Friday, October 30, 2009

Hadiah Lagi... :)


DEPAN


BELAKANG

akum n ellop... :)
ahaks~ nie ada kuiz ckit... kalo korg tau duit kat atas nie duit dr negara mna?? :)

hehehe... nie ar duit dr negara KAZAKHTAN.. nak tau mcm mna aku dpt duit nie?? nie ar nak citer... :)

pg td, aku dpt sorg customer yg seakan upa org cina.. aku igtkn cino malaysia.. aku pn serve ar ckp melayu.. sekali dia gna bhasa yg aku pelik dgr.. trcegang bangang aku d watnya.. tah apa butir bicara dia aku pn xtau.. poning lak pale aku... aku try ar cri2 dia mai ngan sape.. kok ada penetrjemahnya ke mai sekali, xde la plak.. adus, aku nak wat mcm mna nie???
aku try cakap omputih ngan dia.. (aku tau ar bahasa omputih aku broken lg berkecai) dia pn senyap aje.. aku nak wat macam mna nie eik??

at last, aku ckap ngan dia bahasa kucing and dia cakap ngan aku bahasa ayam.. gna bahasa isyarat n kalkulator.. adus, rsa mcm cakap ngan org O.K.U lak... ;p
(jahat aku)

citer punya citer, (masih gna bhasa kucing ngan ayam) dia beli ar baju2 kat kedai aku.. nak baju kurung n blouses aje.. bler aku dah punch cash register n dia dah bayar aku pn lega ar..("puh" dlm atie aku ckp) tp......, dia dtang balik n cari pants sama tudung lak.. (adus lagi sekali da...) ;p

serve n serve dia beli lagi n aku pn ramah ar tanye dia dari mana dia datang..
dia terus tunjuk aku duit yg kat atas 2 n dia cakap Kazakhtan.. datang untuk sport.. pas 2 terus dia ckap bahasa dia balik.. aku pn pulangkan ar duit tadi 2, tapi dia kata "give you" n then aku ckap " itz ok.. never mind" (tp dlm atie nak 2.. ) ;p
dia terus ambik tangan aku n bg duit 2 kat tangan aku.. hehehe.. aku pun ckap ar
"thank you miss and please come again" huhuhu... dia jwap blik ngan bahsa ayam dia...


pas dia blah, aku terus ar gi pengurup wang kat tempat aku nie..
aku tanye abg yang jaga kat situ " abg, nie kalau tukar dapat berapa eik?"
abg pengurup wang " nie mana ko dapat duit nie dik? org2 tadi ke yang bagi kat ko?"
aku lak jawap " a'ah... dia kasi free aje kat saya.. boleh tukar tak bang?"
abg pengurup wang "tah boleh ar dik.. abg tak pernah ambik duit nie.. dorg tadi pn tukar duit dollar.. dia kasi ko aje ke??"
aku "a'ah ar bang.. dia kasi free aje kat saya.. awat bang nie duit tiruan ke?"
abg pengurup wang " tak ada ar.. abg rasa nie mesti nilai dia kecik aje.. sbb 2 dia boleh nak bg kat ko.. kalo nilai bosar, xde mknanya dia nak bagi kat ko" (smbil trsenyum sumbing)
aku pn ambik ar duit 2 n bwak balik.. tp belum sempat aku pegi abg pengurup wang 2 cakap ngan aku "baik ko simpan aje duit 2.. boleh wat kenang-kenangan"
dlm atie aku "hampeh betul ar abg nie.. patut ar mcm Mr. Bean aje perangai dia" (tu ayat kutuk 2)

n aku pun gi ar wikipidia (mcm kak sha selalu wat).. cri2 psl negara nie.. then aku baru tau yg duit nie edisi baru.. nilai dorg gna Tenge (╤) (KZT) .. n kalo korang nak tau lebih lanjut pasal negara nie, korang click aje link nie CLICK KAT CNIE..

ok ar.. aku dah nak out.. lain kali aku citer lagi ok.. :)
bye2... :)

p/s : aku pun terasa nak gi sana lak plak... ;p

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

3 comments:

cHeRyNa PiReS said...

maybe dia nak linda wat kenang2an. simpan jelah linda. awak tau jelah bukan senang nak dpt yang baik macam tuh kat seremban nieh.

semoga perniagaanmu terus maju.

windu nak tgk baju kat sana...skang dah kurang shopping la yang...

miss u too...

~LP Lum~ said...

ahaks~ iya ar kak... td pn takut2 gak... sbb skang kat sbn parade pn ngah heboh psl kes pukau2 n tipu2 nie... bru 3 arie lps kedai uncle beg cina 2 kna curi rm600.. :/

thanx atas doakn akak... insya Allah sy akn truskn prniagaan nie smpai ar sy dah xmampu lg... :)

a'ah... makcik pn dah lma xmai kdai.. skang nie ngah msuk stocks tuk bju kurung modern..
size 36 - 46.. tp design lain2.. :)

mier@merr said...

saya suke koleksi dwet negara asing~~

kazaztan tu..bkn sng nak dpt...

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)