Friday, July 2, 2010

Mari Mengenal Pasti Siapa Yang Copy Cat Kamu~ ^.^

Gambar Kredit Kat Aku... :)

Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? aku doakan moga korang sentiasa sihat2 aje eik... :)

ok, kali nie nak share pasal COPYSCAPE.COM.. apa itu copyscape.com??
hehehe.. mungkin ada antara korang penah dengar dan menggunakan aplikasi nie kat website korang.. tapi aku baru aje tau pasal nie... :p
so aku nak share ar... :)

copyscape nie adalah satu aplikasi tuk kita mengenal pasti siapa yang menggunakan content di dalam blog ataupun website kita tanpa kebenaran kita.. :)
korang mesti pernah membaca mengenai entry aku yang ini kan?? bagaimana teman2 blogger yang lain merunggut mengenai blog ataupun contents dorang di copycat oleh blogger len.. so, aplikasi nie boleh korang gunakan tuk mengenai pasti sape2 yang melakukan jenayah kecik itu... :)

aku dah try, dan untuk blog aku iaitu http://mizfantasy.blogspot.com/ aku telah dapat 2 orang yang menggunakan contents yang sama dengan aku..



dan bila aku click pada results yang di berikan.. copyscape akan kuarkan kenyataan ini :


jadi bila aku tengok balik apa yang sama antara aku dan blogger ini adalah perkataan ini :

6 BULAN TELAH BERLALU

patut ar results tu kata hanya 1% aje yang sama... :p

so, apa kata korang lak try wat n letak aje banner copyscape kat blog korang supaya tiada orang lain akan senang2 nak copy contents korang... ^.^
korang boleh layari : http://www.copyscape.com/ 

ps : Hehehe... Jangan Ar Nak Copy2 Eik.. Cari Ar Identiti Sendiri... ^.^


Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

13 comments:

dotblogspotdotkom said...

TQ da info fren.... salam ari jumaat....

~LP Lum~ said...

pokcik : sesma... :)

sI tEDI said...

wah! TQ sharing! nak try nanti :))

~Kak AZZ~ said...

Wahhh... rajin ehh carik info... apapun tenkiu la sbb share ilmu.. Akak ni tak rajin nak gugel benda2 ni semua...

Akakpun salu gak copycat.... ahakkk...

intanurulfateha said...

kite baru cek smlm kak huhuhu
bnyk same psal lirik lagu yang terindah, OST adamaya tuuu huhuhu

touya said...

dah cuba .. tapi tak banyak membantu

~LP Lum~ said...

tedi : heheh.. sesama... try ted.. :)

kak azz : hehehe... dpt info mcm nie, apa salah share ngan smua... :)

intan : hehehe... ok ar tu, at least intan boleh tau kalo2 ada yg copy intan laie... :)

touya : huhuhu.. just sharing aje.. kalo awak ada info yg len boleh gak share... :)

m4rilyn said...

tq for sharing dear

~ mizzAmy ~ said...

wah.... macam best je. tq for sharing. ;)

~LP Lum~ said...

marilyn & amy : welcome~ sharing is caring.. len kali kalo korang berdua ada info mcm nie, boleh share gak... ^.^

♥ Xett Hereen ♥ said...

tade sape lak yg nak copy kite.
hahahaha!!!

~LP Lum~ said...

xett : hehehe.. ok ar tu... :)

Belajar Search Engine said...

copyscape saya kira sangat bermanfaat sekali buat para blogger yang suka meningkatkan visitor dengan cara menulis artikel yang original. tpi sering kali ke originalan tersebut di kotori oleh blogger yang nakal yang ingin bekerja secara instan.
.

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)