERAKAL.. :)

nak tau ngape aku nak citer psl bnda nie?? hah.. msa rya korban arie 2.. msa dlm perjalanan ke kg aku kat Sepang, aku trserempak ngan beberapa org kurang siuman ataupun ckp mudahnya org gila yg berbgsa melayu.. aku ulangi MELAYU n dah tentu ar dorg nie beragama Islam n kalo dorg siuman sure dorg pun smbut raya korban mcm aku gak.. tp.. yg menyedihkannya, dorg nie d biarkan berkeliaran.. apa kes?? mna perginya family dorg nie?? ngape dorg snggup tgk ahli kuarga dorg mcm 2?? aku tnye kat dri aku sndri..

n kalo kat Seremban Parade nie pun, rmai gak org kurang siuman nie.. ada yg lelaki n ada yg pompuan.. ada melayu n ada gak yg bgsa lain mcm india.. cina? cina aku xpenah jumpa lak kat Seremban Parade nie.. tp kalo kat PD ada ar.. :)

mcm2 citer yg aku dgr psl dorg nie.. ada yg sebelum giler nie keje yg bgs2.. tp xtau apa silapnya dorg trus jd mereng mcm 2..
mcm ada 1 budak lelaki nie.. dia selalu dtg ke Seremban Parade ngan pkai jubah n berserban.. kalo sekali tgk lbh kurang mcm org2 yg ikut tabligh mcm 2.. n bila di siasat, rupa2nya, mmg dia dlu pengikut tabligh masa menuntut d Universiti Al-Azhar.. d sebabkan dia trlalu taksub ngan Tok Gurunya, maka dia jd mcm 2.. nak jadikan citer lg, parents dia dah meninggal semasa dia msih siuman n semasa dia berada d Al-Azhar lg.. so, biler dia dag mcm 2, pihak Uni antar dia blik ke Malaysia n dia merayau2 krana xde sape yg nak jga dia... alangkah kesiannya....

lg 1, ada sorg pokcik nie, tiap2 kali dtg mesti handphone xlengkang dr tngan dia.. selalu ckp mcm nie "abg, dah smpai yang.. kang ayang trus call abg biler ayang dah smpai ye"
upa2nya, dia kematian wife dia.. dia selalu tnggu wife dia yg keje kat KL balik menaiki tren.. xtau lak wife dia meninggal sbb apa.. n dorg pun xtau yg dia ada anak2 ataupun x..

kalo kat PD dlu trkenal ngan sorg org gile pompuan.. namanya MAMA BLUES.. (jgn tnye aku ngape dia d pnggil mcm 2)
tp dah lma dah mama blues nie xde.. radar pun xdpt kesan kemna dia menghilangkan drinya selepas dirogol oleh mat2 gian.. dgr citer dia kna cerai dek suami dia msa malam perkahwinan dia.. xdpt tima kenyataan so trus jd mcm 2..

ada gak org gila yg bngsa cina kat Pd nie, nmanya MANCIS API.. sbbnya dia nie pantang jumpa org, msti jual mancis api dia.. aku pun  xtau ar mna dia dpt mncis api yg byk2 2.. mak aku kta mancis api nie dah lma dah ada kat PD n smpai skang pun ada lg.. port dia selalu jual mancis api dia kat PASAR BESAR PD..

2 antara citer2 org giler yg aku dpt kumpulkan.. aku bukannya nak citer psl org gila nie.. aku nak kaitkan org2 gila nie dengan tajuk aku td.. Kemanakah hilangnya nilai2 kemanusiaan n kasih syg kite sebagai manusia..

apa perasaan ahli kuarga dorg nie biler trserempak ngan dorg nie berkeliaran?? kenapa dorg xambik aje n jaga org2 mcm nie sdangkn kite tau yg dorg nie xde kemampuan tuk berfikir secara waras lg?? kalo ahli kuarga dorg xmo jaga, apa slah kalo dorg d antar ke rumah2 bahagia?? kat c2, dorg pasti d jaga dengan baik..

kekadang aku trpikir balik, kenapa ahli kuarga dorg snggup biarkan dorg mcm 2.. apa yg dorg mkn tuk truskan idup?? sedangkan ahli kuarga dorg mkn makanan yg enak2.. tido d katil yg empuk2.. pakai pakaian yg selesa n cntik2.. sedangkan ahli kuarga yg kurang siuman ini di biarkan tnpa sikit pun belas kasihan.. d biarkan idup tnpa arah tujuan.. d biarkan berkeliaran..

ok ar, aku biarkan persoklan ini mcm nie, sbbnya aku rasa tiada jawapn yg bg2 tepat nak aku bgkan atas soklan aku td.. apa kta korg lak yg bg aku jwpan Kemanakah Hilangnya Nilai2 Memanusiaan & Kasih Sayang Kita Sebagai Manusia??

aku akan menulis d lain kali..
sekian..
bye2...

ps: ada gak sorg org gila yg aku tau citernya.. dia jd gila krna ahli kuarga dia sndri memulaukan dia hnya kerana dia sengau.. :(

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Friday, November 27, 2009

"Mr. RudE" adalah........ ^-^



assalamualaikum n eelloopp smua... :)

hehehe, pg2 raya post entry lak aku nie... alah, aku xblh nak tdo so aku n aku trbca 1 blog nie.. aku rsakn blog nie amat ar trlalu biadap sungguh penulisnya..

sbbnya, konon2 dia budak Uni, dia igt dia dah pndai sgt.. dia igt dia dah bijak sgt hingga kn trlalu jd kurang bijak..

aku mls nak mmbebel pg2 mcm nie, yg aku nak ckpkn, kalo dah slh n clap sndri, apa sal nak slhkan org lain?? cuba cermin dri 2 sndri n muhasabah ckit perangai awk 2 sblm awk mngata org lain.. igt, kite xsmpurna mna pun.. smua ada kelemahan msing2.. jgn igt awk 2 dah bgs sgt.. si org lain dah xbgs..

apa pun, aku mls nak bebel pjg2 kat cnie.. kang aku mkin skit atie n makin menyampah ngan kebiadapan c penulis blog nie.. so aku undur dri dlu..

bye2 smua... :)

ps: aku mmg skit atie ngan penulis blog nie.. kalo aku dpt dia bukan tkat "langgar" dia pusing2 aje, aku trus "hit" dia biar dia tau betapa skitnya atie kalo meyampuk hal org lain.. :)

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Wednesday, November 25, 2009

MenCari En. CinTa.. ^-^




assalamualaikum n eelloopp smua... :)
so... apa nak post arie nie?? hehehe... nak post psl sumthing yg aku dok trpikir semlm msa aku melakukan xtvt kegemaran aku "Merenung Masa Depan"..


