Monday, November 2, 2009

ceRita BenaR KNKP...




akum n elloooppp... :)
hehehe... mntang2 ar skang nie holloween aku pn bubuh ar gmbr pumkin yg ngah snyum 2.. pumkin ngan holloween mmg xdpt nak psahkn.. mcm isi ngan kuku... ;p


mmm... sbnrnya, aku bkn nak citer pasal arie antu nie.. aku nak citer pasal pengalaman aku msa study kat KOLEJ NEGERI KUALA PILAH atau lebih glamour KNKP.. msa aku kat cnie, aku bdk2 pas SPM n aku d tawarkn ambik kursus Sijil Sains Komputer under UPM.. n sekali lagi aku bukannya nak citer pasal kursus yg aku ambik.. aku nak citerkn pasal pengalaman aku n budak2 yg kena histeria..


hah.. msa aku kat KNKP nie ar aku bru tau psl histeria nie.. n bru aku tau mcm mna nak uruskan budak2 yg kna nie.. msa kat KNKP nie hnye 1 perkara yg wat aku xboleh lupa.. biler 1 malam hampir 10 org lebih (kalo aku xclap kira ar) yg kna histeria nie secara brgilir2.. n bukan KNKP aje yg kna, Kolej2 yg brdekatan pn kna mcm Matrikulasi Kuala Pilah serta UiTM Kuala Pilah..


cuba byangkn mcm mna nak handle dorg smua nie.. citernya mcm nie.. msa petang kejadian 2, aku n mmber dorm aku mcm biasa ar nak g mandi.. then kami trdengar bunyi org berlari kat atas dorm kami 2.. tuk pengetahuan korg semua, bhagian atas dorm kami xde pnghuni kecuali dorm terakhir d sebelah kanan sahaja yg ada penghuni.. itu pn xramai sbbnya dorm kecik.. (kat cnie ada 2 jenis dorm, dorm kecik n dorm besar)


tp kami teruskan gak ar mandi hingga ar kami trdengar bnyi bising n bunyi org menjerit.. cepat2 mandi n g ar kaypoh apakah yg terjd sebenarnya.. but seniors xbg dekat n mintak kami kuar g makan.. tp malam 2 aku xkuar sebabnya aku rsa mcm xsedap badan so mintak ar dorm mate aku tapaukn tuk aku.. abiz aje kiteorg menjamu selera ala kadar 2, sekali lagi trdengar bunyi org menjerit.. apa lg ketua dorm dah bagi amaran jangan kaypoh.. turun g prep..


kiteorg pn turun ar g prep.. msa nak g prep 2 kiteorg jumpa ngan member klas nie ngah ambik air kat water cooler.. tnye dia tak turun prep ke? dia kta kejap lagi.. kite org pn mlas nak layan terus turun prep.. (bilik prep kiteorg kat basement.. n water cooler 2 kat ground floor).. msa turun 2, aku rsa mcm ada org ikut aku dr belakang.. aku pn xtoleh ar sebabnya aku sangkakan yg ikut 2 bdak klas kiteorg yg jumpa kat water cooler td.. bler sampai kat pintu bilik prep 2, aku ngan tak sengaja trtoleh kat belakang.. yg mengejutkan aku ialah... xde sape kat belakang aku..


tp aku senyap aje.. terus g prep mcm biasa smpai ar sorg senior lelaki kiteorg dtang.. n tetba aje member aku yg sorg nie tanya aku " sape yang bawak bawang putih nie?" kami jawap " sape yang ada bawak?" dia kata lagi " aku tau ada yang bawak bawang putih nie.. aku boleh bau ar"
aku pn tanye ar member2 yang ada kat situ.. dorg kata mmang ar ada bawang putih n yg peliknya mcm mna budak nie boleh tau plak.. dan...., xlama lepas 2, budak nie start "begong" dan.... bermulanya episod jerit menjerit n jangkit berjangkit..


bayangkan 1 malam hampir 10 org lebih yang kna.. yang nak "selamatkn" teman2 yang xkuat semangat pn ramai gak.. aku ingat lagi, aku ada 3 org member yg agak kurang semangatnya.. so aku mintak tolong ngan member klas aku nie.. dia bwak kami ke masjid Kuala Pilah tuk berlindung tapi malang sungguh, masjid lak tutup sebabnya dah kul 12 malam dah.. dia pun xtau nak buat mcm mna.. dia patah balik ke kolej n mintak kebenaran nak bawak kami balik ke rumah dia.. kami ikut aje n bermalam kat umah kuarga dia.. parents dia mintak kami tido kat bilik sembahyang.. kami pun xtau apa yg trjd pd yg lain malam 2..


esoknya, kami pn balik ke hostel tuk g klas.. kalo xsilap aku klas d batalkn sebab bnda nie blm selesai.. n siang 2 kejadian yg sama berulang.. mcm2 org dah dtang nak nolong tp entah ar.. akhirnya segalanya dah ok n kami pun berpindah ke Kolej Negeri Seremban 2 tuk gabung ngan cawangan2 Kolej Negeri yg lain..


so, kat cnie kalo korg nak tau pasal citer nie lg.. korg boleh ar baca kat link yg aku bg nie..  blog nie aku rsa senior akunye.. aku jmpa msa aku ngah surf tenet 4 arie yg lepas..
AwgKu Pangeran :


ok ar.. dah lmbat nie... nak tido.. esok nak g keje..
apa2 pn c ya next time ok.. :)


bye2 n akum... :)


p/s : tima undangan ke majlis kawen mmber seklah dlu next week... ;p
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

5 comments:

sI tEDI said...

duduk hostel mmg cepat berjangkit histeria ni..

cHeRyNa PiReS said...

kat pilah biasalah, mana2 ada kolej itu jadi tpt tumpuan histeria. sbb buat kolej kebanyakan dalam kawasan terpencil sket kan?

tp zaman skang akak susah nak caya ngan dak2 histeria. ada je yang buat2...

~LP Lum~ said...

tedi : huhuh... 2 adalah pengalaman prtama.. :)

kak sha : btl 2 kak sha.. dgr citer lg ada lak wat prjanjian.. zman skang mmg ada, tp kekdg 2 btl n kekdg 2 x.. entah ar.. elok2 xkna nak kena.. ;p

Anonymous said...

Xknkp ke, thanx sbb komen blog psl knkp tu.. ada fb boleh la add..

azaChiaki said...

erk... selamat KNKP dah tutup.. sbb aku skang ni student kolej negeri.. wahaha... tp kat bukit chedang.. haish... x sangka plak blh jumpa citer ni.. baru jer td baca kat blog AwgKu Pangeran tu..

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)