Tuesday, December 22, 2009

Beautiful Or Beautifool?? ^-^



Salam n eelloopp smua... :)

hehehe... aku nak citer psl BEAUTIFUL ataupun KECANTIKAN dlm bahasa melayunya.. bukan nak wat klas grooming ataupun nak citer pasl produk kecantikan sbbnya aku sndri pun xgnakn apa2 produk kecantikan cuma cuci muka ngan pencuci muka NEUTROGENA n pakai bedak ANAKKU aje.. dr dlu smpai skang... :))
so aku bukan ar pkar dlm kecntikan nie ok... jz nak brkong-c citer ngan korg psl akibat mementingkan kecantikan ini aje.. (sumber teman aku sndri) ;)

*teman aku Sin, teman Sin yg lelaki 2 Dak A (yg pnting dia gud looking...) ;p

mcm nie citernya.. teman aku nie nak kata xcntik, ok ar.. nak kata hodoh pun xde ar.. hanya sedap2 mata memandang.. but, dia agak cubby n agak pemalu n merendah dri d sebabkan ke-chubby-an dia nie..
tp dia sorg yg amat baik atie.. ckp apa aje psl dia, dia wat dek aje.. n last sekali dia akan ckp " Dah Nasib Aku Mcm Nie.. Nak Wat Apa Lagi??"

n sorg mmber nie cabar dia tuk mencari sorg lelaki yg blh wat dia jatuh cinta pd teman aku nie.. teman aku nie punya ar susah atie.. dia termenung sna termenung cnie memikirkan nasib mcm mna ar nak cari lelaki yg boleh jatuh cinta kat dia.. then dia bagitau aku n sorg laie teman dia.. (dak lelaki).. kami pun pkir2 n kami sepakat suh aje dia cari kat tenet..

dia setuju n secara kebetulan dia terserempak ar ngan sorg mamat nie kat tenet.. bual bicara n so on n on.. dorg pun wat temujanji n jumpa kat bndar.. hanya teman aku nya kwn aje (yg dak lelaki) 2 ikut.. aku xdpt sbbnya aku ada hal msa 2.. aku pun wish ar gud luck kat dia n aku ckp kat dia
"jgn bg harapan sgt.. kita blm knal atie budi dia laie.. anggap aje mcm ko jmpa kwn2 yg baru.. apa2 hal ko roger c A kalo mamat 2 cuba wat xbtl ngan ko.."

aku pun xde call ataupun msg dia mahupun dak A nie smpai ar mlm.. aku pun call teman aku nie, xberjwp.. aku msg xreply.. aku pun call lak dak A nie..sama gak.. msg pun sma gak xde reply.. atie aku xsdp.. aku try smpai ar kalo xclap aku dekat 100 missed call aku wat kat 2-2 budak nie.. smpai ar subuh esknya, aku dpt call dr dak A.. mtk aku jmpa dia kat tmpat biasa waktu lunch.. tercuak aku seketika..

waktu lunch, aku brgegas ke tmpat yg d janjikan.. aku tgk jz dak A aje kat situ.. teman aku 2 xde lak.. aku tnya kat dak A :

Aku " apasal nie?? aku call, aku msg korg xde blasan??"
dak A " Sin, sedih skang"
Aku " ngape lak? semalam apa citer?"
dak A " pasal mamat bodoh 2 lah.. semalam memang buatkan aku sakit hati.. kalo ko tgk pun, ko pun sakit atie"
Aku " meh citer kat aku"
dak A " semalm, mamat 2 datang.. terus ar g kat tempat Sin.. ko tau, dorg berbual jap then aku terus dngr mamat 2 teriak.."
Aku : apa yg dia teriakkan?"
dak A " dia hina Sin, sebabnya Sin chubby.. dia ckp, sedar ar diri sikit ko 2 dah ar gemuk ngalahkan anak badak, laie ada atie nak kawan ngan aku"

aku trsentap.. aku terasa.. sbbnya aku pun chubby gak.. aku pun XXL size gak..

dak A " aku trus tgk Sin lari smbil nagis.. aku g kejar dia.. tapi dia xpedulikan aku.. sebenarnya aku pun xdpt cari dia dr semalm.. dia pun xangkat call n xreply msg aku lynda.. aku risau, kalo dia buat bnda2 yg bukan2.. aku sygkan dia lynda"

sekali lagi aku trsentap.. aku trsilap dngar ke ataupun mmg aku dgr dia mnyatakan yg dia sygkan Sin teman aku..

