Wednesday, January 6, 2010

En3 _-_ 01/10





Salam n eelloopp smua... :)
pe kbr n apa citer skang?? hehehe... dah 5 arie dlm bulan Januari bg taun 2010.. :)
ada apa2 yg bez?? aku lak mcm biasa ar.. jz dr taun lpas (ceh wah mcm ar dah lma sgt) aku kureng skit mud nak nulis n hnya ada mud nak merayau kat blog2 org len aje.. :)

hehehe... lgpun aku skang agak ke-busy-an sbbnya insya Allah dlm minggu dpn nak tebang ke Bandung, Indonesia lak selama 1 minggu ngan family tersayang.. :)
relax2 kan minda n kumpul2 semula tenaga tuk d gnakan selama 1 taun nie biler dah start keje nnti... :)

k ar, 2 gmbar kasut kat atas 2 bersempena ngan minggu pertama dlm taun baru.. niat kat atie just nak tegok2 aje.. cuci2 mata ar kata org di kedai kasut dekat ngan tempat keje aku nie hah.. mna ar tau lak yg ada yg terbekenan kat atie aku.. aku angkat ar 2 psang sekali heel 2.. (sbbnya dorg wat promotion buy 1 free 1) apa lg, pilih punya pilih aku terpilih ar yg mcm dlm gmbr 2.. :)

aku mmg paling suka gna heel dr dlu.. tp sejak aku d sahkan ada penyakit yg berkaitan ngan tulang nie, aku kureng skit gna heel nie.. tp sekali sekala gna gak sbb dah rindu sgt2 nak pkai... ;)

mmm.. apalg eik?? tah ar xde lak apa2 lg yg aku nak citer (sebbnya mud msih xstabil laie).. n aku pun baru aje dftrakan dri aku kat En Nuff.. aku pun xtau ar apa bnda nie.. tp aku tgk kebyakkan blogger skang ada en Nuff nie.. :)
(thanx 2 Tedi sbb bg byk tutorial psl En Nuff nie)

ok ar.. dah suntuk nak tido.. esk nak g keje then nak blog walking ke blog teman2.. nak nulis, kalo ada idea yg bez aku kong-c ar eik.. kalo x, aku tnggalkan aje jejak aku kat blog2 korg... :)

ooppss.. lpa lak nak citer pengalaman aku msa kat Pejabat Imigresen Seremban pg td..
pg td msa aku g ambik pasport aku, trjd ar citer nie..
aku rsa mmg xgna pun kerajaan malaysia nie wat kempen budi bahasa.. sebabnya makin xde budi bahasa aje aku tgk pegawai imigresen nie.. ada ar sepsg wrga emas kaum cina  baru nak wat pasport, dorg terslah kaunter.. sepatutnya dorg kna tnggu hingga nom giliran dorg d pnggil.. nie dorg trus beratur kat kaunter penyerahan..
tp aku rasa si suami nie mcm xsedap atie lalu tnya kat pegawai yg berada dlm kaunter 2,

"morning madam.. ini mna mau bagi??" dalam loghat cina ckp melayu

pegawai 2 wat bodo aje.. muka dah ar mcm PEMALAS.. pepg wat ar muka ceria sikit.. nie tak, muka poyo aje..
then si suami nie bertanya sekali lg soklan yg sma.. still gak ar pegawai 2 mcm si suami 2 xbercakap ngan dia.. last2 adik aku xtahan tengok si suami td mcm semacam terus aje ckp ngan si suami tu suh duduk kat kerusi yg d sediakan ampai ar nom dorg d panggil.. pas 2 aku dgr si suami 2 marah2 dlm bahsa cina yg aku xphm.. tp mgkin gak ar dia kta yg pegawai 2 sombong.. dalam atie aku ar, kalo ar si suami nie g wat report kat org atasan pegawai 2, naya aje.. padan muka gak kat pegawai 2.. :))

ok ar.. now betul2nye out n nak tido... ;p
bye2 smua...
esk aku jengah2 kat blog korg eik...

ps : pd yg 2/3 org blogger yg tnggalkan komen kat aku, aku ucapkan ribuan tima kasih krana sudi jengah page aku yg xseberapa nie.. :)
akan aku jengah ke blog kalian juga nnti... :)









Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

6 comments:

~Kak AZZ~ said...

oooo.....patot la tak sabar nk tggu 11 january ehh....ingatkan nk selebret besdei Datok CT hehehe...rupa2nya nak g makan angin....


*nak ikottttttt......huhuhu....

(akakpun macam dah malas nk berblogging dan berFB ni....arrrggghhhh....)

~LP Lum~ said...

kak azz : hehehe... apa barang nak selebret bezday dia?? :))

BuLaN iTu aKu said...

akak.. kalau pergi ke indon itu ingat la sama bulan disini... belikan buah kaki n tangan ye..
hehehehe......
bulan tak leh pakai kasut tumit..
sebab nampak pelik....
kalau ckap pasal budi bahasa ni
hurm.. memang geleng kepala
kat UUM ni.. bersepah.. pelajar pun dah naik bosan nak berurusan dengan KERANI.. kerani je tu..
tapi belagak macam UUM ni dia punya..
hehehe.. panjang la pulak membebel...
selamat istirehat ya

~LP Lum~ said...

bulan : don worry akak msti igt kalian smua... :)
tau xpe, kekdg dorg yg x"sebape" nie yg lbh2... :)

GhOsToNe said...

laki x leh pakai kan??

teringin lew..

~LP Lum~ said...

stone : blh aje apa.. :)
pnjam ar sape2 pnya n kata nak try aje.. xslah kn?? :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)