mcm mlm2 yg biasa aku lalui.. sunyi... sepi.. syahdu... rindu.. n mcm2 laie ar prasaan yg aku sndri pun xtau nak ckp mcm mna laie.. ;)
n mlm semlm pas aku bca blog Kak Sha yg nak berenti dr menulis blog 2.. (plz don ar kak sha) aku pun igt nak tido.. tp guling punye guling, kelip punye kelip mta nie amat ar degil sesgt nak lelapkan drinya.. adus!! kata atie aku.. apa nak wat eik?? (n kalian sure tau apa aku nak wat kn?) apa lg aku merenung ar... :)


dlm pd aku merenung 2 tetba aku trindukan sum1.. hehehe.. aku pun xtau ar nak ckp mcm mna.. :)
biler aku bukak blk "kotak ajaib" aku, aku trpndang sekeping gmbar lelaki yg segak ngan bju melayu birunya.. ;p


biler aku tatap n renung gmbr 2, aku cukup trharu.. betapa aku xdpt nak lpakan dia.. betapa aku rindu kat dia.. tp.. biarkan ar rahsia yg separuh laie... :)


aku tau aku xlayak tuk insan yg baik mcm dia.. dia trlalu baik tuk d sakiti olh aku nie.. aku slalu berdoa mga dia d temukan ngan org lain.. org yg dpt mmbahagiakan dia.. (wwaarrgghh..!! aku trlayan jiwa lak)
tp mcm mna ngan aku?? sape yg aku nak sbnrnya?? msh ada harapan ke aku ngan dia ataupun aku kna mencari En. Cinta yg baru?? ;)


aku pening.. aku buntu.. so aku wat ar solat sunat mlm td.. solat sunat tuk tenangkan pale otak aku yg serabut nie.. then msa aku tdo pg td.. hnya 2 muka aje yg aku nmpak.. 1 My SP n d other... ehem.. ehem..
aku xberani nak ckp.. (aku xseberani Kak Sha yg ngaku crush ngan Pocket (should i call u Abg Pocket??) ;p
so aku ambik keputusan aku biarkan yg lg 1 tu jd rahsia wat sementara nie eik... ;)

aku ckp jujur sejujurnya... aku selesa berkawan ngan 2 org nie.. mereka ok.. n aku bukan nak compare My SP ngan d other guy.. SP aku btl2 memahami sape aku sbnrnya.. (oopss... mgkin aku lpa sbut yg aku dah lma ngan SP aku.. around 6 years..)
n with diz guy, around 1 taun tp dlu xrpat sgt sbbnya dia ada awek.. bru skang ar nak rapat but still guna term "JUST FREN ONLY".. :)

so... apa yg patut aku wat?? aku ada tnye kat my bez buddy Mr Dude psl nie.. tp yg psl aku mmpi nie blm laie.. ;p
dia kta mgkin aku msh laie syg kat My Sp n aku msih perlukan My Sp dlm idup aku.. n aku msh xdpt nak lpakan My Sp.. adakah begitu?? aku mkin pening.. aku pun naik binggung... :))
(so aku gelak n senyum aje arie nie tuk wat aku epy sokmo)

n dlm pd aku sedey sbb Kak Sha kata nak berenti ber-blogging nie aku trsenyum sndri mmbaca blog Pocket.. aku sebab mmbaca blog Jane n aku trhibur tgk Miera yg ghairah membuat banner tuk kontes n mengucapkan tahniah pd anak buah Tedi yg smbut bezday arie nie...
 ;)

n aku pun naik trlpa psl mmpi aku semlm hingga ar aku trnmpak gmbar kucin yg ngah bahagia bercinta mcm kat atas 2... nie kalo Kak Azz n Tedi nmpak kucin2 2 sure dorg ambknye... ;)

ok ar... aku nak out n len kali aku nulis2 laie..
ptg kang kalo xde aral, aku jenguk2 lak blog yg blm smpat aku jenguk.. curi2 msa keje ngan ber-blogging n mencurahkan perasaan pd Miz Diary nie.. :)

bye2.. akum n d kesempatan nie aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT AIDIL ADHA WAT SMUA TEMAN BLOGGER.. :)

ps: msih mencari En Cinta yg xtau biler akn aku jumpa... ;)
n sorry 2 Kak Sha n Pocket andai aku mengunakan korg sbgai contoh kat entry aku nie...
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Tuesday, November 24, 2009

Assalammualaikum...




akum n elloopp smua...
arie nie jz nak kongsi email yg aku bru dpt pg td dr SP aku... about adab memberi salam... so xmo citer pjg2 mari ar kite sma2 membaca n mghayati serta mengamalkannya... :)



"..Ilmu utk dikongsi bersama :
Pagi semlm dengar radio ikim (91.50 fm), ustaz Zawawi citer tentang sunnah Rasulallah s.a.w.
Antaranya tentang bab memberi salam.
Baginda memberi salam dgn lafaz "assalamualaikum" dan
menjawab salam


dari para sahabat dgn salam yg penuh
"waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh"
Beri salam - assalamualaikum"


Jawab salam - "waalaikumussalam > warahmatulallah hi wabarakatuh"


Apabila kira berkirim salam pada org lain,
hendaklah kita berkata "Kirim salam assalamualaikum pada ZIZAH ye" contoh lerr...


Bukannya : "Kirim salam kat ZIZAH ye"
Dan bukannya " Kirim salam maut" statement ini adalah berdosa, walaupun sekadar gurauan! Semoga ada manfaat.


"Akum = Avde Kokhavim U Mazzalot"


Maksud singkatan " A'kum" Untuk renungan bersama : Janganlah kita menggantikan perkataan
"Assalamualaikum" dengan "A'kum" dalam sms atau apa sekalipu melalui tulisan.


Jika perkataan Assalamualaikum itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan
"As Salam" iaitu sama makna dengan Assalamualaikum.


Sesama lah kita memberitahu member-member yang > selalu sangat guna shortform A'kum dalam sms ataupun email. Perkataan 'AKUM' adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud 'BINATANG' dalam Bahasa Ibrani.
Ia singkatan daripada perkataan 'Avde Kokhavim U Mazzalot' yang bermaksud 'HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT'.


Mulai sekarang jika ada orang hantar shortform "A'kum", kita ingatkan dia guna "As Salam" kerana salam ialah dari perkataan Assalamualaikum.


