Saturday, January 30, 2010

Be Honest~




Salam n ellop smua...
pe citer arie nie? korg sihat? :)
ok ar nie pun scheduled post.. aku akan jengah korg mlm sikit eik... mlam ar baru tenang btl x?? ;p


so kali nie aku nak citer psl HONEST ataupun ckp melayunya JUJUR... ceh wah.. bak kata Radja "JUJURLAH PADAKU"... :)
tp bukan nak citer psl kumpulan Radja mahupun lagu dorg.. aku cuma nak citer psl kejujuran.. :)


ok ar, korg msti kata tiap2 manusia perlu jujurkan? tapi, adakah kita sebenarnya berlaku jujur dengan mereka yg berada di sekeliling kita? aku? sumtimes aku jujur but sumtimes im not.. sbb apa?? sbbnya ada perkara yg perlu kita jujur dan ada perkara kita xperlu terlalu jujur ngan sape2 pun kecuali ngan diri kita sndri.. bg aku lah.. kalo korg xsetuju, aku xboleh nak wat apa2 sbbnya itu hnya pendapat aku aje.. mgkin pendapat korg len.. sila kongsikan brsama2... :)


mcm aku, baru semlm aku dpt tau sumthing yg aku rasa sepatutnya aku xpatut tau dr org len.. tp aku dpt tau gak.. sum1 mtk aku siasat "org" ini n bila aku siasat "org" itu, aku dpt tau sumthing.. nasib baik aku xtrlalu parah menaruh hati kat "org" itu.. kalo idak, naya aku sekali lagi... :))


tp, aku xtau ar citer sebenarnya drpd "org" itu.. nak aku tnya, aku segan sbbnya siapa lah aku nak bz2 ngan dunia peribadi "org" itu kn?? so aku hnya antar sebaris msg menyatakan yg aku epy ngan dia sbb dia bhagia.. itu aje.. :)


msalahnya skang nie, ngape "org" itu xckp yg "org" itu IN-RELATIONSHIP msa aku kenal ngan "org" itu?? knapa nak menidakkan bnda yg baik?? ak pun pening n aku pun xtau apa jwapannya.. adakah aku yg slah krna xpercaya apa yg "org" itu ckp ataupun aku yg trburu menjatuhkan hukuman pd "org" itu sedangkan mgkin ianya hnya kisah silam "org" itu?? 


Ya Allah~ aku buntu n aku xtau apa yg harus aku lakukan....... sedey?? tah ar, skang nie aku dah jd batu.. dah xde prasaan lg.. aku ada ckp ngan My bez Buddy Mr Dude, "siasat btl2 dlu baru jatuhkan hukuman"
tah ar... korg rsa sape yg kejam?? aku ke ataupun "org" itu yg kejam?? aku nak korg jujur ngan aku... :(


k ar, next time aku tulis lagi..
bye2..


ps : aku xde ps nak tulis tuk en3 nie.. just hayati aje ar lirik jujur oleh Radja Band kat bwh nie... :


Jujur _-_ Radja


Duhai kekasih pujaan hatiku
Apakah kau memberiku satu arti
Sedikit rasa yang bisa kumengerti
Bukan sumpah atau janji

Buktikanlah bila ada cinta
Setulus hatimu bisa menerima
Sebatas kejujuran yang kau miliki
Bukan sekedar bersama

Jujurlah padaku bila kau tak lagi cinta
Tinggalkan aku
Bila tak mungkin bersama
Jauhi diriku lupakanlah aku
O... Ho... O... Ho...

Jujurlah padaku bila kau tak lagi cinta
Tinggalkan aku
Bila tak mungkin bersama
Jauhi diriku lupakanlah aku
Selamanya










Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Friday, January 29, 2010

Cakaran serta petelingkahan~



Salam n eelloopp semua~
hehehe...
nie adalah scheduled post..sbbnya arie nie aku nak wat byk keje... ;p
(dan dan aje byk keje nak d buatnya)


k ar xmo citer pepjg lebar.. aku nak citer psl brgaduh.. kat sni spesifikasinya adalah brgaduh semasa brcintan cintun.. bukannya brgaduh yang tumbuk2 mahupun yg tarik2 rambut.. (tarik2 rambut 2 kaum aku ar 2.. wat malu aje gaduh tarik2 rambut..)


hehehe... nak tau ngape aku pilih tajuk nie? sbbnya adalah... jeng jeng jeng... aku trlihat sepasang merpati dua sejoli kek dpn kdai aku td ngah bergaduh.. mcm2 perkataan yg kuar dr mulut dorg nie.. sampaikan aku rasa xsanggup nak dengar..


tp yang aku hairan b ajaib, dorg nie sikit pun xmalu gaduh depan khalayak ramai.. walaupun sbn parade nie xrmai org, tp blh tahan ar orgnya.. ;p


dan ayat yag masih sampai sekarang aku ingat bila dak pompuan 2 cakap mcm nie :
"Apa masalah awak sekarang ni? saya bukan lagi girlfriend awak lagi. awak yang buang saya macam tu. awak yang putuskan hubungan kita tanpa sebab yang boleh saya terima. awak tahu tak yang saya merana sebab awak? ada awak tahu yang saya akan menagis setiap kali saya rindukan awak dan apabila setiap malam saya engalirkan air mata saya hanya kerana saya masih sayangkan awak? ada awak tahu yang sekarang saya baru aje bangkit semula dari kesengsaraan saya selama ini? ada awak ambik kisah akan hal saya bila awak tnggalkan saya macam xde harga? ada ke?"


aku tgk blm sempat dak lelaki 2 balas apa yang dak pompuan tu serang dak pompuan 2 trus ckap lagi


"saya tak nak dengar apa2 dr mulut awak. apa2 yg kuar dr mulut awak cuma dusta. awak xprnah sayang saya. awak hanya kesian pada saya. dah lah. sekarang saya bahagia dengan hidup saya. saya penat dengan sikap awak. trlalu penat. 8 tahun dengan awak hanya suatu perkara paling bodoh penah saya lakukan. mencintai awak hingga sekarang adalah perkara paling merugikan buat saya sbb smuanya hanya sia2 aje."


