Wednesday, October 21, 2009

JeleSkaH anDa?? :)



akum n hye... kali nie nak post entry psl JELES ar plak.. sbbnya tetba isu jeles nie ngah hngat kat area aku nie... :))

Jeles @pn kta melayunya CEMBURU slalu aje trjd kat smua org btl x?? alah... toksah nak tpu de.. aku sure n ckup psti smua org pn msti ada prasaan jeles nie.. hnye tahap kejelesan nya brbza2 aje.. mgkin ada yg thap kejelesannya trlmpau tnggi n ada yg sderhana n ada gak yg kureng.. :) (agaknya aku dlm kategori mna eik??)

ada yg jeles kat atas kejayaan org lain, ada gak yg jeles sbb dia xska ngan org yg dia jeleskn 2, ada gak yg jeles sbb jiran dia bli prabot @pn kete bru.. (mcm jiran2 aku) ;p
ada yg jeles sbb kdai  c anu 2 byk sales n kdai c polan nie xde lgsung sales.. n mcm2 ar jelesnya.. trmasuk gak ar ada yg jeles ngan adk bradik sndri (nie laie parah) ;p

tp.. kalo nak tau, jeles yg pling merbahaya ialah jeles yg buta atapn CEMBURU BUTA! hah.. jeles nie ar yg xde ubatnya.. kalo dah kawen, jeles nie gak yg bwk pd prpcahan umah tngga atas sbb mreka xprcya antara 1 ngan yg lain.. ada ada syak wasangka.. ada aje jelesnya.. :)

bknnya xblh nak jeles, tp bkn ar jeles yg trlampau sgt2.. hnggakn rsa mcm duduk kat atas bara api.. nak bngun pn slh, nak jln pn slh, nak brdri pn slh.. pndek kta srba slh ar smuanya..

ada yg kata jeles 2 tnda syg.. tp bg aku kalo ckit2 aje thap kejelasannya 2 ok ar.. tp kalo dah thap jeles nak mampos, huh baik xyah.. btl x?? :) 
tp.. kalo xjeles lgsung pn xblh gak.. msti kna jeles ckit2.

n aku tau ngape org yg ska jeles nie, sbbnya dia trlalu sygkn partner dia.. dia xmo partner dia lri ke tngan org lain.. tp, kalo dia trlalu jeles, xmustahil 1 arie nnti partner dia akn lari gak.. n nsihat aku, kalo kite ada partner yg kuat jeles nie, baik ar kite cba tuk stia ngan dia n jgn ar kite cbr dia ngan prbuatan kite yg blh menjeleskn dia.. :)
cba ar jga atie psangan msing2.. cba prcya pd psngan msing..(cehwah bg nsihat lak) ;p

k ar.. len kali kite smbung citer jeles menjeles nie eik.. nak g wat keje jap.. (sbnrnya tetba idea aku ilang sbb serve customer begong td) :)
apa2 pn, jgn ar trlalu jeles sgt2.. jeles ckit udah ar.. :)
bye2.. hngga ketemu laie.. :)

p/s : aku dlu pn xde prnah nak jeles msa ngan SP aku.. sbbnya aku cya kat dia n dia pn cya kat aku.. bler dah xbrsma lg nie, tetba lak aku trasa jeles ngan dia.. apakah sbbnya nie??? ;p

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

3 comments:

sI tEDI said...

yup! aku jeles tgk org semua ada kawan karib.. aku takde.. sob sob sob.. eh!ini jeles ke sedih?? ..blur...

~LP Lum~ said...

ahaks~ tedi.. 2 jeles + sdih 2.. bler dah jeles trus jd sdih sbbnye kite xmmpu nak ada kwn krib mcm org lain.. :)
insya Allah kite akn dpt kwn krib 1 ari nnti.. n kmi kat cnie pn blh jd kwn karib anda gak.. :)

p/s : thanx sbb sdi mlawat eik cik tedi.. :)

sI tEDI said...

yup!! aku ramai kawan karib dalam dunia maya dr dunia sebenar.. maceh gak!!

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)