Semoga ada manfaatnya. JIKA ANDA TIDAK KEBERATAN, FORWARD LAH CERITA KEPADA TEMAN TEMAN MU,


KERANA SESUNGGUHNYA ILMU YANG BERMANFAAT ITU, AKAN ABADI JIKA DIAMALKAN.
kalau ada kemuskilan berjumpalah yg pakar dlm bidang ni....."

ps: akan melawat anda smua ptg kang... :)
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Monday, November 23, 2009

MereNung maSa dEpaN... :)



akum... n elloopp smua... :)
aku kmbali menulis smbil mencuri2 masa keje... :)

hehehe... semlm msa aku chating ngan my SP, dia ada mention psl tajuk entry aku nie.. iaitu MERENUNG MASA DEPAN.. :)
mmg ar kalo org lain tgk aje ayt 2, msti igt aku nie ska berkhayal kn?? tp bg aku merenung masa depan ialah merenung kmbali sape diri aku sbnrnya.. merenung apa msalah yg aku hadapi skang, dlu n akn dtg..
merenung apakah nsibku dlu n skang ada berubah n merenung sikap2 aku... :)

msa mlm aku, byk aku habiskan ngan aktiviti nie.. kekdg aku leka hnggakan nak ke pg.. :)
dr dlu smpai ar skang aktiviti nie mmg aku xdpt nak tnggalkan.. aku trlalu gemar akn merenung nie.. :)

nak2 biler time2 ujan.. wahduh... begitu tenang sekali rsanya.. rsa mcm smua beban yg aku tnggung ilang ikut air2 ujan yg turun mncurah2 2...

n semlm, aku lakukannya sekali lg pas aku men game kat fb n chating wif my SP, my bez buddy Mr Dude n my fren Mr Fadz @ Mr Notty.. :)
aku renungkan, ngape aku jd cukup kecewa ngan dri aku pd mnggu lps.. aku pkir punya pikir... renung punya renung... akhirnya aku tau gak apa sbbnya..

nak tau apa sbbnya?? xyah ar... biar ar jd rahsia aku aje.. ;p

then aku pun trpikir lak psl sum1 nie.. adakah apa yg aku wat selama nie kat dia, dia hrgai?? apa yg aku wat kat dia, adakah dia phm?? apa yg aku wat kat dia, adakah dia tau sbabnya?? apa yg aku wat kat dia, adakah aku yg berslah??

dan jwapan2 tuk soklan2 aku hnye trbiar aje mcm 2.. aku xtau apakah jwapan yg pling sesuai tuk smua solan2 aku td.. aku buntu.. aku binggung.. aku begang.. aku sdh.. aku kecewa..

dan aku truskan renungan aku pd mlm td hingga ar akhirnya aku ambik kptusan yg aku rsakan amat ar xsesuai lngsung ngan prinsip idup aku slma nie.. iaitu...
"AKU BIARKAN DIKAU DENGAN SGALA2NYA.. DIKAU YG MULAKAN.."
aku xmo trlibat sma lg ngan apa jua wlaupun aku tau aku xmmpu nak hindari drimu dlm idupku..
"MAAFKAN AKU..."

aku dah nak out n aku akn kmbali sekali lg nnti... :)
pd teman blogger, aku dah jenguk separuh page2 anda n aku akn kmbali menjeguk kalian nnti eik... :)

ps: Kemanakah perginya perasaan yg aku simpan selama ini?? :(

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Sunday, November 22, 2009

Tawa Dalam Tangisan~


akum...
elloopp smua..

sorry sbb tiada peng-update-pan wat masa nie..
aku terlalu bz ngan keje n blog kedai aku...
xde idea nak nulis sbbnya penat...

akan kembali biler aku dah xpenat n dah ada idea..
pd teman2 blogger, aku akn cuba tuk menjeguk umah anda jika aku ada kelapangan... :)

senyum mcm mna sekali pun atie ku tetap menagis n kecewa.. apa pun, idup msti d teruskan n aku akn senyum tuk smuanya ini...

ps: thanx 2 my frenz Mr Dude n Mr Fadz.. serta My SP krna bg nasihat n dorongan kat aku nie hah.. :)
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Wednesday, November 18, 2009

AtieKu BerkeCai LaGi....






akum...
hola... smua... :)
1st sekali nak mtk maaf kat smua sbb dah xjenguk2 kat page korg n update page aku nie...
terlalu bz ngan keje.. al maklum ar dah ujung taun n smuanya nak kna beres sblm tutup taun '09 nie... ;)
kalo aku smpat, aku akn jenguk page kalian lewat petang ataupun mlm kang ok... :)


hehehe... kali nie aku nak citer psl atie.. (lg sekali) ;p
bukkan nye apa sjak aku xupdate nie byk lak aku dgr citer2 psl atie2 yg berkecai nie.. trmsuk ar aku... ;p
(tp atieku berkecai bukan sbb cinta ok.. sbb lain) :)


mcm mmber aku nie, baru aku tau yg dia dah pts ngan gf dia 8 bulan yg lpas.. sungguh xku sngka.. pndai sungguh dia mengcover line.. tp akhirnya aku tau gak.. dr sape aku tau?? dr dia gak ar sbbnya dia dah xsnggup lg nak tahan.. ;p
aku tau mcm mna prasaan dia.. alah korg pun msti tau punye kn mcm mna skitnya ptus cinta.. tipu ar kalo korg xtau..;p


n laie sorg mmber aku nie, bru ptus tunang.. nie pun aku tau dr dia gak.. sbbnya aku tnye psl tunang dia n dia kta dah ptus n msh menderita tnggung rndu pd bekas tunang dia.. nak wat mcm mna, dah xde jodoh.. :)
cri aje org baru yg dpt membahagiakan dri awk 2... ;)
(pndainya nsihatkan org cik lynda nie) ;p


aku lak?aku lak atie aku berkecai bukannya sbb cinta.. atie aku brkecai sbb org yg aku syg nie, tramat ar degil sgt.. ngape ar dia xmo dgr apa yg aku ckp?? aku nsihat dia... mrahkan dia bukan sbb aku nie bnci kat dia.. sbb aku syg kat dia.. tp.. ngape dia xngerti2 laie?? ngape dia buat bnda2 yg aku rsa amat ar bodoh sgt..
geram? aku pun dah xlarat nak geram kat dia.. nak marah pun aku dah penat.. nak sedih, dah xmmpu nak nagis dah.. aku hnye pkir dia "sum1" 4 me aje.. kalo org lain, dah lma aku biarkan..


huh.. entah ar.. aku trlalu penat memikirkan smuanya.. kekdg aku amat fed-up ngan dorg nie..
aku cuba nak wat yg trbaik tuk dorg nie tp apa yg dorg wat?? dorg lgsung xblh nak wat baik.. msih lagi keras atie n keras kepala.. ngalahkan ada btu bosar kek atas pale dorg 2!!


penat..penat..penat..
penat segala2nya.. mna nak pkir psl keje laie, nak pkir psl bnda nie n hinggakan aku xsmpat nak pkir psl dri aku sndri...


apa pun aku doakan kalian berdua dpt sedarkan dri kalian berdua secepat mgkin.. aku trkilan andai sesuatu trjd pd kalian berdua.. amat terkilan........