tetba aku dgr dak lelaki 2 cakp mcm nie


"boleh hantar saya balik?"


aduss.. aku igtkan apa ar nak dia cakapkan.. rupa2nya dia nak mtk d antar balik.. hampeh sungguh~


tpkn, aku mcm xtau nak komen mcm mna.. sbbnya bg aku ar, kalo kita dah xde rasa sayang pd sesorg tu, baik ar lupakan trus. untuk apa meranakan diri sendri sdangkan org 2 ngah bahagia ngan idup dia.. kita gak yang sakit2 merana sebab dia.. btl x? maafkan aku kalau aku silap dlm pencaturan nie.. 


sbbnya, bg aku xsalah kalau kita msih sygkan ex kita.. xde hal tuk kita trus sygkan dri dia.. yg jd msalah n jd halnya bla kita snggup mranakan dri kita sndri hnya kerana dia.. kalo dia blh bahagia tanpa kita kenapa kita xblh?? kalo dia masih boleh trsenyum tnpa kita d sisi, kenapa kita hnya nak menagis?? kalo dia boleh melakukannya, kenapa kita xboleh?? so tepuk dada n tanya perasaan serta minda kita.. adakah yg kita lakukan nie berbaloi ngan apa yg kita dpt?? adakah apa yg kita tangisi ini akan membahagiakan diri kita nnti?? cuma ar renung2kan.. xkira ar awak 2 lelaki mahupun pompuan.. kita sama aje jika kita di dalam kekecewaan~


apa pun, jdlah diri kita sndri sewktu kita mula2 knal ngan dia.. jgn berubah hanya krna dia mnta kita brubah hnggakan kita xmenjd dri kita sndri lg.. sayangilah dia seadanya krana blm tentu dia menyayangi kita sprti mna kita syg pd dia.. :)


ok ar... pikir2 semula.. bg yg ngah kecewa brcinta 2, aku hrp korg blh pkir secara waras.. jgn ar nak maki hamun ex kita hnya krana kita xdpt nak miliki dia.. bg yg ngah bahagia mnyulam cinta 2, aku doakan mga kalian bhagia slalu.. so.. bye2.. :)


ps : aku pula bgaimna?? adakah aku telah sembuh drpada pnderitaan merindui ex aku?? atau aku pun sma mcm gurl td?? jwapan aku...... No Comments... ^-^











Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Thursday, January 28, 2010

I have No Ideas~


- Gmbr Ikhsan Daripada Aku Sndri -

Salam n eelloopp smua.. :)
pe citer arie nie? ceh wah dah ngalahkan soklan wajib lak.. ;p
xde ar sbnrnya aku dlm mood yg sgt2 epy n epy n epy... :)


nak tau ngape? hehhee... 
sbbnya aku jmpa ngan kwn2 aku msa sekolah rendah, menengah serta waktu aku di kolej di cnie : 




Gmbar Ikhsan Daripada Aku Sendri


so... kat cnie ar aku jumpa dengan senior2 aku, junior2? xjumpa lg... ;p
classmates aku msa ambik Sijil Sains Komputer n yg lelain 2..
so bila dah masuk ke sini, tau2 aje ar kan sure smuanya mengenangkan kisah lampau masa berada kat KNKP.. rindu ar nak ke sana lagi.. :(


hehehe... udah2 melayan kerinduan pd kolej yang dah tak ada lagi cik Lp.. now brbalik pada tajuk en3.. :)


sebenarnya, aku nie btl2 kekurangan idea tuk wat en3 kat cnie.. bila dapat idea, aku lak xde masa nak taip, so idea tu pun tebang tinggi n jauh2 dr pale aku.. bila nak recall balik idea 2, xgak mai2.. pening sungguh aku nie... so aku pun ambik keputusan tuk wat en3 bila aku ada idea aje n aku tak tau bila idea aku tu nak sampai.. :p


aku kagum ngan member2 blogger yg len, ada aje idea dorg tuk menulis kat cnie.. ada aje idea dorg tuk di kongsikan bersama2.. contohnya Dak TediDak EpalPokcik Google n Pocket  nie.. aku salute ar kat dorg nie sbbnya dorg nie mmg byk idea nak nulis.. mcm Dak Tedi n Dak Epal, satu hari en3 dia lebih dr 1.. yg pokcik n pocket lak, walaupun xsekerap dak 2 org nie meng-update blog, tp en3 dorg ckup aku ska nak bca.. :)


yg aku lak? idea aku slalu aje kering mcm daun2 kering kat dpn umah aku bla time pnasa n ayah aku kurang siram... :))


so aku pun nak undur dri sbbnya aku xtau nak smbung apa lagi.. td bkan main lg idea konon2 nak smbung, alih2 kna ganggu ngan customers trus ilang~


ok ar korg... nak wat keje n smbung bca novel dlu... :)
bye2...


ps : merinduimu satu penyeksaan kerana kamu tak tahu bhwa aku merinduimu~ :(







Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Wednesday, January 27, 2010

SEMUA ORANG MENGATAKAN AKU SOMBONG..




