Friday, December 3, 2010

Aku Yang Confused...



Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? aku doakan moga korang berada di dalam keadaan yang menyenangkan... :)

ok... sebenarnya gambar yang aku tepek tu sama ar ngan mood aku skang nie.. CONFUSED!!
yup aku confused... confused ngan sikap aku, confused ngan sikap mereka2 nie, confused ngan keputusan aku, confused ngan tindak tanduk aku dan pendek kata, aku confused atas segala2nya...

kalo korang masih ingat aku pernah buat entry ini.. dan entry ini ar yang membuatkan aku confused apabila membaca status mereka2 ini.. aku tak tau ar sama ada mereka2 ini menulis status itu untuk aku atau untuk org len.. tapi naluri aku tak pernah silap.. dan naluri aku mengatakan status itu di tujukan tuk aku..

tak payah ar aku nak tulis kat sini apa yang mereka2 nie tulis.. cuma aku confused ngan status tu.. dan ingin aku katakan kat sini.. 

aku memang seorang yang SUKAR nak terima kebaikan org lain.. aku memang seorang yang SUKA berpra sangka buruk dengan kebaikan org lain.. 

jadi ada masalah dengan itu?? adakah sebab aku tak dapat nak terima kebaikan kamu, aku di katakan sesorang yang "sukar".. adakah sebab aku tak dapat nak terima salam kamu, aku di katakan suka berpra sangka buruk?? 

siapa kamu untuk menilai sikap aku??
aku nak puaskan hati aku, sebab aku dah PENAT nak puaskan hati orang lain..
aku tak pernah nak "agung2kan" sikap aku itu.. sebab aku tau aku bukannya sebaik kamu..
dan aku tau sikap aku tak pernah di sukai oleh orang di sekeliling aku.. 

tapi pernah tak kamu letakkan diri kamu dalam diri aku??
letakkan diri kamu di dalam keadaan aku??
ada ke?? 

aku bukan nak lepaskan geram.. aku cuma terkilan sebab kita masing2 dah besar.. masing2 dah nak jadi mak bapak orang dah kalo kawen..
masing2 dah punya akal yang cukup matang dah..

tapi ini ar hakikat yang perlu aku terima apabila orang yang tak mengenali siapa aku mempertikaikan sikap aku.. aku hanya mampu tersenyum apabila membaca status mereka2 yang di berikan oleh insan2 yang aku katakan kawan.. :)

Sekalung Terima Kasih Aku Ucapkan Kepada Mereka2 Yang Menulis Status Itu.. Terima Kasih Kerana Komen Kamu Mengenai Sikap Aku.. Dan Terima Kasih Banyak2 Sebab Kamu Pernah Hadir Dalam Cebisan Kehidupan Aku.. Kamu Memang Layak Bersama2.. Kamu Memang Layak Tuk Berkata Apa Jua Sebabnya Itu Wall Kamu, Status Kamu, FaceBook Kamu, Komen2 Kamu Dan Kawan2 Kamu.. ^.^
aku doakan moga kamu berada di dalam keadaan yang amat menyenangkan.. jangan selalu update perkara2 yang sedey2 demi mencari sekelumit simpati daripada orang lain.. memula orang akan simpati pada kamu tapi lama2 orang akan jemu ngan kamu.. jangan ingat semua orang suka akan sikap baik kamu.. aku tahu aku memang JAHAT, aku mulut memang tak boleh di kawal, aku memang suka berpra sangka.. itu lebih baik sebab aku dah penat kot mau jadi hipokrik.. ^.^


aku harap, selepas nie tiada ar laie terasa atie ke, terasa hempedu ke, terasa apa sekali pun.. kamu jalani kehidupan kamu dan aku akan menjalani kehidupan aku.. kamu sedang berbahagia dengan pilihan kamu.. aku jua sedang berbahagia dengan pilihan aku.. :)
orang boleh cakap bermacam tentang kita tapi hanya kita yg tau pasal diri kita not others.. 
lau pk pasal org lain cakap lame da den nie jatuh..hehehe
self motivate perlu.. jgn mudah patah semangat
ayat semua tu adalah ayat2 My Big Sis Prince Adnil... :)

ps : Terima Kasih Buat Teman Aku Yang Sudi Meng-link-kan Status Itu Pada Aku.. Aku Tau Niat Kamu Baik.. :)
Maafkan AKu Sebab Aku Tak Mampu Nak Tunaikan Permintaan Kamu Teman.. 


pss : Aku Confused Sebenarnya.. Adakah Patut Aku Nak Marah, Atau Adakah Patut Aku Nak Sedey, Atau Adakah Patut Aku Nak Senyum Dengan Perkhabaran Itu?? :-?





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

10 comments:

m4rilyn said...

sabar je la sbb orang cam nie ramai. nak amek perhatian murahan.

jgn layan link2 tu...negative energy

take care n have fun

prince adnil said...

yup enjoy ur life..langau jer tu..g amik gambo laie..banyak laie teknik kena belajo dari pk benda yg x mendatangkan pekdah tu..ekeke..jgn kita terlalu memikirkan benda yg x memberi makna sehingga mengabaikan n melukakan insan yang berdampingan ngan kita..renung2kanlah..

dotblogspotdotkom said...

percayalah...


emm tu kene nyanyi lagi tok siti..... huhuhuhuhu

~LP Lum~ said...

marilyn : memang ngah bersabar ar nie wak.. :)

prince : hehehe.. fham maksud akak.. don worry.. den xkan abaikan org di sekeliling... :)
insya Allah...

pokcik : nak cayo apo nya?? ^.^

gabanMorka said...

pandang ke depan, jangan dok toleh ke belakang je.hehe

~LP Lum~ said...

gaban : hehehe.. memang pndang ke dpan aje skang nei.. :)

~ mizzAmy ~ said...

for me, buat bodoh je. mmg susah nak puaskan hati semua org. bersabar ok?

~LP Lum~ said...

amy : thanx eik... memang sukar nak puaskan atie semua org...

~Kak AZZ~ said...

Ehhh... Takde kena mengena dgn akak kan entry ni...

Ehhh.. kita mana pnh kenal secara live kan... Kita kwn siber je.. kann..

Ehh... nak terasa ke tak ehh dgn post ni...

Ehhh... Status akak banyak berkaitan dgn drama2 melayu je...

Ehhh... ehhh... ehhh....

Semenjak ada kotak2 ni.. semua ayat nak letak dalam kotak.... huhuhu...

~LP Lum~ said...

kak azz :
- en3 xde kena mengena ngan akak... :)
- insya Allah akan berkenalan ngan akak secara live..
- jangan terasa... :)
- ahaks~ men drama eik?? :p

ahaks~ nak wat macam mna kak.. kotak2 itukan menarik sikit... ^.^

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)