k ar.. nie ada keje laie.. nak update blog BUTIK ELYNA.. kalo korg nak tgk2 bju2 yg d jual kat cnie, click aje link kat atas td 2.. ;)


bye2.. akum smua.. nntikan lawatan aku ke page2 kalian ok.. n mohon d maafkan sekali lg... :)


p/s: ilang rndu n masalah biler brcakap ngan SP aku mlm td.. wlaupun jap aje tp amat ar berbaloi.. ;p



Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Sunday, November 15, 2009

Penutup Hoben Jang Hoben..






akum n elloopp smua.... :)

hehehe.. sebenarnya bnda nie aku nak post mlm td.. tp aku xsmpat sbbnya byk keje nak d buek.. so aku post arie nie eik... ;)

nie ar antara gmbar yg aku dpt ambik msa majlis penutupan perarakan Piala Malaysia yg d menangi oleh Pasukan Nogori arie sabtu yg dah lopeh 2..

sbb kerajaan xmo bg cuti umum kat rakyat N9, mreka adakn ar karnival.. di mna piala 2 d arak ke sluruh negeri smbilan.. yg sodehnya aku xdpt nak tgok... :(

akhir kat pdg MPS sbn ciap ngan tembakan bunga api.. ada ar penyanyi yg dtg.. tp aku xtau sape... :))

k ar, nie aje... aku tau entry kali nie agak pendek n bosan.. apa pun len kali aku post yg bez ckit eik... bye2 n akum smua... :)

p/s : sory eik jika anda nosan ngan entry aku kali nie..
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Saturday, November 14, 2009

iGaU....~



akum... n ellooppp smua.... :)
mmmm... kali nie aku nak citer pasal MENGIGAU...


ok ar anak2 smua... (cehwah)
menurut KAMUS DEWAN BAHASA & PUSTAKA EDISI KE-3 :


igau 1; mengigau 1. bercakap pd masa tido, meracau(semasa sedang tido)
                          2. bercakap yg tidak tentu hujung pangkalnya, meracau
                          3. bercakap yg bukan2, merepek
igau 2; (ckp minangkabau) huru-hara, gempar, kekacauan..


so..., yg aku nak citer psal igau yg no 1.. iaitu bercakap pd msa tido..
bukan nak aibkan sape2.. hnya sebagai perkongsian memori aku semasa waktu study dlu ngan korg aje.. n nma "pelakon" akn aku rhsiakan n gunakan nma tipu2 aje.. :)


seblm aku mulakan citer aku, aku nak tnye kat korg ar.. korg penah mengigau x?? (jwab jujur tau) ;p
ataupun korg penah tgk org lain mengigau ke?? xde?? ish.. ish.. ish... cian korg... :p


mmm.. sepnjang pemerhatian aku, ada 2 jenis ngigau yg aku dpt.. iaitu ngigau berjalan tp mulut senyap n ngigau kat 1 tempat aje tp mulut bising.. n kedua-dua jenis nie aku penah jumpa..


first, aku nak citer psl ngigau yg berjalan nie.. kalo dlm omputihnya sleep walking (btl ke?? xbtl mtk d btlkn eik..) ;p
yg aku tgk ialah abg sepupu aku iaitu anak kpd mak ngah aku yg no 1.. aku pnggil dia Along aje ar eik.. dia nie, dr dlu suka sngat ngigau berjlan.. org dlu2 kata tdo smbil berjalan.. aku pun xtau ar apa sbbnya.. mgkin dia bermmpi yg dia ngah nak kuar g jejalan agaknya.. ciap bukak pintu umah laie.. nasib baik bpk dia tegur dia n dia trus trsedar dr tdo n blur.. :)
ada lak yg sekali 2, dia bwk bantal dia n tdo btl2 kat dpn muka pintu bilik air.. mgkin aku rsa dia mmpi tdo kat air tejun agaknya... sejuk aje... ;)
tp aku pelik, dia ngigau tp mulut snyap hnye kuat brjalan aje..


yg bgigau kat 1 tmpat aje tp mulut bising lak ialah mmber aku msa aku study kat KNKP.. namanya Mizz J, dorm mate aku nie pling kuat ngigaunya.. xde penah 1 arie dia xngigau.. tiap2 mlm dia akn ngigau.. n ckp
bnda yg tah apa2 tah.. penah 1 kali 2 dia boleh "bantai" nyanyi lagu Sheila On 7 smpai 1 lagu ciap ngan gaya sekali.. :)
biler kitaorg tnye dia esknya, dia kata dia mmpi dia ngah berduet ngan Duta Sheila On 7..


boleh ke mengigau nie mmbawa maut??
jwapannya : boleh..
nak tau apa pasal??
ye ar, kalo ar dia ngigau yg dia buat aksi trjun tiruk kat sungai, tp sebenarnya dia dah trjun tiruk kat tngga umah dia.. (kalo umah yg tngganya rndah xpe ar gak, kalo yg duk umah flat??) haru deh...
kalo xsilap aku, dulu ada kes budak sekolah yg dok asrama, meninggal sbbnya trjatuh dr bangunan asramanya hnye krna dia kuat ngigau.. mmber dia kta dia arwah mmg kuat ngigau.. xkira ar tdo siang mahupun tdo mlm..

boleh ke pengigau mmbunuh??
jwapannya : boleh gak
nak tau apa pasal??
hah.. kalo ar dlm mmpi 2 dia potong ayam ke, atau dia mmpi sembelih lmbu ke.. upa2nya dia g potong mak atau bapak dia atau kwn2 sebilik dia.. xke kes naya 2?? nak d kategorikan apa eik kalo kes mcm 2?? mmbunuh ngan xsengaja?? atau mmbunuh tnpa niat?? :)

k ar.. dah nak tdo.. esk smbung keje balik..
bye2 n akum smua.. jgn ngigau lak mlm kang eik... :)

p/s : trasa nak mkn kek coklat plak.... ;p
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Thursday, November 12, 2009