 Salam n eelloopp smua... :)
apa citer anda smua?? ceh wah mcm artis lak rasanya.. al-maklum ar tadi aku menge-chatting-kan diri aku ngan member aku nie.. dia terlibat ngan bhagian garafik nie.. so trkuar ar citer psl nak jd duta iklan KFC.. :)
aku xmo citer psl KFC mahupun jd duta.. aku nak citer psl tajuk kat atas nie.. SEMUA ORANG MENGATAKAN AKU SOMBONG.. n prsoklan yg brmain kat pikiran aku skang nie.. ADAKAH AKU SOMBONG?? BETUL KE AKU NIE SOMBONG?? SOMBONGKAH AKU??


hahaha.. aku ketawa kejap smbil trsenyum sumbing... bg aku, aku bkan ar sorg yg sombong mahupun brlagak.. aku adalah sorg yg amat biasa2 aje.. xde ar sombong sngt atau baik sgt.. aku pun notty gak mcm Mr Notty.. (nak gak nam dia d sebut kat dlm en3 nie) ;p


aku bkan jenis sorg yg suka hu ha sana hu ha sni tnpa sbb.. aku bkan jenis org yg ska tegur sapa org len yg brlagak mcm dia baik sgt2.. aku bukan jenis org yg "aku senyum dlu ko xmo senyum balik n aku kna trus senyum ngan ko wlaupun ko xnak senyum semula ngan aku"
(apa yg aku ckp? korg ada phm x?) :-/


mcm staff sebelah aku nie, memula dulu aku snyum ngan dia , then dia wat muka mcm dia "BIG BOSS".. aku ignore dia, then bila dia tau sape aku, trus ar dia baik semcm ngan aku.. huhuhu.. maaf eik aku bukan jenis yg ska d bodek.. ko nak kwn ngan aku sbb sape aku, ko blh blah.. sbbnya ko bkan nak kwn ngan ikhlas ko kwn ada sbb ko kwn.. TOLONG ar.. aku bkan jenis mcm 2..
aku brkwn sbb aku ikhlas brkwn ngan sesorg tu.. aku xkira ar sape dia waima dia hnya sorg cleaner aje kat tmpat aku keje nie.. aku xkisah pun.. aku lbh ska kwn ngan org2 mcm 2 drpd kwn ngan org2 yg brkwn atas sbb2 trtentu.. btl x?


aku penh trkena sekali msa memula aku keje kat cnie.. aku ckp ngan smua org kat cnie aku hnya ar staff Butik Elyna, huhuu... muka2 staff yg dah lma kat cnie mmg mcm siot aje.. pndang aku semcm.. atas bwh atas bwh.. then aku ckp yg mak aku adalah boss aku.. dorg nie, smuanya layan mak aku mcm lebih2 aje.. al maklum ar mak akukn ke Boss aku kan ke kuli aje.. :)


siap ar sesi kutuk mengutuk brjalan ngan lancar sekali.. tiap kali aku g toilet tiap kali ar dorg nie mngutuk aku.. hngga ar smpai satu arie aku dah xsnggup lg.. aku sound dorg smua.. mulai dr arie 2 ar dorg smua pnggil aku SOMBONG dan dan lak mak aku ckp yg aku nie anak dia n kdai nie kdai aku n adk aku.. laie ar dorg ktakan yg aku nie mmg sombong..
aku xpeduli dorg nak ckp apa2 pun sbbnya aku tau aku xsombong pun.. tnya ar mmber2 aku, dorg xkn kta aku sombong mahupun brlagak.. 


kalo nak ckp aku sombong, xde ar aku kwn ngan cleaner2 kat cnie.. ada lak staff kat cnie yg mrhkan aunty cleaner 2.. smpaikan aunty cleaner 2 bahasakan dia lak.. so sape yg sombong sbnrnnya??


so aku pun mls ar nak ambik port hal2 sombong mcm nie.. dorg nak kta aku sombong gasak ar.. yg aku tau aku xsombong n korg kalo xcaya blh tnya Kak Sha serta Qirana.. so aku chow dlu.. bye2 n selamat ptang smua.. :)


ps : kalo korg kata aku sombong, maka aku harus mmperbaiki diri aku kembali.. sbbnya aku bukan ar sorg yg sombong.. mgkin keadaan yg telah mmrubah diri aku.. aku mohon maaf pd mereka yg aku "sombong"..







Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Tuesday, January 26, 2010

Ada Apa Dengan Angka 27?



Salam n eelloopp smua... :)
pe cerita arie nie? hehehe.. aku lak ada citer bez ke? pikir jap... :-?
(trasa kepoyoan aku kmbali smula...) :)


ok ar... cntikkn nombor kat atas yg aku tempelkan 2... hehehe... ada apa ngan nom 27?? nak kta trikh arie nie 27hb xde ar lak kan? ari nie kan ke 26hb januari 2010.. 


so apa kna mengena ngan angka 27 di atas?? 
ahaks~ ok ar aku pun mls ar nak suh korg teka.. aku ckp aje ar trus trang eik... mls ar nak selindung2 nie... ;)


ok ar jz nak share apa yg aku rsa ari nie tuk taun nie.. apa perasaan aku ngan nombor & tarikh arie ini? biar ar rhsia.. :p
(td kta nak trus trang now kta biar ar rhsia lak, apa kes?)


sbnrnya aku turn 27 taun bulan nie.. 2 aje.. aku nak ckp... (sakit atie x?) :p
apa prasaan aku turn 27 taun n msih lg menyendiri?? :-?


1) aku epy aje.. 27 taun hnya angka & xde bwk mksud apa2 pun pd aku nie..
2) aku bhagia ngan angka 27 nie.. nmpak doh aku mtang.. (matang ke??) ;p
3 ) alhamdulillah aku d berikan kesempatan tuk idup selama ini oleh Allah.. Amin & apa kan aku telah brsedia tuk mati kelak?? :-?
4 ) still solo? no hal~, sunyi ke? xde mknanya~, xde atie nak cri psangan ke? blm sedia tuk komitmen yg lbh~, dah ada penganti ke? no comments~, xkan nak sndirian lg? aku pnya suka ar~ ada aku kisah?? :)
5) sedey, bkan sbb aku xde psangan n sbb aku msih men-solo-kn dri aku.. cuma aku sedey sbb taun nie xmcm taun lps.. adakah aku xde lg d dlm ingatan kalian?? aku xmtk antar aku presents bla tiap kali tba bezday aku, cukup hnya sekadar ucapan n doa kalian.. tp aku phm n amat2 mengerti yg kalian bz n mungkin trlpa akan aku.. (sape ar aku nie kn??)


