Thursday, January 21, 2010

Diet ke??


sumber gmbar : aku cilok kat en.google image search
(xde kna mngena ngan pokcik google eik, harap maklum) :)

salam n eelloopp smua.. :)
so amacam ari nie?? cuaca kat tmpat korg mcm mna?? cuaca kat somban nie tuk arie nie ujan ngan lebatnya.. tiada ribut petir mahupun guruh.. hnya ujan aje.. (ceh wah ngalahkn pembaca ramalan kaji cuaca lak aku nie) ;p

ok.. ok.. STOP merepek whai cik Lp.. hehehe... sblm 2 cntik x gmbr yg aku letak kek atas nun??? cntikkn, siap ngan tulisan "DIET" yg amat cntik tp wat atie aku skit.. :)

sbnrnya en3 aku nie psl bnda alah 2 ar.. CIK DIET.. td, mcm biasa ar aku ke PJ (petaling jaya bukan putra jaya ok) tuk wat check up ngan my specialist doc..

then ambik darah, wat ujian darah, tgk result yg lpas.. bndingkan ngan result yg baru.. result yg lma laie ok dr yg baru (pas nie aku sure kna belasah ngan ayah aku sbb skip mkn ubt).. n doc kata kna dtg blik laie 8 mnggu dr skang..

n tetba mulut aku nie gatai sgt lak tnya psl slimming center yg mengadakan promotion.. aku tnya sbbnya niat aku nak men-join-kn dri aku kat slimming center nun.. alah sape xmo, free 4 1st trial.. n result blh d lihat hnya ngan 1st trial aje.. ;)
lgpun aku kna tnya doc nie sbbnya aku tkut ada "side" sbbnya ubt yg aku ambik nie risikonya tnggi..

then, doc 2 tnya, kaedah apa yg dorg gnakn? aku jwp ar dorg gna infrared n sauna.. gna bahan2 smulajadi n asli.. ada pengiktirafan dr kementerian kesihatan..
then doc nie pun start ar bg ceramah xbrbayar kat aku.. dia kta

"jgn lah.. buat membazir aje.. sbbnya infrared n sauna nie hnya mengeringkan air dlm bdn aje.. xberapa elok.. nanti bila dah kuar dr c2, awk kna minum byk air tuk cover semula air yg ilang n then awk akn lbh besar dr seblum awk mulakn sauna. "

ngan muka xpuas atie aku tnya blik.. " ye ke doc?"

doc 2 ngan mula selamba cekodok "ye ar.. yg perlu awk buat skang ialah DIET! kurangkan mkanan karbohidrat.. bykkn makan syuran serta buahan..kurangkan mkan manisan terutamanya chocolate n g ar wat sedikit senaman.. sy pasti next time awk akn trun 2kg bila jumpa ngan sy lg" smbil trsenyum sumbing ala2 cntik aje... ;p

huhuhu... aku nie bab2 yg len 2 blh ar aku ikut tp bab chocolate nie mmg aku ckup xblh nak blah ar.. sbbnya aku nie mmg xblh nak tgk chocolate.. "antu coklat"!!
so, blik dr c2, mak n ayh aku pun ngan rela atie mereka menceramah aku sekali lg.. mntak aku kurangkan mkn chocolate.. adus, pengsan ar aku kalo mcm nie.. dah ar tmpat keje aku 1 floor ngan watson yg menjual pelbagai jenis mkanan d sertakn sekali ngan chocolate yg pelbagai perisa serta perasa serta segalnya....... :(

so, pd pendapatan korg ar, apa yg aku perlu lakukan tuk aku xmenyinggah ke watson 2 tuk membeli chocolate?? xkan ar aku nak jln tutup mta lak bila smpai aje dpn watson 2... ;)

k ar korg.. nak men-chating-kan dri aku nie...bye2..
adios amigos astala vista smua... :)

ps: nak kuar date lak rsanya.. sape yg nak join aku?? nak cri novel jugak.... :)
n nak promote blog baru yg aku jmpa nie.. kalo korg rsa berminat nak bca g ar  Click kat cnie.. :)








Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

10 comments:

makdara terdiva said...

salam kenal..
akak pon dlm proses D.I.E.T.. neh..harap2 bole turun 5 kg..cewah!!!

~LP Lum~ said...

makdara : owh.. thanx sbb sudi melwat umah sy nie.. :)
salam perkenalan wat akak..
sama2 lah kita menjalani proses pen-diet-tan ok.. :)

sI tEDI said...

jangan pergi LWM!!

~LP Lum~ said...

tedi :LWM 2 apa? ;)

~Kak AZZ~ said...

akak lak bkn antu coklat....tp antu nasik.....manjang nk makan nasik je kejenya...huhu....dh la mak salu msk nasik bnyk...kang kalao tak makan, siapa lak yg nak abehkan nasik tu...hahaha...

dotblogspotdotkom said...

diet?... emmm cara nye tak susah... cuma perlaksanaan tu agak berat la sikit... diet nih bukan langsung tak makan... tapi makan dengan berkala @ berjadual.... boleh makan nasi tapi jangan berlebihan.... @ kurangkan makan nasi...

xcersais tu penting... xersais ringan je... bangun pagi.. jangan lupa sit-up.. kasi perut tu kempis looo..... huhuhuhu.. itu masalah ketara setiap perempuan...

pakcik nih X-FBI-Female Body Instructor muwakakakaka...

masalah yang akan timbul bila dah berusia... sbb kaki tak mampu menanggung berat badan.. dan membuatkan anda akan sakit kaki serta lutut.... huhuhuhu

so bertindak le sekarang sebelum terlewat... huhuhuhu

lupakan cokelat ke apa ke yang langsung tidak menyumbang kepada pengecilan badan anda...huhuhuhu

~LP Lum~ said...

kak azz : tau xpe.. xelok mmbuang mkanan kn? ;)

pokcik : amacih bebyk pokcik.. den akan cuba lksanakan sprti yg pokcik cdgkn... :)

Anonymous said...

"Only me novella" blogger..who's the owner? interesting.

~LP Lum~ said...

anonymous : ngape? :)
jz promote aje... :)

Anonymous said...

interesting..=)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)