Friday, October 1, 2010

Miz Fantasy :)


Kredit Gambar Kat Aku Sendiri... :)

Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? aku doakan moga korang berada di dalam keadaan yang menyenangkan... :)
arie nie 1 oktober 2010.. ini bermakna, telah 10 bulan kita berada dia dalam taun 2010.. :)
apakah pencapaian yang telah korang buat?? :)

ok.. korang sure kenal ngan gambar yang aku tepek kat atas tu kan?? tu ar gambar header aku.. tapi aku bukan nak citer pasal header tu.. aku nak citer pasal nama blog aku nie... :)

dulu sesorang pernah tanya aku mengenai kenapa aku memilih nama MIZ FANTSY sebagai nama tuk blog aku... :)
then kat sini aku nak cerita sikit ar mengenainya... :)

sewaktu aku memula nak wat blog nie iaitu Julai 2009.. dan entry pertama aku adalah yang ini.. :)
dan sehingga kini aku telah menulis sebanyak 299 buah entries.. :)
mungkin tak sebanyak teman2 blogger yang lain, tapi aku tetap berbangga kerana aku mampu menulis sebanyak itu tanpa aku sangka... :p

oooppss.. cukup2, berbalik pada kenapa aku memilih nama miz fantasy.. masa tu aku tak tau nak bubuh nama apa tuk blog aku.. apakah url yang senang nak ingat dan ala ala mesra pengguna gitu.. :p
then, malam tu sebelum aku lelapkan mata aku, aku terpikir nak bubuh nama fantasy sempena nama aku di friendster iaitu princess of fanta-c (dulu ar, skang dah guna nama Lynda Lum.. sama macam FB) :)

tapi nama tu macam tak mesra lak.. panjang sangat.. :)
terus aku tukar letak "cik fantasy" tapi macam tak semengah aje aku rasakan.. :))
last2 aku bubuh ar nama "miz fantasy"... :)
dan email tuk blog nie pun aku gunakan nama yang sama cuma bezanya aku bubuh miz.fantasy tuk email dan mizfantasy tuk nama blog aku... :)

aku sayang blog aku.. ngan blog aku nie ar aku meluahkan segala2nya..
dengan blog nie ar aku share apa yang tak mampu aku nak luahkan secara lisan..

blog nie gak ar fantasy ceritera hidup aku yang reality nya kadang2 tak ada kaitan langsung... kebanyakkan entry yang aku tulis adalah ceritera aku sendiri dan teman2 di sekeliling aku.. :)
dan andai ada yang perasan, ceritera dalam blog aku nie kebanyakkan nya aku ubah suai.. :)
demi menjaga mana2 pihak yang terlibat secara langsung mahupun tak dalam ceritera aku tu... :)

fantasy adalah aku dulu.. kerana aku berangan2 mengenai perkara yang tak mungkin akan menjadi impian aku... hinggakan someone menulis kepada aku "di dalam fantasi kamu jua kamu tak selayaknya mengenangkannya" (aku dah ubah suai) :)
maka, bila aku bangkit daripada kenangan lama, aku tak akan berfantasi lagi.. walaupun aku tak mampu nak buangkan nama miz fantasy dalam kehidupan blogging aku... :)

aku sedar yang dengan hanya berfantasi, aku tak akan maju dan aku tak akan dapat bangkit semula.. sekarang, aku adalah aku yang baru.. yang realiti.. aku ada kehidupan yang bahagia kini.. di samping mereka yang aku sayang.. :)

miz fantasy akan kekal di sini.. biarkan lah aku berfantasi di alam maya ini.. di alam yang kadang kala fantasinya lebih indah daripada realitinya... :)
bukan selalu dah skang aku berfantasi... ^.^

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

5 comments:

FaTiN said...

tak salah kan berangan sebab saya pun sukeeee berangan ! =p

~ mizzAmy ~ said...

hehehe... blog amy plak duk bercerita hal diri amy yg real. nama pun diary.

dotblogspotdotkom said...

alahaiii alam fantasi kanak-kanak....

blog pakcik?... caca marba punya cerita... tak de fokus langsung.. muwakakakakak

Yasminhamid said...

salam singgah... saya mintak izin nakl ink blog awak kat blog saya.. dan jadi followwer yer..

~LP Lum~ said...

fatin : btl2.. xslah berangan :)
bukan kena bayar pun... ^.^

amy : hehehe.. diary on9... sy xberani nak share kesemuanya kat snie.. takut... :p

pokcik dot : hehehe.. but pokcik nya en3 selalunya kelakar dlm memberikan nasihat... :)

yasminhamid : slam jua.. ambik ar... :)
thanx ya jd follower :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)