Tuesday, July 13, 2010

Nothing Impossible In This Life... ^_^



Kredit MV Kat En.Youtube.com
Shontella  _-_ Impossible

Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? selasa udah kan.. jap aje masa berlalu... :)

hehehe.. sebenarnya aku nak citer pasal perubahan.. apakah perubahan yang telah korang lalui?? :)

bagi aku, terlalu banyak perubahan yang telah aku lalui sejak dulu hingga skang.. andai dulu aku seorang yang agak pemarah, baran, tak sabar dan macam2 laie ar yang negatif.. sampaikan mak ngan ayah aku pun tak tahu nak cakap macam mana laie.. malas dah nak nasihatkan aku.. then bila aku meningkat remaja, dan aku mula mengenali beliau, aku berubah sedikit demi sedikit.. 
ku lebih bersabar, lebih bertolak ansur dan aku lebih menghargai apa yang aku ada... then bila dia pergi dalam hidup aku, aku berubah sekali laie.. perubahan yang agak drastik.. aku menjadi pelakon yang paling bagus dalam kehidupan seharian aku.. aku jadi hipokrik atas dasar mahu menjaga atie orang lain.. aku sendiri menagis, tak ada sape pun yang tahu..

amat perit melalui frasa tersebut.. amat seksa tapi Alhamdulillah, di sebabkan frasa itu lah, aku mula berubah sekali laie.. berubah menjadi amat positif pada kehidupan.. menjadi amat kuat dalam mengharungi segala dugaan yang di berikan oleh-Nya.. menjadi amat bersemangat menjalani kehidupan aku kembali.. menjadi amat happy atas derita yang lalu... thanx pada beliau kerana menberikan aku frasa itu.. tanpa frasa yang beliau berikan pada aku, sure aku tak mampu tuk menghadapi kehidupan aku ini.. tanpa frasa yang di berikan beliau, aku tak akan bersemangat sebegini.. ngan setulus ikhlas aku ucapkan ribuan terima kasih pada beliau.. :)
(aku benar2 maksudkan, bukan aku mengejek atau memperli)

dan sekarang, aku berada di dalam frasa kebahagiaan.. bahagia dengan family aku, bahagia ngan teman2 aku yang sentiasa memberikan aku sokongan padu, bahagia ngan My Best Buddy, My Big Sis, My Lil Sis dan amat bahagia dengan kehadiran cinta baru aku iaitu En.Cinta.. ^_^

dan aku berdoa agar, frasa ini akan lebih bermakna suatu hari nanti.. lebih bermakna apabila aku semakin kuat untuk hadapi segala2nya dalam kehidupan.. akan lebih positif bila menghadapi kesulitan ataupun dugaan daripada Allah S.W.T... :)

dan korang pula bagaimana?? apa kah perubahan yang telah korang lalui?? adakah perubahan itu memperngaruhi kehidupan korang sekarang atau sebaliknya?? share ar eik ngan aku... :)

ps : Nothing Impossible In This Life~ ^_^





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

14 comments:

dotblogspotdotkom said...

yee.. tidak ada yg mustahil.. lelebih lagi kalau dg diri kita sendiri....

hari nih pakcik despes... mana tau esok pakcik dah jadi engineer... huhuhuhu mmg tak menahan....

Lady Zubaidah said...

Perubahan terbesar dan paling drastik dlm hidup I ialah selepas kematian my lovely mum.Alhamdulillah Allah enduring love makes me push forward at all times to be a better person.

sI tEDI said...

perubahan yg positif amat2 di alukan.
tapi harapnya berubah untuk diri sendiri.

bukan untuk seseorang.
:))

InsyaAllah akan berkekalan perubahan itu

hafizmd said...

moge kamu terus bahgia dan ceria yer..jgn lupe utk menghargai apa yg ade disekeliling kite dan sentiasa berfikiran positif..insyaAllah..kite akan berase lebih tenang..

prince adnil said...

ko sebenarnya dalam fasa jiwang..da x larat nak bace entry ko skang..sume penuh ngan bunga2 cinta termasukla en cinta..apapun selamat berbahagia..

~LP Lum~ said...

pokcik : hehehe.. btl3... laie pun pokcik kan ke ben sepuluh?? :)

zue : owh~ semoga awak akan menjadi lebih kuat... :)

tedi : ahaks~ dulu may b.. but not now lor ted... :)
perubahan tuk diri sndiri skang nie.. :)

hafiz : Amin~ harap bg2 ar en hafiz.. :)

prince : ahaks~ prince... mna ada... rasanya bukan selalu kot menyebut atau menyelitkan en.cinta dlm entry org... :p

makdara TERDIVA said...

saya berubah menjadi seorang yg lebih hepi go lucky sebab hidup terlalu singkat utk dibazir2kan dengan airmata dan kesedihan..

semoga berbahagia dgn sidia :)

~LP Lum~ said...

mak dara terdiva : hehehe... tau xpe.. memang membazir aje kalo idup tuk di tangisi... :)
thanx ya... :)

ARC™ said...

likes this :)

~LP Lum~ said...

arc : thanx bro... :)

mier@merr said...

klu nak cite kena wat satu entri ar...heeee~~~

nnti la k..

~LP Lum~ said...

miera : hehehe.. ok2... :)

~ mizzAmy ~ said...

amy nih ada yg berubah ke arah kebaikan dan ada juga berubah ke arah yg tak baik. hahahahaha.... entah apa2 jer.

btw, good for you lah if banyak berubah. dalam hidup nih tak best kalau asyik sama jer kan?

~LP Lum~ said...

amy : heheheh.. semua org pun mcm tu gak.. ada yg bad n ada yg gud 4 them... :)

tau xpe.. sesekali mau kena berubah gak... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)