My Sp? don knw~ sedey ke? tah ar.. mgkin sedey tp aku tau dia xde msa~, trima alasan itu? ngan senang atie n ngan pkiran yg amat +ve sekali~ :)


My Lil Sis? she bz 2~ sedey ke? yg nie mmg sedey~ n xde alasan yg aku blh tima kalo dak kecik nie.. ;p


My Bez Buddy? bz gak~ sedey ke? jwpn aku sma ngan my Sp~ n ada tambahan sikit, dia mna nak igt bezday aku, kang makwe dia mrah lak... :)) (sory dude, gurau2 aje)


Mr. Notty? hehehe, dia xtau pun aku bezday bln nie.. so xde alasan nak aku sedey ngan bdk notty nie... :))


Other Frenz? huhuhu... snang citer smua dorg bz ngan idup msing2 n xde msa nak igt kat aku.. abis citer n puas atie ko skang?? (atie aku tetba aje trasa sedey ngan kta2 aku)


ok ar, aku pun dah nak out... kang bla atie aku brtambah2 sedey, aku akan mdah nagis.. kang bla aku nagis, smua customers aku cbut lari.. bla dah cabut lari, blan nie aku xde gaji lak... ;p


k bye2 n 2 my ayahn mak, serta my lil sis, thanx 4 d card n thanx 4 d presents.. nie ar dorg bg kat aku

nie ar presents yg dorg bg kat aku... :)




so, aku nak g umah korg jap.. tnggu aku dtg eik... arie nie arie blog-walking smbil melayan lgu2 kump Bliz (thanx 2 Nort atas memperkenalkn aku ngan kump nie),
 Nightwish n Sirenia (thanx 2 Dak Lara nie) :)
bye2... :)


ps: xde mood nak men games kat fb atau nak wat keje~







Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Sunday, January 24, 2010

Yesterday's Memories~


Gambar cilok dr Cik Google :)

salam n eelloopp smua... :)
nie advance post.. sbbnya aku akan mem-bz-kn diri aku esk.. :)
aku kna update blog kdai aku yg ngah byk stocks msuk.. :(
(pdn muka aku gak sbb suka wat keje last minit...) ;p

hehehe... yesterday memories... wah vry d touching... :p
sbnrnya, mlm td (23/01/2010) aku ikut family aku g mkn mlm kat Restoran Man Tom Yam kat Jln Pantai Sbn.. mkn mlm smpena advance bezday aku.. :))
trmsuk sekali dak Aiman En abe adk aku...  :)

mlu deh, dah tua2 nak wat smbutan hri lhir, so aku ckp ngan parents aku tuk g dinner aje kek sna.. lgpun lma dah aku xmam kat sna.. dl msa aku study kat Kolej Karisma, selalu gak ar aku menyantapkn dri aku kat sna ngan mmber2 aku n My Sp.. but now, start keje ne, dah xde msa nak g sna.. blik keje kul 9.30 mlm, smpai umah kul 10.15 mlm.. brsihkan diri then men game, chating ngan my bez buddy.. ataupun ngan Mr Notty yg skang nie dah jrang nak meng-on9-kn dri dia.. apa kes?? :-?
then, dlm kul 12 mcm 2, katil aku dah pnggil aku.. aku pun apa lg, trus lelap aje smpai xigt apa lg.. nak mmpi pun kekdg xsmpt... (parah sgh aku nie) ;p


esk, dah nak g keje blik.. mcm 2 ar keje aku sepjng taun... non-stop working.. tp hsil tabungan tetap gak mcm 2... ;p


dah ar nak citer psl memories nie.. sure korg ada byk memories kn? xkira ar sedey ke, pahit ke, mnis ke, msam ke apa ke yg pnting smuapun ada memories atau ckp melayunya kenangan.. 


kalo aku, knangan byk yg msam2 mnis.. bak kta omputih sweet n sour g2.. :)
knangan idah aku bila aku d lahirkan kat dunia nie oleh mak n ayh aku.. aku d bsrkan ngan pnuh ksh n syg.. aku xpenah d pkul olh ayh aku dr aku kck hngga ar dah nak hmpir tua nie... huhuh...sedey lak rsanya... :(



pas 2, aku ada adk yg bez.. ada member2 yg baik2.. ada bez buddy yg sntiasa ada ngan aku wlau apa pun.. ada My Sp yg smpai skang jd kwn aku wlaupun dah xde jalinan keksih.. ceh wah... ada Mr Notty yg notty yg selalu mnceriakan idup aku bila ber-sms atau ber-calling ngan dia.. jumpa xpenah pun.. :p


aku dpt segulung diploma dlm jurusn yg aku plih sndri.. aku skang keje sndri ngan pndapatan yg agak ok wlaupun xar sekaya org len.. apa lg eik? owh lpa lak aku knl ngan korg pun kngan yg indah gak.. :)


ok abiz yg mnis, skang yg pahit lak..
yg phit aku ptus ngan My Sp.. (sedey giler wei.. jap2 nak nagis jap) :'(
aku kna wat operation buang appendix, aku dpt tau yg aku nie thalassemiaAsthma  n other penyakit yg aku rasa xpatut aku nak sbarkan.. (sbb skit nie gak ar aku dah xde atie nak cri psangan. bukan sbb aku ksal aku dpt skit2 nie, tp aku kna brhati2 dlm mncari psngan supaya aku xakan melahirkan generasi yg sma mcm aku)


apa lg? tah ar aku rsa 2 aje ar kot.. yg len 2 smua twar.. xde rsa... akukn ke numb gurl'z.. :)
(knangan kat Karisma Kolej ar 2) :)


ok ar, aku rasa ckup ar smpai kat cni aku membebel... dah msuk umor 72 taun nie mmg slalu mcm nie so maafkan ar aku eik... :)


bye2.. selasa aku jengah korg eik.. selasa aku free.. ;)


ps: 30hb nak cuti.. n may b nak jmpa ngan Mr Notty 4 d 1st tme.. ngan sape aku nak out? biarlah rhsia.. ceh wah mcm ct nurhaliza lak... ;p
2 Mr Notty, kalo ar dia ada bca blog aku nie, aku nak ckp yg aku nak mtk maaf sbb ter-admire awk.. (Click kat cni tuk entry yg brkaitan.. :))
mohon maaf sbb mgkin awk xslesa ngan apa yg sy rsa. but don wory, 2 dlu ar skang nie xde lg kot... :p
sbnrnya sdr diri.. xlyk tuk admire kat org yg xseptutnya.. :)


ok ar.. bye2 sekli lg... :)











Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Thursday, January 21, 2010

Diet ke??


sumber gmbar : aku cilok kat en.google image search
(xde kna mngena ngan pokcik google eik, harap maklum) :)

salam n eelloopp smua.. :)
so amacam ari nie?? cuaca kat tmpat korg mcm mna?? cuaca kat somban nie tuk arie nie ujan ngan lebatnya.. tiada ribut petir mahupun guruh.. hnya ujan aje.. (ceh wah ngalahkn pembaca ramalan kaji cuaca lak aku nie) ;p

ok.. ok.. STOP merepek whai cik Lp.. hehehe... sblm 2 cntik x gmbr yg aku letak kek atas nun??? cntikkn, siap ngan tulisan "DIET" yg amat cntik tp wat atie aku skit.. :)

sbnrnya en3 aku nie psl bnda alah 2 ar.. CIK DIET.. td, mcm biasa ar aku ke PJ (petaling jaya bukan putra jaya ok) tuk wat check up ngan my specialist doc..

then ambik darah, wat ujian darah, tgk result yg lpas.. bndingkan ngan result yg baru.. result yg lma laie ok dr yg baru (pas nie aku sure kna belasah ngan ayah aku sbb skip mkn ubt).. n doc kata kna dtg blik laie 8 mnggu dr skang..

n tetba mulut aku nie gatai sgt lak tnya psl slimming center yg mengadakan promotion.. aku tnya sbbnya niat aku nak men-join-kn dri aku kat slimming center nun.. alah sape xmo, free 4 1st trial.. n result blh d lihat hnya ngan 1st trial aje.. ;)
lgpun aku kna tnya doc nie sbbnya aku tkut ada "side" sbbnya ubt yg aku ambik nie risikonya tnggi..

then, doc 2 tnya, kaedah apa yg dorg gnakn? aku jwp ar dorg gna infrared n sauna.. gna bahan2 smulajadi n asli.. ada pengiktirafan dr kementerian kesihatan..
then doc nie pun start ar bg ceramah xbrbayar kat aku.. dia kta

"jgn lah.. buat membazir aje.. sbbnya infrared n sauna nie hnya mengeringkan air dlm bdn aje.. xberapa elok.. nanti bila dah kuar dr c2, awk kna minum byk air tuk cover semula air yg ilang n then awk akn lbh besar dr seblum awk mulakn sauna. "

ngan muka xpuas atie aku tnya blik.. " ye ke doc?"

doc 2 ngan mula selamba cekodok "ye ar.. yg perlu awk buat skang ialah DIET! kurangkan mkanan karbohidrat.. bykkn makan syuran serta buahan..kurangkan mkan manisan terutamanya chocolate n g ar wat sedikit senaman.. sy pasti next time awk akn trun 2kg bila jumpa ngan sy lg" smbil trsenyum sumbing ala2 cntik aje... ;p

huhuhu... aku nie bab2 yg len 2 blh ar aku ikut tp bab chocolate nie mmg aku ckup xblh nak blah ar.. sbbnya aku nie mmg xblh nak tgk chocolate.. "antu coklat"!!
so, blik dr c2, mak n ayh aku pun ngan rela atie mereka menceramah aku sekali lg.. mntak aku kurangkan mkn chocolate.. adus, pengsan ar aku kalo mcm nie.. dah ar tmpat keje aku 1 floor ngan watson yg menjual pelbagai jenis mkanan d sertakn sekali ngan chocolate yg pelbagai perisa serta perasa serta segalnya....... :(

so, pd pendapatan korg ar, apa yg aku perlu lakukan tuk aku xmenyinggah ke watson 2 tuk membeli chocolate?? xkan ar aku nak jln tutup mta lak bila smpai aje dpn watson 2... ;)

k ar korg.. nak men-chating-kan dri aku nie...bye2..
adios amigos astala vista smua... :)

ps: nak kuar date lak rsanya.. sape yg nak join aku?? nak cri novel jugak.... :)
n nak promote blog baru yg aku jmpa nie.. kalo korg rsa berminat nak bca g ar  Click kat cnie.. :)








Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Tuesday, January 19, 2010

Kenalan, Kawan, Teman & Sahabat - Mana satu pilihan anda??


sumber gmbar : 123Greetings.com



Salam n eelloopp smua.... :)
wah2... arie nie aku nak kongsi citer aku psl kawan2, teman2, sahabat2, kenalan2 n lelain ar... mlas ar plak nak citer psl cinta skang nie.. sbbnya, aku pun xde pun ngah bercinta.. so kalo asyik nak citer psl bnda yg dah lpas, sure kenagisan aku nie kang.. bnjir lak kat sbn nie ngan air mata aku... so arie nie aku nak citer bnda2 yg dah lpas, tp epynya... :)

bg aku, Kenalan, Kawan, Teman & Sahabat adalah berlainan.. aku xtau ar korg pikir mcm mna.. :)

sbbnya... memula sure ar Kenalan kn? kalo xkenal mna nak cinta.. (cehwah)
mknanya, kalo xkenal mcm mana nak tau org 2 ok ataupun xkn? mesti ar Kenalan menjuarainya..