Bahana Cinta... ^-^


keratan akhbar Utusan Malaysia 12/11/09

akum n elloppp... :)
hah... kali nie aku nak share psl bahana cinta.. :)
(alwayz cinta.. nak wat mcm mna, cinta 2 kn ke lumrah idup...) ;p

so... citer cinta kali nie agak tragis sbbnya pemuda nie snggup mmbunuh gf dia sbbnya gf dia berpaling tadah..
yup aku tau citer nie dah 5 taun lepas, tp... kesnya baru selesai taun nie... (punye ar lma prosesnya)

dlm biter nie ada tulis yg pemuda nie student ataupun lebih tepat lagi belas student UKM.. nie mesti prg yg trpelajar n bijak pandai kan?? tp...,hanya kerana CINTA dia snggup jd "bodoh"  kerana membunuh gf dia..
ngape aku kata dia "bodoh"?? sbbnya dia memusnahkan hrapan mak bapak yg ngantor dia ke UKM 2 tuk belajar.. bukannya suh dia jd pembunuh.. aku rasa ar, kalo mak bapak dia tau yg dia akan jadi pembunuh, harus di bunuh aje budak nie msa kecik2 lg.. so dorg pun xsusah2 nak ngantor dia g belajar dr sekolah tadika hingga ke U..
bak kata org negeri "buek ngabiskan boreh aje" (ejaan kalo slah aku mtk mf eik) ;p

tp... apakan daya kite xtau apa yg akn trjadi kn?? n mgkin gak bdak lelaki nie pun xsngka yg dia akn jd pembunuh n yg d bunuhnya adalah insan yg dia syg.. konon2nya nak idup semati ar ngan dak pompuan 2.. :)
apa kan daya, "u curang i kill u.. " :)

dgr2 citer, dak pompuan nie main kayu 3 kat belakang dak lelaki nie.. n biler dak lelaki nie dpt tgkap, trus ar dorg clash tp dak lelaki nie xdpt nak tima knyataan.. so... jlan yg pantas bunuh aje.. 2 ar d katakan "buta sbb cinta" :)
aku igt lg kata SP aku "biar kite yg mengajar erti cinta bukan cinta yg mengajar ertinya pd kite" n 1 lg " biar kite yg berubah sbb cinta bukan cinta yg merubah kite" (huhuu.. aku msh tringat kat memory lma) :(

so.. brbalik pd citer kite td.. dlm tulisan nie ada kata :

" irawadi,27, yg berasal dr Pasir Mas, Kelatan, berbaju T putih dan berseluar sukan kuning air di lihat tenang sebaik mendengar hukuman tersebut di bacakan. Dia bagaimanapun kelihatan agak sayu sewaktu di peluk ibunya sambil menangis"

cian kat mak diakn?? xpsl2 ank dia d tali gntung... ngape ar budak lelaki nie xpikir dlu sblm dia brtindak??
apa2 pun, kalo nak tau citer lbh lnjut.. baca ar UTUSAM MALAYSIA muka surat 16 bhagian Dalam Negeri..

k ar.. nak smbung wat keje..
(smbung chating sebenarnya)
bye2 n akum smua... :)

p/s : ngah chating ngan Kak Azz psl betapa comeynya sang ular berbanding sang kucing.. :)

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Tuesday, November 10, 2009

StocKs sukA-suKa atAu StockS isTeri..

akum... n ellooopppp smua... nak mtk maaf byk2 kat smua member2 blogger sebabnya dah lama xjenguk ke page kalian... aku xtau ar apa masalahnya aku xdpt nak open page kalian dr semalam.. bila ada yg boleh bukak, yg lain xboleh lak... sory eik.. mgkin laptopku ini kna virus agaknya.. :(
tp aku akn cba sedaya upaya menjeguk ke page kalian eik... :>

mmm... entry kali xde gmbar sbbnya aku xtau nak letak gmbr apa yg berkaitan ngan tajuk entry aku nie... :p
kali nie aku nak citer pasal pompuan yg org lelaki kategorikan "stocks suka & stocks isteri" bg blogger lelaki sure korg tau kot.. ;p

k ar.. semlm aku dpt 1 email frm sum1 ar.. dia ada citer psl pompuan yg mcm mna d katakan stocks suka n pompuan mcm mna yg d kategorikan stocks isteri.. meh kite selidik dri kite (pompuan aje eik) dlm stocks yg mna.. jeng.. jeng.. jeng.. jeng...

" STOCKS SUKA-SUKA :

menurut kta si pengirim email nie, stocks suka2 ialah pompuan yg snang nak d bawa kemna2 aje.. yang boleh d pegang tangan, yg boleh d bwk naik moto, yg boleh d peluk2 hingga ar yg smpai ke bilik tidur.. :)

pompuan jenis mcm nie mmg ramai n senang aje nak dptkan.. pegi aje ke Universiti bg yg educated, atau ke pasar2 raya yg dok lepak2, atau kat mna aje.. sure pompuan jenis stocks suka2 nie mudah d perolehi.. dorg kalo korg senyum sekali, d balas 2 kali.. kalo senyum 2 kali d balasnya 4 kali.. kalo korg senyum 4 kali lak terus aje dia tnye sape nama.. :) (kalo lelaki d katakan gentelman,kalo pompuan d ktakan apa eik??) ;p

korg boleh ar bwk diaorg nie g kemna2 aje asalkan korg kuarkn ckit aje ongkos tuk belanja minum atau makan.. then dia dah jadi hak korg.. korg boleh ar buat apa aje kat diaorg nie.. trmasuk ar tut.. (xdi benarkan menyatakan perkataan i2 d sini) ;)

pas 2, biler korg xmo, korg boleh ar tnggalkan diaorg nie mcm 2 aje.. xde rasa nyesal kat dorg mahupn kat korg sebabnya dorg pn sama mcm korg hanye nakkan KESERONOKKAN semata2.. xde mknanya dorg nak ambik korg jd steady hingga ke jingjang pelamin..jangan harap ar ataupn jangan mimpi ar..

STOCKS ISTERI

pompuan jenis nie memag sukar nak cari.. kalo dalam 10 org 1 aje baru korg jumpa pompuan jenis nie.. pompuan yg mcm nie tau menjaga tatasusilanya sebagai sorg pompuan, tau menjaga adapnya, tau menjaga akhlaknya, tau menjaga maruah dirinya..

pompuan jenis mcm nie, nak pegang tangan pun susah.. kalo nak pegang pn mencari alasan mcm nak tolong dia ke, atau kata terpegang ke atau apa2 aje ar alasan yg boleh nak pegang.. kalo nak mintak izin pegang, jangan harap ar dapat.. rasanya mau 5 jari naik muka korg sebabnya berlaku biadap kat dia.. walaupn korg dah declare jd pakwe diaorg.. tetap xde peluang punye.. ;p

so.. bg lelaki, pompuan stocks yg mcm mna korg nak pilih?? aku rsa sure korg pilih stocks yg no2 kn?? ye ar aku penah tnye sorg mat rempit nie.. mat rempit nie memang terkenal d kalangan perempit2 n bohsia2.. kalo dia menang merempit, jangan kata sorg bohsia yg tido ngan dia.. dia boleh wat smpai 2 org sekali d "boh" nya (istilah mat2 rempit..)

n berbalik pd soklan yg aku tnye dia, sok biler dia dah bersara dr lapangan perempitan nie, apa yg dia nak wat?

perempit : sy akan buat keje lain mcm jual burger ke, jadi penghantar surat ke, atau jadi penghantar makanan segera ar bang..

saya : skang nie ko xde keje ar nie?