Aku " apa ko ckp td? ko sygkan Sin?? dah 2 ngape ko xtrus terang aje ngan Sin?"
dak A " sbb Sin selalu ckp pd aku yg aku hanya kwan dia.. sahabat dia dunia akhirat dan ianya xkan berubah wlau apa pun"
Aku " Ya Allah A, kalo ko trus terang ngan Sin, sure bnda mcm nie xkan trjd btl x?"
dak A " aku yg slah lynda.. aku slah.."
Aku " dah ar.. meh kita cri dia.. kalo aku xslap, dia penah bgtau aku.. kalo dia susah atie ke, sedih ke, dia suka g tepi pntai.. kita cari kat tmpat dia selalu lepak"
dak A " aku ikut aje"

dan apabila kami tiba kat c2, kami namapk Sin masih merenung kosong ke arah laut smbil menangis.. aku cukup2 sedih ngan situasi 2.. aku mtak dak A g pujuk Sin..n aku pun xtau apa yg dorg ckpkn hinggakan Sin pnggil aku

Sin " lynda, hina sgt ke kita sbgai org yg brsize XXL nie?? ngape aku d hina mcm 2 sekali?? aku bukannya nak cakap kat dia yg aku jatuh cinta kat dia.. aku cuma nak brkawan aje ngan dia.. salah ke lynda??"
Aku "Sin, xslah dan x hinanya kita sbagai insan size XXL nie.. aku tau Sin perasaan ko.. aku pun terasa gak.. kita kan 1 size?? dah ar.. xmo ar nagis.. ko akan wat aku nagis sma Sin.."
Sin smbil tersenyum " korg mmg kwn aku.. aku akan buktikan yg aku pun blh gak dpt pakwe walaupun aku godang mcm anak badak" 
Aku " Sin, ada yg menaruh hati pd ko.. cuma ko aje yg xsedar akan kehadiran dia Sin"
aku tgk muka dak A dah pucat semcm.. ngalahkan nmpak antu aje aku tgk muka dia.. :))
Sin " yeke lynda?? sape yg bodoh 2?"

Aku hanya tersenyum aje.. n aku hnya ckp

"Sin, ko blk ngan A eik.. aku ada hal ar.." smbil knyit mata kat dak A n aku hrap dia phm mksud aku
alhamdulillah.. dak A phm mksud aku n trus angguk.. aku hnya ckp kat dak A
"gud luck buddy.. jgn lepaskan peluang mcm nie.. sbbnya peluang hanya sekali aje yg dtg"

n mlm 2 jugak aku dpt biter gmbira apabila Sin terima dak A.. aku brsyukur sekurang2nya Sin xde wat bnda2 yg bukan2.. bukan mksud aku dia nak bunuh diri dia.. tp mgkin dia akan ambik jln pintas mcm diet yg xseimbang tuk cpat kurus ataupun mkm ubat pelangsing yg akan memudaratkan kesihatan dia..

n smpai skang, aku msih laie trpikir.. ngape org yg size mcm aku n Sin, susah nak d terima oleh kaum Adam.. wlaupun  aku tau xsmua kaum adam mcm mamat bodoh 2.. ngape kami selalu d hina hanya kerana kami XXL wlaupun bukan selalu d hina ngan kata2, tp ngan cara pemandangan pun blh tau itu satu penghinaan..
n smapi skang, aku pun mcm Sin, rasa rendah dri aku tuk bergaul ngan org2 baru amat rendah.. sbbnya aku tau, sape yg jmpa ngan aku sure xkan hubungi aku laie.. (aku penah kena mcm nie)
huhuhu.. aku penah sekali ckp dlm atie aku sma mcm Sin ckp ngan aku.. tp aku tringat kmbali apa yg Sp aku ckp kan (slalunya sebut SP)