then, bila dah kenal, baru ar naik peringkat seterusnya iaitu Kawan.. hah, kat sini ar kita akan lebih rapat n blh share apa2 ngan dia tp msih ada batasnya.. so paham aje ar... ada bnda yg kita msih kna rahsiakan dr dorg nie... :)

pas 2, Teman.. teman nie pgkat dia tnggi skit ar dr Kawan, sbbnya msa nie mmg dah close.. so, apa jua rahsia yg pd pringkat Kawan td kita rhsiakan, blh ar d bncangkan.. tp msih dlm proses sikit2 aje.. xsmua.. n msa nie ar kita mula pham sikap Teman kita 2 mcm mna... :)

n last sekali, Sahabat.. yup sahabat adalah pringkat trtinggi sekali.. dengan dorg nie ar kita blh kongsi segala2nya.. sedey ke, epy ke.. apa2 pun ar.. pd pringkat nie ar kita bnar2 memahami sikap sahabat kita bg2 jua sebaliknya.. ngan dorg nie jugak ar kita kekdg akan brtukar prasaan tuk menjd "syg lebih"... ;p

mksud aku, syg sorg shbt yg brtukar kpd syg lbh dr sorg shbt.. tp AWAS! ngape aku ckap mcm 2?? sbbnya ada segelintir insan yg dah kita iktiraf sebagai shbt sukar nak tima kita sbgai keksaih dorg.. wlaupun, kita mgkin brkongsi segalanya, mempunyai minat atau hobby yg sma, tapi perasaan kita tetap berbeza..

ada yg kata sorg shbt xblh nak jd sorg kekasih n ada lak yg ckp ianya xkisah.. sbbnya msing2 dah phm benar sikap memsing.. xperlu lg nak adakan minggu suai kenal g2.. :)
tp bg aku, selagi aku dah iktiraf dia sbgaim shbt aku, dia tetap mnjd shbt aku dunia & akhirat.. andainya dah d tentukan aku ketemu jodoh ngan shbt aku sndri, aku redha.. at least aku xskar nak suai dri aku... ;)
tp kalo blh, aku xnak sbbnya aku xingin "perkara" dlu berulang kmbali hinggakan aku kehilangan shabat aku hingga skang..... sgt ar sedey~

ok ar xmo nak sedey2 lg... kn ke aku ckp nak citer yg epy2 aje?? ;p
skang nie pun aku dah ada kawan2 yg berkongsi minat ngan aku iaitu kawan2 blog aku... :)
pada Bro Pocket, Dak Tedi, Sis Sha, Sis Azz, Uncle Google, Dak Miera, serta yg lelain 2, korg mmg bez!! Super Duper Bez!!
bila aku akan jd mcm korg semua eik???? :-?

k ar mau smbung hobby baru aku.. ;)
esk aku smbung lg kalo aku ada citer bez eik.. kalo x, aku jenguk2 aje ke umah2 korg eik.. :)
bye... bye... bye.. ok.. bye now.... ;)

ps: huhuhu... xsbr nak turn 72 taun bulan mengambang nie... :p







Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Monday, January 18, 2010

Bandung - Bali, Indonesia



salam n eelloopp.... wah lamanya xmeng-update-kn dri aku nie... nmpak sgt dah out dated lak skang nie... :p
hehehe... so arie nie aku nak kong-c ngan korg psl percutian aku kat Indonesia... ;p


aku ke Bandung n Bali.. selama 3 arie 2 mlm aku kat stiap tmpat.. seronok blh ar d katakan seronok gak.. alah sape yg xseronok g jejln ngan family kn?? ;p


11/01/10



aku bertolak ke LCCT (sbbnya hnya Air Asia aje yg ada g Bandung) pg kul 7 lebih ngan family aku.. di antar oleh en abg adk aku iaitu En Ayman.. thanx man... ;) bertolak kul 9.45 pg mcm 2...


smpai kat airport Bandara Husein Sastranegara Bandung lbh kurang 11 pg wktu M'sia.. (sbbnya Bandung lewat 1 jam dr M'sia).. then trus g check in kat hotel New Sany Rosa Hotel Bandung.. nie hotel 2 bntang aje tp keadaannya mcm hotel 3 bntang kat M'sia nie.. :)


pas check in, trus tnya staff kat hotel 2 tmpat2 yg blh kami lawat.. meraka mencadangkan ke Pasar Baru sbbnya dah lewat nak ke tmpat yg len.. so kami pun g ar ke Pasar Baru ngan naik teksi.. ok kat cnie teksi yg blh d percayai adalah teksi Blue Bird aje.. yg len nnti kna "ketuk".. :)


kat sna aku smpat gak ar men-shoping-kn dri aku sehelai jubah n sepsang baju nak wat baju kurung serta xketinggalan sehelai jeans n sehelai t-shirt... :p
kalo ikut duit dorg mmg parah nak byr sbbnya lbh kurang Rp320k.. tp kalo tkar duit M'sia adalah lbh kurang RM118.. :)


then mlm 2 kami g ar pasar raya dorg tuk beli mkanan.. don worry kat Bandung nie 99% muslim.. so mkanan smuanya halal.. :)
n kami pun try ar mkan BETAGOR sejenis mkanan ringan yg pling popular kat cnie.. try gak RONDE JUHE.. bnda nie aku xtau mcm mna nak xplain.. korg tgk gmbr lak eik... ;p
(pling bez, aku dpt advance bezday present dr ayh aku... ;p)


BETAGOR



RONDE JUHE


12/01/10

 kami bertolak ke Gunung Tangkupan Perahu West Java ngan Mas Budi guide kami sepanjang kat Tangkupan perahu nie...guide nie d sediakan oleh pihak hotel.. so korg kna bgtau pihak hotel yg korang nak guide.. byaran d tentukan oleh pihak guide, hotel hnya sdiakan aje... :)
Tangkupan Perahu nie adalah gunung berapi yg dah xaktif tuk meletup lg tp masih aktif dlm pengeluaran gas beracunnya.. n kat cnie guide kami kta, JGN SESEKALI MEMBELI KAT ORG2 YG MENJUAL KECUALI D KEDAI@ YG DAH D SEDIAKAN..



then balik dr Gunung, kami singgah ke HOTEL yg paling cntik kat Bandung nie iaitu G.H UNIVERSAL HOTEL BANDUNG.. bkan apa pun, ambik gmbar n melihat betapa cntiknya hotel nie.. hotel nie 5 bntang n regenya pling murah tuk standard room Rp1 Juta.. lbh kurang RM4oo-500 ar semalam...


