Monday, July 12, 2010

Liburan Yang Penat Tapi Amat Seronok Sekali... ^_^


Kredit MV kat En.youtube.com.. Lagu Saleem _-_ Wanitaku


Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? hehehe... lewat update sebab baru dapat bukak blogspot nie hah... :)
semalam tak sempat nak update apa2 sebab terlalu penat mengliburkan diri ngan En.Cinta di Pesta Buku Jusco Seremban 2.. :)


nak kata best, tah ar.. bagi aku memang tak best.. kebanyakkan bahan ilmiah yang lebih kepada pelajar2 IPT mahupun pelajar sekolah.. tujuan nak cari novel.. tapi tak ada sebabnya yang banyak di jual novel daripada Alaf 21 aje.. aku agak cerewet dalam membeli novel.. aku hanya membaca novel keluaran Creative Enterprise Sdn Bhd aje.. 


akhirnya aku dapat 2 buah novel tapi beli kat MPH.. :p
Cinta Pertama nukilan Haslinda Ismail dan Cinderella Cinta nukilan John Norafizan.. :)
aku senaraikan 5 buah novel tapi dapat 2 aje.. ok ar tu kan?? at least aku dapat gak.. :p


sebelum tu, aku ngan En.Cinta g tengok movie citer Zoo.. huhuhu... sedey nya aku tengok citer nie.. tak tau ar ngape.. bukan Zoo nie citer sedey.. citer lawak.. tapi aku sedey sebab RUGI tengok.. jalan citer ok ar.. bagi sape2 yang minat kat kumpulan senario, ok ar.. tapi bagi aku yang tak minat, citer tu jadi macam ngantuk.. lisa suruhani pun ada berlakon dalam citer nie, dia nya lakonan kali amat kecewakan aku... kalo nak bg bintang, dari 5 bintang, aku hanya boleh bagi 2 bintang aje... sedey kan?? macam mana kita nak support filem melayu kalo macam nie gayanya?? 


then kami nak g mam McD (itu En.Cinta paling gemar makan McD) :)
tapi hanya tapau then gi makan kat City Park Seremban 2 di sebabkan teramat ramai orang yang duk makan kat McD tu.. tak ada tempat nak duduk.. yang dah abis makan pulak, masih mahu berbual sedangkan mereka melihat ramai laie orang yang ngah beratur nak mencari tempat.. kesian pada mereka2 yang membawa anak2 kecik..


lepas kami makan a.k.a ala2 berkelah kat City Park nun, kami gi lak karok.. ahaks~ ini En.Cinta memang gemar bernyanyi upanya... layankan aje ar... then dia nyanyi lagu yang kat ats tu.. hehehe.. terasa jiwang lak... ^_^


dan bila aku dengar aje lagu tu, secara automatik aku akan minda aku akan mengimbas semula "peristiwa" itu... :">
malu seh.. kerana 1st time dapat lagu dan di nyanyikan secara live oleh orang yang tersayang... huhuh... teramat terharu di waktu itu~


then dah penat dia berkarok, kami pun balik dan singgah kat Taman Tasik Seremban nie hah.. mengenang semula peristiwa 19hb yang lepas.. jalan2 sebab arie tu tak sempat nak jalan2.. tengok lanskap yang cantik, tengok ramai orang ber-jongging, ber-tai chi, bersenam hanya ber-poco poco aje tak ada... :p


kul 6.30 petang sampai kedai, dan dia pun balik ke umah dia semula ngan menaiki komuter.. aku pulak, teruskan keje sampai ar malam... penat tak boleh nak cakap.. tapi amat gembira... :)


so, tak tahu bila akan dapat berliburan seperti ini laie, sebab pasnie aku dah tak ada cuti hingga selepas raya.. cuti raya pulak iaitu 18hb hingga 20hb Ogos 2010, aku dan family akan bercuti ke Pulau Langkawi.. Dak Miera, sila nantikan kedatagan akak ke sana eik.. kalo ada rezeki boleh jumpa n boleh bawak akak pusing, ronda2 kat pantai Langkawi itu... :)


ok ar eik.. aku mau gi lunch jap.. perut ini sudah berkeroncong.. aku jumpa kalian esok... :)


ps : Thanx Ya~ Sayang Kamu.. Rindu Akan Kamu~





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

8 comments:

dotblogspotdotkom said...

cerita kamu penuh dengan debunga cinta gitu... alahaiii tak menahan...

~me azue~ said...

wah3!! dating ngan encik Cinta yer..so sweet!!XD

nnt p Langkawi nak ole2 yer..:p

btw, perasan tak ramai penulis guna title novel Cinta Pertama? huhu..mcm Norhayati Berahim..dan novel ni dh dijadikan drama yg dilakonkan oleh Lisdawati..

Lady Zubaidah said...

Siapa yg tak gumbira bila gi datingkan......lol.I'm so glad you're Happy dear:)

~LP Lum~ said...

pokcik : ahaks~ memang xmenahan skang nie pokcik.. minah gothic rock ini telah berpindah ke jiwang lak... :p

azu : hehehe.. tau xpe.. mgkin ada makna d sebaliknya.. sy tak minat norhayati ibrahim.. lupa lak, semlam beliau ada di pesta buku tuk beramah mesra ngan peminat beliau... :)

zue : hehehe.. thanx ya my fren... :)
hope u to epy...

mier@merr said...

yeeeeeeeehaaaaaaaa....


akan ku tunggu kehadiranmu~ :)

sI tEDI said...

alamak! x best ke cerita zoo?

x jadi tgk lah!
ha ha ha

~LP Lum~ said...

miera : hehehe... ok.., jgn lupa eik, bwk pusing2 langkawi.. tapi akak nak g pantai aje... :)
(ngalahkan PD xde pantai) :))

tedi : huhuhu.. bek xyah ar ted.. xbest.. tapi kalo ko minat, mgkin x ar.. :)

ain fathihah said...

dari awal pun tak teringin nak tengok zoo. hehe.

bestnya dating!

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)