"Kecantinkan Sesorg Pompaun 2 Bukan Sebab Kurusnya Dia, Ataupun Tebalnya Make Up Dia.. Tapi Bagi Sy, Kecantikan Sesorg 2 Dr Dalam.. Cara Dia Menjaga Maruah Dia.. Cara Dia menjaga Aurat Dia.. Cara Dia Bercakap Yg Penting Dia Menjd Dri Dia Sendri.."

n aku smpai skang msih berpegang pd kata2 2 wlaupun aku dah xsma laie ngan Sp aku.. :(
brbalik pd Sin ngan dak A, now dorg ngah bahagia sebagai sepasang suami isteri serta dah ada anak 2 org.. :)
aku tmpang epy ngan dorg n aku tau dak A mampu wat Sin bahagia.. aku pun inginkan kebahagian.. cuma kebahagiaan aku belum tiba tuk aku kecapi laie.. Insya Allah, aku berdoa moga2 aku akan d temukan insan sebaik Sp aku sekali lagi.. :)
ok ar.. nak g mam.. kang abiz mam, aku jenguk umah2 korg lak eik.. :)
bye2 smua...

ps : Sp aku telah menjadi sebahagian dr idup aku.. sukar tuk aku lpakan dia.. sukar jua tuk aku tak merinduinya.. wlau apa pun, aku perlu terima ketentuan Ilahi yg kami mgkin d petermukan tuk bahagia seketika tp bukan d jodohkan.. n aku jua xjemu2 katakan yg aku sygkan dia tp mugkin sygku kini sbgai sorg sahabat krana aku tau dia sedang bahgia mengulit pelangi cintanya.. aku doakan mga kalian akn bahgia selamanya.. :)
-sumber email dr temanku semlm yg menyatakan Sp ku sedang mengulit bahgia ngan insan baru..sahih taupun x, aku xpsti.. blm ada kekuatan tuk aku brtanyakan pd Sp aku sndri..-




Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

4 comments:

google said...

kata orang cerdik pandai...

jangan cari isteri yang cantik...

tapi

cari le kecantik yang ada pada isteri tu...

P/s jawapan nye ..magnet tu bentuk LADAM KUDA.. bukan U...huhuhuhu

BuLaN iTu aKu said...

penting ke kecantikan luaran.. sedangkan hati busuk... huh.... benci dengan lelaki yang mendiskriminasikan kaum gemuk

larasephia said...

SETUJU!!!! saye pn penah gak experienced mnde gini kak. saye dh tulis terang2 kt profile myspace saye yg saye ni mmg GEMUK. hina ke jd gemuk? n harus ke kite malu sbb gemuk? org yg cetek akal je pk secetek tu.
kisah kwn2 akak ni dh mcm drama ek? huhu./. sweet n happy je endingnye.. :">

~LP Lum~ said...

pokcik : btl 2 pokcik.. cri ar kecntikan yg ada pd isteri 2... kalo nak cntik2 mcm ar dorg 2 cntik sgt... :))
ps: ahaks~ mmg osak den kono diri dlm kls... ;)

bulan : sokong sgt2.. ngape ada yg mcm nie.. dorg pun ada yg yg XXL.. mcm ar dorg nie smuanya XS aje...

lara : memula mmg down sbb org hina kita.. tp bg akak yg dah byk kali jd mcm member akak 2, akak laie epy.. akak dah xkisah org nak kta apa.. yg pnting kita tau apa yg kita wat n b myself..
hehehe...2 kalo wat novel pun laku gak 2 lara... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)