pas g pusing2 hotel, g lak ke Jalan Riau tuk ber-shoping sekali lg.. dah penat ber-shoping kat Jalan Riau (Toko 3 - khas menjual brangan branded yg 2nd quality) g ar makan kat Restoran Makanan Padang.. huhu... aku ckp ar, makanan nie mmg xngam ngan selera aku.. tp mak n ayh aku pling suka mkanan nie...
msuk2 aje, xyah pilih lauk, trus d hidangkan air kosong, lebih kurang 12 jenis lauk ngan nasi putih serta air cuci tangan.. kata guide aku bayaran akan d kenakan pd lauk yg korg mkn aje wlaupun korg nak rasa aje lauk 2 tetap d knakan byaran...


pas perut dah knyang, guide kami bwk lak g shoping kat Jalan Doga (kalo aku xslap ar) ;p
kat cnie mmg byk F.O (factory outlet) yg menyediakan mcm2 pakaian n apa aje dlm rege yg amat memuaskan atie.. dah penat berjln, trus g mkan kat Restoran Makanan Sunda.. yg nie mmg faberet aku ngan adk aku sbbnya makanan nie lbh kurang mcm makanan kita kat M'sia nie.. yg penting kat snie ada tempe.. :)
try mkn ikan Gurame (kaloi) mmg bez... smbal belacannya mmg tak menahan beznya... :)


dah abis mkn, dlm perjalanan nak blik ke hotel kami singgah ke Butik Khas Menjual Batik.. rege mmg blh tahan ar mahalnya... tp kualitinya mmg 1st class.. :)


13/01/10



kami meneruskan perjalan ngan berjalan kaki aje ke RUMAH MODE (sebutan MODE dlm sebutan melayu eik bukan omputihnya sebutan)
nie ar F.O pling trkenal kat Bandung.. kata dorg kalo xke cnie mka xlengkap ar perjalanan korg ke Bandung.. kata dorg ar... :)


then pas lunch, kami bertolak lak ke airport semula tuk ke BALI.. naik kapal tebang AIr Asia kul 4 ptg wktu Bandung sbbnya kapal nie delay dr Bali... mcm biasa ar kn Air Asia mmg selalu delay.. tp smpai kat sna lbh kurang kul 6.30 ptg tp cuaca cukup ar gelap.. sbbnya dorg nie cept mlm.. ala ala mcm kat Sabah ar.. tp wktu Bali sma ngan wktu kat M'sia.. :)


pas 2 trus guide dr Bali lak jmput kami kat airport tuk ke hotel.. guide yg kat Bali nie pihak hotel gak yg sdiakan n byar kat guide 2 sndri.. nama guide nie Mas KOMANG.. yg nie gegila skit... :)
smapi kat hotel iaitu DEWI SRI HOTEL KUTA.. check in trus kmas2 brg n tdo sbbnya dah xlarat nak kuar lagipun ngah ujan lebat... ;P


14/01/10


pepagi lg kami dah bertolak tuk keliling Bali.. tp 3/4 aje yg dpt d keliling..


1: kami g tgk BARONG KECEK ataupun BARONG DANCE kat Culture Village Eka Budhi.. Rp80k / person


2: Bali Bidadari Batik tgk dorg demo batik n korg blh mtk dorg lukiskn kat baju korg.. byaran ikut ikhlas atie..


3: Gold & Silver Collection - tmpat penjualan silver n gold indonesia.. dorg wat sndri n korg blh ar tmpah kalo korg mau..


4: Ladang Kopi, Teh n Koko - tgk cara2 pembuatan kopi secara tradisional n dpt tgk KOPI LAWAR.. kopi lawar nie kopi dr tahi musang.. ;p



5: Padi Bukit - hehehe... kat cnie lbh kurang mcm kat sbh...


6: Volcano Kintamani - tgk volcano yg xaktif...



7: Tanah Lot - ahaks~ kaqt cnie ar paling popular kalo nak tgk ngan sunset.. tp mlangnya aku xdpt nak tgk sbbnya ujan... :(
tp dpt ar snap gmbr kat c2...


15/01/10


kami d bawa ke Pasar Seni Sukawati.. kat cnie apa lg shoping lagi ar... ;))
then trus g GWK ataupun GARUDA WISNU KENCANA CULTURAL PARK.. hah, kat cnie msuk Rp25k / person..


SEPARUH BADAN



NIE TANGAN NYA


NIE GARUDA


tgk patung Dewa Wisnu yg tnggi.. tp hnya ada bdn n tangan aje yg siap.. badannya d katakan akn d siapkan dlm taun 2012..
kat cnie nak memula korg msuk jmpa separuh bdn dewa nie, then korg turun ckit dpt tgk lak Garuda.. ala burung yg jd kebanggan Indonesia 2 ar.. then biler korg jln n turun tngga yg 101 anak tangga, korg blh jmpa lak tangan nya.. n yg pling aku kagum, gunung batu kapur kat cnie, mmg sebiji mcm kna potong oleh mesin tp sebenarnya ianya semula jd.. :)


pas g GWK, trus g KLAPA Beach n Resort.. atau dorg kat cnie pnggil DreamLand.. kat cnie baru aje selesai pengambaran filem hollywood lakonan Julia Robert.. :)
pntai yg cntik n kepunyaan anak bekas president dorg.. aku lpa ar nma nya... ;p


then sebelum balik, mkn kat Powan Sunda Restaurant.. then g lak Planet Hollywood.. kat cnie xblh nak shoping sbbnya regenya mhal sgt2 wlaupun katanya duty free... kalo korg nak shoping, korg leh ar g Krisna F.O.. kat cnie brang2nya mmg murah2 giler2.. ala ala mcm hot market kat M'sia ar tp brangannya xde ar mcm Hot Market 2..


then kul 5 ptg mcm 2, guide kami antar kami ke Airport Ngurah Rai.. kul 8 mlm, bertolak balik.. delay 45 minit.. ;p
smpai umah kul 12 mlm mcm 2 ngan en ayman yg ambik kami kat LCCT.. :)


mcm 2 ar perjalanan aku ke Indonesia.. :)
lpa lak kat bwh nie aku sertakan skit2 perkataan indonesia sbbnya dorg kat cnie xphm bnda2 yg kita ckp... ;p


