Saturday, January 30, 2010

Be Honest~




Salam n ellop smua...
pe citer arie nie? korg sihat? :)
ok ar nie pun scheduled post.. aku akan jengah korg mlm sikit eik... mlam ar baru tenang btl x?? ;p


so kali nie aku nak citer psl HONEST ataupun ckp melayunya JUJUR... ceh wah.. bak kata Radja "JUJURLAH PADAKU"... :)
tp bukan nak citer psl kumpulan Radja mahupun lagu dorg.. aku cuma nak citer psl kejujuran.. :)


ok ar, korg msti kata tiap2 manusia perlu jujurkan? tapi, adakah kita sebenarnya berlaku jujur dengan mereka yg berada di sekeliling kita? aku? sumtimes aku jujur but sumtimes im not.. sbb apa?? sbbnya ada perkara yg perlu kita jujur dan ada perkara kita xperlu terlalu jujur ngan sape2 pun kecuali ngan diri kita sndri.. bg aku lah.. kalo korg xsetuju, aku xboleh nak wat apa2 sbbnya itu hnya pendapat aku aje.. mgkin pendapat korg len.. sila kongsikan brsama2... :)


mcm aku, baru semlm aku dpt tau sumthing yg aku rasa sepatutnya aku xpatut tau dr org len.. tp aku dpt tau gak.. sum1 mtk aku siasat "org" ini n bila aku siasat "org" itu, aku dpt tau sumthing.. nasib baik aku xtrlalu parah menaruh hati kat "org" itu.. kalo idak, naya aku sekali lagi... :))


tp, aku xtau ar citer sebenarnya drpd "org" itu.. nak aku tnya, aku segan sbbnya siapa lah aku nak bz2 ngan dunia peribadi "org" itu kn?? so aku hnya antar sebaris msg menyatakan yg aku epy ngan dia sbb dia bhagia.. itu aje.. :)


msalahnya skang nie, ngape "org" itu xckp yg "org" itu IN-RELATIONSHIP msa aku kenal ngan "org" itu?? knapa nak menidakkan bnda yg baik?? ak pun pening n aku pun xtau apa jwapannya.. adakah aku yg slah krna xpercaya apa yg "org" itu ckp ataupun aku yg trburu menjatuhkan hukuman pd "org" itu sedangkan mgkin ianya hnya kisah silam "org" itu?? 


Ya Allah~ aku buntu n aku xtau apa yg harus aku lakukan....... sedey?? tah ar, skang nie aku dah jd batu.. dah xde prasaan lg.. aku ada ckp ngan My bez Buddy Mr Dude, "siasat btl2 dlu baru jatuhkan hukuman"
tah ar... korg rsa sape yg kejam?? aku ke ataupun "org" itu yg kejam?? aku nak korg jujur ngan aku... :(


k ar, next time aku tulis lagi..
bye2..


ps : aku xde ps nak tulis tuk en3 nie.. just hayati aje ar lirik jujur oleh Radja Band kat bwh nie... :


Jujur _-_ Radja


Duhai kekasih pujaan hatiku
Apakah kau memberiku satu arti
Sedikit rasa yang bisa kumengerti
Bukan sumpah atau janji

Buktikanlah bila ada cinta
Setulus hatimu bisa menerima
Sebatas kejujuran yang kau miliki
Bukan sekedar bersama

Jujurlah padaku bila kau tak lagi cinta
Tinggalkan aku
Bila tak mungkin bersama
Jauhi diriku lupakanlah aku
O... Ho... O... Ho...

Jujurlah padaku bila kau tak lagi cinta
Tinggalkan aku
Bila tak mungkin bersama
Jauhi diriku lupakanlah aku
Selamanya










Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

Siti Zubaidah said...

Salam!R u really sure dia in relation with some1 else?don't simply make a quick judgement okay...kalu u betul, better keep away away away from him.Don't waste your precious life with such person...memang x baloi baloi.Just let go and move on.Smile and laugh more....(^_^)Wishing u best of LUCK......xoxo

FaTiN said...

better if u ask 'org' itu first. mana tahu if ada salah faham. kan2.. n then setel la baik2..

p/s: first time jengah blog ni=p

~LP Lum~ said...

zubaidah : ahaks~ mmg dlm atie pun nak wat mcm 2... buang msa aje... tp blm ada kekuatan nak tnya.. so biarkan aje ar dlu... thanx 4 d advice.. :)
n thanx sbb sudi menjegah ke cnie... :)

fatin : hehhehe... insya Allah akn d tanya kemudian.. wat msa skang nie nak mnyendri dlu... tnangkan atie.. :)
n thanx gak sbb sudi menjengah ke umah nie... :)

Moon Death Spell said...

hurmm betul tu kak.. susah mau cari yang betul2 jujur.. kekadang sampai dah give up

Pocket said...

'tak ngaku in a relationship'
tu different ngan
'menafikan ada relationship ngan anda'

pasal lelaki memang suka keep the option open,
bukak pasal nak menggatal, tp pasal nak keep the posibility open.
(Mcm alasan lelaki nak gi layan budak bawah umur jer nii..)

tp btul.. so betul kata MRDude tu,
sila dptkan nsemua fakta dulu,
judge bebetul then...
jatuhkan hukuman.. pangkah trus n jangan kawan dah hahahahah :D

~Kak AZZ~ said...

laaaa.....ada "org itu" jugak kee......hehehe..

~LP Lum~ said...

moon : kan2?? ssh nak cri yg btl2 jujur ngan kita... :(

pocket : hehehe... bkan menafikan ada hubungan ngan sy ar.. ngan other gulr n sy ngan "org itu" pun bkn ada apa2 pun, cuma sy xska dia smbunyikan sumthings coz feeling sy dah nak trpesong nie... :))

kak azz : hehehe... "orang itu" yg xtau pun apa2 psl synya prasaan.. pelikkn kita nie kak?? ;p

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)