Wednesday, December 22, 2010

Sejujur Mana Korang Sewaktu Meletakkan "Relationship Status"?? ^.^


Title : Single Girl
Taken From : You Tube 

Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? aku doakan moga korang semua berada di dalam keadaan yang menyenangkan... :)

arie nie nak share ngan korang mengenai SINGLE... ^.^
hehehe... aku tengok ramai kat Fb atau kat mana2 ar laman sosial bila tang relationship status sure nak bubuh in relationship, single,married,dan sebagainya..

macam Fb lak kita boleh link kan ngan akaun Fb pasangan kita.. wah.. satu dunia tau sape pasangan kita... ^.^

tapi ada gak yg tak jujur... letak SINGLE tapi sebenarnya dah berpunya.. meaning kat sini mgkin dah bertunang atau ber-couple dan yang lebih teruk mgkin ada yang dah kawen pun... =)

agaknya ar pada korang ar kan.. sejujur mana korang nak letak status tersebut?? macam aku, dulu status pertama aku di Fb adalah "It's Complicated" sebabnya masa tu memang complicated sungguh.. tak tau status yang sebenarnya... =)

pastu... bila dah tenang sikit... aku tukar kepada "In An Open Relationship".. hehhee.. ada yang mengatakan tak elok bubuh status nie sebabnya ianya membeawa maksud boleh mengadakan hubungan ngan sape2 aje.. aku pun tak pasti ar.. lama gak ar aku dalam status nie... pastu aku tukar jadi "Single"... :p

aku tukar bukan sebab citer open relationship tu.. tu citer skang2 nie.. :)
aku tukar sebab aku benar2 SINGLE.. tak ada sape2 dalam atie aku yang mengikatkan aku ngan sape pun... :)
masa tu rsa "wah... bahagianya" (dan dan aje) ^.^

dan apabila En.Cinta wujud dalam kehidupan aku.. aku tukar sekali laie status aku kepada "In Relationship".. hehhe.. smpai ar skang aku masih menggunakan status tersebut... dan... aku tak ada link kan ngan akuan Fb En.Cinta... ^.^

ada yg mengatakan bila link ngan akaun pasangan kita, mereka katakan nak show off.. nak menunjuk2 yang kita couple ngan Si Polan... :)
bagi aku no komen.. sebab aku pun tak letak gak... ^.^
mungkin dorang yang bubuh tu just nak kenalkan siapa insan yang bertuah yang telah bertakhta di hati mereka... betul tak?? :)

berbalik pada korang pulak... secara sejujurnya, adakah korang jujur sewaktu meletakkan status tersebut kat Fb atau kat mana2 laman sosial korang?? :)
adakah sebab korang nak poyo?? berlagak?? menunjuk2?? :)
berikan lah pandangan korang eik... kita kongsi2 kan pendapat kita semua... ^.^
aku pun nak gak tau pendapat mereka2 yang link kan ngan akaun pasangan masing2... kenapa mereka berbuat demikian... :)

Ps : Link Atau Tidak.. Yang Penting Jujur Dengan Pasangan Masing2.. Itu yang Lebih Utama.. Jika Link Tapi Curang, Pun Tak Guna Gak Kan?? :)








Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

10 comments:

Zue Shahzz Çaglayaner said...

Salam Linda&morning,
Zue dah lama x letak status kat FB tu.Sebab bila letak single kawan2 tak caya...huhuhuhu.I setuju sangat dengan idea u "Yang Penting Jujur Dengan Pasangan Masing2".Nie pendapat I lah,kalu orang yg betul dah kahwin better mention sebab untuk elak controversy:)

cikpepel said...

saya memang ikut keadaan semasa..sejujurnya... hehe...

erk..nk kata ai show off ke?
haha..lantak la..nnti klu tak show ada org kenan ke ape pulak naya woo...da la jauh..hik2... lagipun dlm usaha menjadikn kawanmu kawanku jua...sedaramu..sedaraku jugekkk.... haha

bardboo said...

kalo sy, dr dulu lg mmg letak status yg sbnr..huhu...skrg ni dh kawen, lagilah kena ltak yg btol..mmg siap link dgn fb hubby..

~ mizzAmy ~ said...

amy plak, bukan amy yg letak but him yg letak camtuh. tak approve takut dia plak yg berkecil hati. so, layan jer lah. so far, mmg tak dek niat nak show off ke apa. ramai his frens n saudara mara add me, while my saudara mara add him too.

Miss Izah Mohamed said...

better letak single je.. if dah ada iktan sah baru letak.. eheh

sbb ramai tgk, bila dah letak if a relationshio with.... klu gado or putus, terus tukar balik.. huhuhu.. kesian, & mesti penat jugak nak jwb ptnyaan org ramai :)

ape2 pon.. tpulang pd diri sendiri.. mmg tak dipinta sesuatu yg buruk tjd. tp kite hanya hambaNya.. :)

liyanaziz said...

hak masing2 nak letak apa as long benda tu x affect org lain.. huhuhuhuhu.. yana letak ikut keadaan.. =)

~LP Lum~ said...

zue : wasalam... btl2.. kalo dah kawen better ar bubuh kang xpsal2 ada yg bertelur kat dahi.. :)

cik pepel : hehehe... nak2 kalo mcm miera kan?? cumel lote.. :p

bardboo : hehehe.. memang jujur kamu... :)

amy : tau xpekan?? kang kalo xdi layan, katanya kita malu berkapel ngan dia... :)

izah : hehehe... memang kena menjawab ar wak.. jd seblum tu siap sediakan ar jwapan2 yg bernas.. :)

yana : hehehe.. sekali letak n link upa2nya hubby org len kan?? xke naya?? :)

woot-woot said...

boleh je gmbar adik badek pon :)

Izz said...

tapi paya jugak letak single. ade je yang gatal2 hnta chat kat fb nak knal. So utk slmat in open relationship ^^

~LP Lum~ said...

woot woot : hehehe.. ok... :)

izz : hehehe... memang kalo bubuh single slalu ar mcm tu.. :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)