perempit : skang nie, sy xkeje bang.. lepak2 aje.. malas ar bang nak keje.. penat.. kang malam sy nak race lagi.. tumpuan 2 penting bang.. kalo x, mcm mna sy nak kekalkan kejuaraan sy nie... (smbil senyum)

saya : nak tanye sikit ar, kalo sok ko nak kawen, ko kawen ke ngan bohsia2 yang ko dah "boh" 2?

perempit : perrgghh... soklan abg nie melampau ar.. tak kan ar sy nak kawen ngan pompuan2 mcm 2 bang.. dorg 2 semuanya stocks tuk suka2 aje bang.. kalo nak kawen bang, sy mesti ar cari pompuan yg pakai tudung, jaga sopan, jaga sembahyang, jaga segala2nya ar bang.. tak kan ar sy nak jadikan bohsia2 mcm 2 bini bang.. mental ar abg nie.. (ketawa yg amat besar)

saya : owh.. bukan ngan bohsia gak ke? ko kan dak rempit? dah 2 ko pun dah "boh" dorg? xde rasa bersalah ke?

perempit : pergghh.. abg nie tanye sy soklan mcm bapak sy ar bang.. (ketawa lg)
abg oi.. nak rasa berslah apanya?? dorg yg offer mcm 2.. bang kucing mna yg xgidam tegok ikan kat depan mata? sedangkan org yg alim2 pun kalo letak budak2 nie, mau kecur liur dorg bang.. nie kan lak sy yg memang suka benda2 mcm nie.. (bangga sungguh).. sy cakap ar bang, kalo nak cari bini nie, mestilah yg baik.. kalo tak, nanti anak2 sy mcm mna?? sure jd mcm perangai sy ataupun mak dia yg bohsia 2.. sy pun ada keinginan gak bang nak bini yg baik2.. kalo abg tanye perogol pun, dorg pun nak cri bini yg still "kental" lg bang.. xkan ar nak cari yg dah kena tebuk.. mkn sisa org bang.. mcm budak2 bohsia nie, dah berlambak yg "jamah" dorg nie bang.. cakap ar apa bangsa pun, semuanya dorg dah rasa.. abg nak ke bini mcm 2??

saya : huh.. mesti ar xnak.. aku pun nak gak bini yg baik2..

perempit : tengok, abg sndri pun xmo bohsia2 mcm 2 jd bini.. nie kan lak sy.. (senyum lagi)

saya : jd kesimpulannya.., ko memang nak cari bini yg baik2 aje ar.. xmo bohsia2 nie?

perempit : betul 2 bang.. sy hanya akan cari yang baik2 aje..

perbualan kami berhenti takat 2 aje sebabnya perempit dah mula nak merempit.. n aku pun dah nak blah sebabnya xtahan ngan bunyi bising moto dorg..  "

so.. apa pendapat korg?? sape pilihan korg?? bg blogger pompuan, aku post entry nie bukannya nak mengutuk kaum sendri, tp nak bg kesedaran pd mereka yg tergolong dlm kategori Stocks Suka-Suka.. aku pun xar baik sgt so aku pun nak kongsi ngan korg semua apa yg aku dpt.. :)
kalo korg ada yg rasa entry aku nie mcm terlampau n menyinggung prasaan korg, aku mohon maaf byk2.. :)

ok ar.. aku nak try jenguk page korg sekali lg.. :)
bye2 n akum.. :>

p/s : stocks mna yg korg pilih bg lelaki n kat stocks mna lak yg korg berada bg pompuan?? mari ar kite pikir kn sesama.. :)
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Monday, November 9, 2009

BiasaN~



"Biasan kaca itu
Tersenyum memandangku
Membongkar satu noda
Menghiris satu jiwa"







akum n ellooopp smua... :)
skang nie aku sbnrnya xde idea n xde mood nak nulis.. terasa sangat ar kemalasannya nak mengupdate akunye blog... :(
apa sebabnya aku pun ndak tau.. tp insya Allah, aku akn kmbali nulis nnti... aku inginkan masa tuk aku tenangkan pikiran n hati aku nie.. (apa yg ko susahkan??) ;p
aku pn xtau apa yg aku susahkan... :))


k ar, mcm tajuk entry kali nie iaitu BIASAN atau cakap omputihnya REFLEXTION (ada btl tak??)
kalo xbetul mintak ar merujuk kat Kak Sha sbbnya entry dia kebanyakkan dalam bahasa omputih.. bak kta Pokcik Dot "cikgu English" ;p


ok ar LP, stop merepek nie..
mm... ngape aku pilih tajuk nie?? sebabnya semalam msa balik dr keje, ayah aku bukak sinar fm.. then kuar ar fuyoo carta sinar (kalo aku xclap ar)... ooppsss... bukan nak citer psl carta lagu nie mahupun pasal saluran sinar nie.. tp aku nak citer psl lagu yg d putarkn iaitu lagu BIASAN nyayian TO'KI (xsure ar lgu nie taun bape)..tp lagu nie mcm ada yg patut aku renungkan.. mcm lirik lagu nie.. (sila rujuk mukadimah aku kat atas)


kata org tua2 yg sikap kite akan mencerminkan keperibadian n cara didikan sesorg 2.. ye ke?? sebabnya aku penah trjumpa ngan org yg memang cara didikan parents dia amat ar baik sekali.. aku rasa xde cacat cela sungguh.. apa yg d mahukan oleh sang anak, akan d turuti.. mintak apa aje.. seboleh2nya akn cuba d tunaikan oleh sang ibu n sang ayahnya..


didikan agama jua xd lupakan.. bak kata pepatah seimbang ar dunia n akhirat.. tp malang sungguh nasib parents nie, sebabanya anak yg d syg, d tatang mcm minyak yang penuh memalukan ibu bapa nie.. menconteng arang kat muka ibu bapa nie, memcemarkan maruah kedua ibu n bapa nie tanpa si ibu mahupun si ayah tahu.. (nie citer anak 2 dah bosar eik)


sanggup si anak melakukan perkara yg memalukan 2.. (aku xmo sebut apa perkara 2 sebabnya nak jaga hati pihak2 yg tertentu)
aku pun tak tahu ar d mana letaknya otak budak nie msa dia wat benda 2.. dia xpikir ke msa 2 kena tangkap n parents dia kena panggil n bukan ke 2 akan memalukan?? agak2nya dia ingat bnda nie kecik aje kot, datz y dia xpikir panjang..


tah ar aku pun xtau ar ngape dia sanggup "membuta"kan mata dia trmasuk ar mata atie dia.. ngape dia tergamak nak wat mcm 2.. n aku pn malas nak ambik port lagi.. aku dah serik ngan kisah2 tolong2 member mcm nie.. apa yang aku nak ckap, "sila lah bukak mata atie n mata lahiriah ko 2 bosar2 supaya ko nampak mana silapnya diri ko 2.. org lain ckapkan ko, ko xmo dengar.. so, aku pun malas dah nak ckpkan ko nie.. degil sedegil degilnya..!!"

