Thursday, December 16, 2010

Cause U R Amazing, Just The Way U R... ^.^


Song By : Bruno Mars
Title : Just The Way You Are
Taken From : You Tube 

Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? arie nie aku rajin mengupdate teratak buruk aku nie... =))

ok, aku pasti korang semua pernah mendengar lagu yang aku tepek kat atas tu kan?? :)
aku suka lagu nie.. sebabnya bukan pada penyanyinya ataupun pada melodinya.. aku jatuh hati pada liriknya.. :)

sebenarnya aku nak citer pasal diskriminasi terhadap perempuan yang tak cantik.. meaning kat sini perempuan yang "not-so-good-looking" selalu di persendakan oleh segelintir yang bergelar MANUSIA dan aku ulang sekali laie kat sini SEGELINTIR ok bukan semua.. :)

kenapa eik, mereka2 nie tak dapat nak terima keadaan fizikal kami2? (kami kat sini termasuk diri aku sendiri)
kenapa selalu menjadikan kami sebagai bahan lawak yang kekadang amat menyakitkan hati kami??

dan kenapa pula mereka2 yang "so-good-looking" nie selalu aje di puji?? owh~ mungkin akan ramai yang katakan, "Sudah Menjadi Lumrah.. Manusia Akan Tertarik Pada Benda2 Yang Cantik2, Yang Menarik2"
tapi kan.... persoalannya KENAPA PERLU MENGEJI ATAU MENGHINA yang tak cantik nie??
kenapa nak jadikan bahan lawak??

cuba ar letakkan diri kamu yang menghina tu kat tempat2 orang2 yang kamu hina.. apa eik perasaan kamu??
laie satu yang aku tengok, orang yang bersize "XL" nie selalu aje di eksplotasikan.. nak2 dalam drama, filem mahupun dalam iklan.. kalo iklan selalunya iklan yang berkaitan dengan makanan ar.. dan dalam filem pun lebih kurang macam tu gak..

aku pernah menonton sebuah drama kat Astro.. citer mengenai sekumpulan kanak2 yang di hantar ke sekolah pondok.. dan ada satu watak kanak2 dalam citer tersebut yang berbdan gempal.. dan karakter nya, dia selalu menyimpan makanan di dalam poket seluarnya, atau poket baju kurungnya.. dan dia akan sentiasa makan, makan, dan makan.. hinggakan sewaktu mendengar tazkirah di masjid pun dia boleh bawa bekal "jajan" atau cakap mudahnya makanan ringan..

apa kah itu?? adakah semua mereka2 yang berbadan gempal gemar akan makan sehinggakan tak ada sedikitpun "cuti"  menguyah kecuali tido dan berada di dalam bilik air?? 
kenapa eik, perlu menciptakan watak sedemikian?? tak boleh ke mencipta watak yang berbdan gempal tu menjadi sesuatu positif??

seperti citer Cinta Kolestrol, Ugly Betty, dan banyak laie citer2 atau drama2 yang seperti mengeksplotasikan orang2 yang berbdan semangat nie..


pada yang berbadan semangat, atau yang not-so-good-looking


Cause You Are Amazing, Just The Way You Are


ok ar.. mau sambung wat keje.. aku terasa sebab aku dapat email daripada salah seorang teman aku yang berbadab semangat seperti aku yang di hina di majlis annual dinner syarikat nya sabtu lepas.. di jadikan bahan lawak oleh pengacara majlis yang aku anggap memang biadap..













Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

4 comments:

.cik yaya. said...

ouh! sungguh keji MC itu..cish! suka lagu ini juga. dan saya juga bersaiz XL.hahaha

ARC™ said...

terimalah manusia seadanya. I mean, dari segi fizikal. kalau dari segi moral, itu mmg patut diubah

~LP Lum~ said...

cik yaya : yup.. memang agak biadap mc tu..

arc : btl2.. terima ar seadanya... kalo bab moral memang patut ar kena tukar... :)

mier@merr said...

sy rasa saya good looking je..lalalala~haha

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)