M'SIA = INDONESIA


BERUS GIGI = SIKAT GIGI
ARNAB = KELICI
IKAN KELI = PECE LELE
SELUAR = CELANA
T-SHIRT = KAOS
TALI LEHER = DASI
TUALA = HANDUK
SKIRT = ROK
DRESS = BAJU ROK
SWEATER = BAJU HANGAT
VEST = ROMPI


k ar next time aku smbung laie eik... now mau blog walking.... :)

ps : Lp Lum Ingin Menyatakan Betapa Dia Sygkn Kamu Hanya Kamu Yg Tak Mengerti~












PINTU MASUK KE GUNUNG


NIE AR GUNUNG BERAPI 2


NIE LAK NAMANYA POKOK BATIK


Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Friday, January 8, 2010

Umah Aku D Google Map... :)


salam n eelloopp smua...
pe citer skang?? aku pun xde citer bez nak kong-c.. jz nak tnjuk aku jmpa umah aku dlm GOOGLE MAP.. so kalo korg nak cri umah korg, try ar bnda alah nie... :)

lg 1 nak bgtau yg aku akan start bercuti dr keje, FB, BLOG n sgala xtvt d tenet selama 1 minggu sbbnya aku nak g HOLIDAY ngan family aku ke BANDUNG then BALI... :)

so, aku akan kmbali ngan update2 psl oliday nie, pd 16hb mcm 2 ok.. :)
so adios amigos smua... 2 arie aku akan jejalan ke blog2 korg aje ar eik... mud nak nulis xde sbb skang asyik mud nak g oliday aje... ;p

bye2 n c ya 16hb... :)

ps : aku akn rndukan nak bca en3 korg nnti........ :(









Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

Wednesday, January 6, 2010

En3 _-_ 01/10





Salam n eelloopp smua... :)
pe kbr n apa citer skang?? hehehe... dah 5 arie dlm bulan Januari bg taun 2010.. :)
ada apa2 yg bez?? aku lak mcm biasa ar.. jz dr taun lpas (ceh wah mcm ar dah lma sgt) aku kureng skit mud nak nulis n hnya ada mud nak merayau kat blog2 org len aje.. :)

hehehe... lgpun aku skang agak ke-busy-an sbbnya insya Allah dlm minggu dpn nak tebang ke Bandung, Indonesia lak selama 1 minggu ngan family tersayang.. :)
relax2 kan minda n kumpul2 semula tenaga tuk d gnakan selama 1 taun nie biler dah start keje nnti... :)

k ar, 2 gmbar kasut kat atas 2 bersempena ngan minggu pertama dlm taun baru.. niat kat atie just nak tegok2 aje.. cuci2 mata ar kata org di kedai kasut dekat ngan tempat keje aku nie hah.. mna ar tau lak yg ada yg terbekenan kat atie aku.. aku angkat ar 2 psang sekali heel 2.. (sbbnya dorg wat promotion buy 1 free 1) apa lg, pilih punya pilih aku terpilih ar yg mcm dlm gmbr 2.. :)

aku mmg paling suka gna heel dr dlu.. tp sejak aku d sahkan ada penyakit yg berkaitan ngan tulang nie, aku kureng skit gna heel nie.. tp sekali sekala gna gak sbb dah rindu sgt2 nak pkai... ;)

mmm.. apalg eik?? tah ar xde lak apa2 lg yg aku nak citer (sebbnya mud msih xstabil laie).. n aku pun baru aje dftrakan dri aku kat En Nuff.. aku pun xtau ar apa bnda nie.. tp aku tgk kebyakkan blogger skang ada en Nuff nie.. :)
(thanx 2 Tedi sbb bg byk tutorial psl En Nuff nie)

ok ar.. dah suntuk nak tido.. esk nak g keje then nak blog walking ke blog teman2.. nak nulis, kalo ada idea yg bez aku kong-c ar eik.. kalo x, aku tnggalkan aje jejak aku kat blog2 korg... :)

ooppss.. lpa lak nak citer pengalaman aku msa kat Pejabat Imigresen Seremban pg td..
pg td msa aku g ambik pasport aku, trjd ar citer nie..
aku rsa mmg xgna pun kerajaan malaysia nie wat kempen budi bahasa.. sebabnya makin xde budi bahasa aje aku tgk pegawai imigresen nie.. ada ar sepsg wrga emas kaum cina  baru nak wat pasport, dorg terslah kaunter.. sepatutnya dorg kna tnggu hingga nom giliran dorg d pnggil.. nie dorg trus beratur kat kaunter penyerahan..
tp aku rasa si suami nie mcm xsedap atie lalu tnya kat pegawai yg berada dlm kaunter 2,

"morning madam.. ini mna mau bagi??" dalam loghat cina ckp melayu

pegawai 2 wat bodo aje.. muka dah ar mcm PEMALAS.. pepg wat ar muka ceria sikit.. nie tak, muka poyo aje..
then si suami nie bertanya sekali lg soklan yg sma.. still gak ar pegawai 2 mcm si suami 2 xbercakap ngan dia.. last2 adik aku xtahan tengok si suami td mcm semacam terus aje ckp ngan si suami tu suh duduk kat kerusi yg d sediakan ampai ar nom dorg d panggil.. pas 2 aku dgr si suami 2 marah2 dlm bahsa cina yg aku xphm.. tp mgkin gak ar dia kta yg pegawai 2 sombong.. dalam atie aku ar, kalo ar si suami nie g wat report kat org atasan pegawai 2, naya aje.. padan muka gak kat pegawai 2.. :))

ok ar.. now betul2nye out n nak tido... ;p
bye2 smua...
esk aku jengah2 kat blog korg eik...

ps : pd yg 2/3 org blogger yg tnggalkan komen kat aku, aku ucapkan ribuan tima kasih krana sudi jengah page aku yg xseberapa nie.. :)
akan aku jengah ke blog kalian juga nnti... :)









Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)