so... kesimpulannya.. adakah benar kata org tua2 yg kelakuan kite mencerminkan cara didikan ibu bapa kite??? mmm...mari ar kite pikirkan sama2... :)


k ar... dah nak sambung merenung masa depan dah nie.. :) (keje malas.. asyik nak merenung aje keje aku nie) ;p
bye2 n akum smua.. pd teman2 blog yg lain, mlm kang kalo aku ada msa free, baru aku dtg jenguk page korg eik.. :)


p/s : aku suka merenung tuk wat diri aku nie lebih mengerti perasaan org lain.. :)


n nie lirik penuh lagu BIASAN - TO'KI :


Biasan kaca itu
Tersenyum memandangku
Membongkar satu noda
Menghiris satu jiwa


Memaksa senyum madu
Dibalik raut lesu
Tersingkap impianmu
Dicemar janji palsu


Aku yang bersalah
Janji takku endah
Terperangkapku dengan bisikannya
Bebaskanlah aku
Dari dibelenggu
Dari pintu kaca yang bermadu
Bantulah diriku
Arah mana satu
Memecah pintu balik kaca ohh...


Ku cinta dia
Bayang wajahmu
Genggam bersama
Cinta itu
.: sumber lirik : ToKi Biasan :.
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Sunday, November 8, 2009

tahNiah WaZi n YusRi... :)



akum n ellloopp....
amacam cntik x?? 2 ar gmbar pengantin member aku arie nie.. tahniah wat WAZIATUL n pasangannya YUSRI... mjlis brlangsung kat KELAB KILAT PD td...

aku g ngan mmber2 sekolah aku dlu.. temanya aku pn xtau, tp aku rsa maroon putih agaknya sbbnya aku tgk byk kaler 2 kat dlm dewan 2.. :)
gmbr xbyk ar ambik sbb msing2 sibuk bercit cat krna lama xjumpa.. al-maklum ar bkn senang nak kumpul mcm nie.. time2 mmber kawen ar bru nampak batang idung memasing.. 2pn xsemua yg dtg... :)

sebenarnya, aku nak kaitkan entry nie ngan entry aku sebelum nie iaitu : n entry en pocket psl jodoh... :)
nmpaknya mmber aku nie telah berjumpa ngan jodohnya.. tp persoalannya adakah ianya akan kekal hingga ke akhir hayat?? bukan nak doakn (aku hnye doakn mga dorg akan berkekalan hingga ke akhir hayat..) tp berbalik pd persoalan jodoh arie 2.. :) (plz jgn slh paham eik..)

mmm... secara jujurnya aku setuju ngan komen Si Tedi.. dulu aku mmg terasa biler tgk ,mmber2 aku naik pelamin.. mmber2 aku bertunang.. tp setelah aku mmbaca entry jodoh encik pocket n mizz amy bserta ngan komen2 kalian... rasa yg membuatkn aku "terasa" 2 trus lenyap.. yg aku pndang n aku rasa skang, aku cukup epy biler tgk psangan mempelai duduk kat atas pelamin smbil tersenyum keriangan.. :)

aku dah xde lg merasakan perasaan "terasa" 2.. kemanakah ilangnya?? aku pn xtau... tp sejujurnya setelah aku mmbaca komen2 kalian, ada 1 rasa lain yg menyelinap masuk dlam dri aku.. aku tima apa jua takdir n ketentuan dr-Nya.. n ikatan perkahwinan bukan ar 1 ikatan yg senang seperti melafazkannya.. ianya perlukan komitmen yg tinggi n aku secara jujurnya msih belum ada komitmen tersebut dlm msa nie.. :)
aku msih lg nak mencari kebahagian tuk dri sndri n family aku.. i2 aje yg aku pikirkn skang nie.. :)

apa pn, aku doakn mga mmber aku akan epy2 sokmo.. pd yg bakal2 melangsungkan perkahwinan tak lma lagi, aku harapkan kalian akan memberikan 100% komitmen pd ikatan yg ada bina.. pd yg belum jmpa psangan yg serasi mcm aku nie, hehehe... sma2 ar kite beusaha mncarinya.. :p

ok ar dah nak tdo.. sok nak keje lagi..
bye2 n akum semua... :)
aku syg korg....

p/s : syabas n tahniah wat pasukan negeri sembilan kerana menjadi juara Piala Malaysia pd malam nie.. :)
HOBIN JANG HOBIN... :)

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Thursday, November 5, 2009

BahaGiakah kiTa?? :)



akum n elloop smua... :)
hehehe... sebenarnya aku pn xtau nak post apa kali nie.. tp biler aku bukak 1 blog  en pocket nie, tetba lak aku terpikir BAHAGIAKAH AKU SKANG NIE??
tuk pengetahuan smua en pocket nie dia ada citer psl entry JODOH N AJAL TUHAN YANG TETAPKAN..

kekdang biler aku terpikir psl jodoh n nak cari jodoh nie, aku rsakn xyah ar sebabnya aku bahagia ngan idup aku skang nie.. solo laie baik.. (pikiran aku ar)
then biler aku bca blog en pocket nie n komen2 yg bloggers bg... now aku terpikir lak.. adakah aku benar2 bahagia ngan kehidupan solo aku skang?? keje n keje n keje.. xde msa nak g hamg out wif my frenz.. xde msa lg nak g tgk wyang.. xde lg nak g jejalan g shoping ngan my lil sis.. xde lg msa aku nak g lepak2 kat MPH n POPULAR Book store.. adakah i2 yg aku tafsirkan sebagai bahagia??

mmm..kalo org yang xkenal sape aku, sure kata idup aku terlalu bosan.. tp bg aku idup aku skang teramat epy.. (ye ke??) sebabnya arie2 aku dpat jumpa ngan mcm2 org yg jd customer aku.. epy kn? blh ar wat networking... :)
n mcm yg aku ckp td, ada 1 arie sorg member aku mai kedai aku n dia ngantar kad jemputan kawen dia.. dia ada tanya aku bielr lg?? aku hnye senyum.. sebabnya aku skang nie lagsung xde atie lg nak bercnta ngan sesape pn.. (esk lusa aku xtau ar)

then msa kmi g mkn, aku ckp ngan dia " nak kta aku msh tnggu ex aku..xgak... nak aku kta x, ya plak.. so mcm mna 2??" then dia ckp "sebabnya ko xde jumpa ngan org lain.. try ar kuar n hang out ngan org2 sekeliling ko.. cri sebyak mna kawn n dr situ ko mgkin blh jumpa sum1 yg dpt wat ko lupakan ex ko.. mcm aku, dlu aku pun ssah gak nak lupakn ex aku, but aku try n aku ckp kat dri aku sendri ngape org lain blh, aku xblh??" aku hney dngr aje..

