Tuesday, July 6, 2010

Cinta Ku Seperti Coklat?? So Sweet~ ^.^



Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? aku doakan moga korang semua berada di dalam keadaan yang amat sihat di samping mereka2 yang tersayang... :)
aku pun makin sihat, Alhamdulillah... ^.^


hehehe... arie tu aku g ronda2 kat Youtube, then aku tetiba aku terpandang MV daripada Intan Nuraini.. tajuk lagunya Seperti Coklat... so sweet aje tajuk dia... :)
then bila aku dengar lagu nie, ianya amat seronok pulak.. meaning kat sini ok ar, boleh dengar ngan rasa yang boleh menghilangkan tekanan.. :)
boleh layan ar pendek katanya... :)

" apa jadinya bila




cintaku ini seperti coklat?? "

heheeh... macam mana nak jawab tu eik?? apa yang kita akan rasa andai cinta itu boleh di rasa macam kita makan coklat??
adakah rasanya sama macam rasa coklat yang exclusive seperti Forrero Rocher atau seperti Cadbury mahupun seperti Kit Kat?? :)

atau rasanya seperti dark choc, white choc atau perasa lain seperti badam, walnut, dan sebagainya?? adakah ianya semanis coklat susu, atau sepahit dark choc atau sesuci white choc??

tapi sayang, cinta itu tidak boleh kita rasa seperti kita menikmati coklat kegemaran kita.. cinta itu jua tidak ada di jual di mana2 supermarket, hypermarket mahupun di kedai2 runcit seperti coklat..
cinta itu jua tak dapat nak di pegang atau d hidu seperti kita memegang atau menghidu se-bar coklat... :)

mungkin kita hanya boleh anggap cinta itu sama macam coklat.. sangat manis bila kita pertama kali menggigitnya sambil pejam mata tuk kita merasakan betapa nikmatnya rasa coklat itu.. supaya minda kita dapat merakam betapa nikmatnya rasa coklat itu.. :)
betapa andai suatu hari nanti bila kita menikmati coklat yang sama, minda kita akan memainkan semula kenikmatan coklat yang pernah kita rasa suatu masa dahulu... :)

bagaimana pula pendapat korang?? adakah korang jua merasakan cinta korang sama seperti coklat?? ^.^

ps : Aku Seorang Pengemar Sebarang Jenis Coklat.. Tapi Tak Bermakna Aku Pengemar Semua Jenis Cinta... ^.^






Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

sI tEDI said...

tapi yg pasti aku tak nak jadi macam coklat yg akan cepat cair dengan pujuk rayu mulut yg manis. :))

ceh!!
ada kena mengena ke perumpamaan yg aku cipta ni!
ha ha ha

Lady Zubaidah said...

Cinta I seperti Nutella&Bread...huhuhu

~LP Lum~ said...

tedi : hehehe.. mcm coklat m&m.. :)
keras di luar, cair bila di mulut... ^.^

zue : hehehe... nutella best tu... cmpur pulak ngan peanut butter... laie best... :)

mier@merr said...

saya tak suka sangat coklat...tapi kalau ada saya makan je..kalau takde saya takkan cari..

adakah saya tak suka cinta?
kalau cinta ada saya terima je... tapi saya takkan mencari cinta tu melainkan datang sniri... wah!! hahaha

~LP Lum~ said...

miera : hehehe... btl3 gak tu eik?? yg heran, mana perginya coment tedi??

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kalau cinta tu macam coklat..xleh panas ar ek? asal panas je..mesti cair...haishh...hehehe...pape pon cinta yang suci yang berlandaskan kerehdaan allah tu lebih penting..betol tak kak? hehe

~LP Lum~ said...

aida : hehhee.. tau xpe.. mknanya, jgn asyik nak bertekak aje... :)

btl3.. cinta itu adalah lebih baik... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)