berbalik pada entry yg aku bca td plus lak nsihat mak aku + lak arie 2 tetba lak pas aku solat, trlintas kat pkiran aku biler ar aku nak kawen?? aku terus wat hoby kesukaan aku MERENUNG MASA DEPAN..
aku terpikir, adakah selama nie aku berdosa kerana menyatakan yg aku bahagia tnpa lelaki d sisi aku?? adakah aku bersalah kerana aku msh xdpt lupakan Sang Kekasihku dulu?? adakah aku patut mulakan idup yg baru semata2 umo aku dah makin meningkat?? adakah aku perlu tangkap muat aje sape2 yang nak jadi kekasih aku?? adakah itu?? adakah ini?? n yg paling aku tanye berkali2 pd dri aku adakah aku bahagia ngan idup aku skang??

n jwpannya.. secara jujur aku dlm keadaan 50/50.. sebabnya kekdg aku rsakn aku cukup bahagia ngan family yg penyayang, keje yg aku usahakn sndri, teman2 yg setia ngan aku wlaupn aku tau aku dah xde msa tuk kalian, SP aku yg akan sentiasa ada ngan aku biler aku perlukannya, my blog n my bloggers frenz.. trutamanya Kak Sha (mgkin aku knal kak sha dlu dr blogger2 yg lain) blh rujuk entry aku yg nie kalo nak tau mcm mna aku kenal ngan Kak Sha nie : another story bout frenship pd yg lain, kalian pn bez gak.. mcm Si Tedi n Miera.. :)
n lagi 50% 2, biarlah ianya menjd rahsia aku & Tuhan aje yg tau.. aku terlalu syg n rindu akan nya.. :)

ok lah.. aku wat keje n nak g tgk farm2 n cafe aku kat FB jap.. adios my frenz.. c ya again.. :)
korg layan ar lagu Dato' Ct nie.. aku tau lagu lama tp aku ska lagu nie n aku pun ngah melayanz lagu nie.. :p
Patiskan _-_ Dato' Siti Nurhaliza

p/s : i love you~
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Wednesday, November 4, 2009

Apa Salah Aku??


akum n elloooppp everybody... :)
hehehe... arie nie aku nak citer pasal aku kecik atie ngan sorg Sahabat aku nie.. kira2nya mcm small heart ar... :)


xde ar, aku bknnya apa... cuma terasa aje ngan apa yg dah jd... kami berjanji akan jd sahabat dunia n akhirat.. tp... tah ar...


aku tau dia ngah epy ngan family dia n bakal nak timang cahaya mata yg pertama.. aku bukan jeles pasal benda 2.. tapi aku berkecik atie ngan sikap dia.. bukan nak mengata ataupn apa.. mcm yg aku cakapkn tadi.. aku BERKECIK ATIE.. dia blh bgtau ngan semua member akan hal dia nak jd bapak.. ngan aku ckit pn xde.. mna janji2 dia kata naj jadi sahabat aku dunia akhirat??


yup aku tau aku bukan ar sempurna n layak nak jadi sahabat dia sbb aku sedar diri aku xsetanding ngan dia..
apa pn aku doakn mga dia akn bahagia ngan family dia..


adios.. bye2...


p/s : no mood 2day nak posting entry pnjang2... sblm aku terlpa nie ada 1 pengumuman :


pada sesape yg beminat nak beli superbike, aku ada 2 superbike nak jual..
kalo berminat sila hubungi aku n aku akn bg no org yg nak jual nie..


yamaha r6 2003 at rm 43k nego, cbr600 2009 at rm 75k nego
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Tuesday, November 3, 2009

Aku Yang No Comment... ^-^


hehehe... cantik tak mug kat atas 2?? kalo dapt 1 kan bez... ;p
sbnrnya aku bukan nak citer pasal mug 2.. aku nak citer psal tulisan kat mug 2..
NO COMMENT!!

sblm 2... akum n ellopp smua... :)
(bru skang lak bg salam n tegur korg eik?? teruk sungguh prangai C LP nie..) ;p
ngape tetiba lak aku nak citer pasal no comment ataupn dalam bahasa ibunda aku xmau komen.. sbbnya aku skang nie ngah penat n letih sgt2... bukan aje letih pasal fizikal aku yg terlalu rajin bekerja (ye ke??) tp minda aku pn letih dah.. :)

semalam aku dapat msg dr C Bujang (pd sesape yg xkenal C Bujang, sila rujuk entry link ini : Shut Up n Go )

sub : sory
body : hari 2 demam. jadi nak mintak maaf if terkasar. -n-

mcm 2 ar dia nye msg.. n aku pn pkir punya pikir punya pikir.. 1 aje soklan yg bermain kat pale otak aku dr semalam sampai ar skang nie..

APAKAH KAITANNYA DEMAM DENGAN KEBIADAPAN & KEKASARAN BERBAHASA??

yg aku tau kalo org demam, dia xkn nak ckap yg bukan2 sebabnya dia dah xlarat nak cakap.. xkan ar badan demam tapi mulut still sihat?? ;p
kalo org demam, dorg lebih suka dok umah tido sebabnya boleh restkn badan yg demam 2.. bukannya membalas msg dengan bahasa yg kasar..
*perhatian sumber2 dr pengalaman aku sendri biler aku demam.. xde kaitan ngan mna2 pihak* :)

so.. aku nak ambik kesempatan nie.. (2pn kalo C Bujang ada ar membaca blog aku nie) aku nak cakap kat dia.. apa yg dia dah lakukan aku xkan dapat maafkn wat masa nie.. kalo masa depan aku xtau ar.. tapi dalam masa nie aku memang xdapat maafkan dia.. aku ulangi sekali lagi AKU xDAPAT MAAFKN dia..
n aku pn dah malas nak layan perangai2 dia yg boleh membuatkn aku sakit hati samapai aku rasa macam nak mati.. :)

k ar aku nak layan game nie.. n yg aku tau skang aku NO COMMENT psl msg mtk maaf dia.. pikir ar sendri.. :) (mcm nabil lak) ;p

bye2 n akum smua... :)

p/s: ada bca 1 cerpen nie.. kata2 kat entry dia nie wat aku terpikir..

" ANDAI BENAR SESORG LELAKI MENCINTAI KITE DENGAN IKHLAS, BELIAU TAK AKAN MELAKUKAN PERKARA YANG DI LARANG OLEH HUKUM AGAMA.. TETAPI ANDAI DIA MENGAMBIL KESEMPATAN PADA KITA, DIA BUKAN LAH SEORANG LELAKI YG IKHLAS DENGAN KITE.. "
so... pikir2kn lah wahai teman2 ku sekalian...

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)