Friday, December 18, 2009

New Spirit Of Me~



salam n eelloopp my dear frenz.... :)
d kesempatan nie aku nak ucapkan Selamat Menyambut Maal Hijriah  mga apa yg korg akan lakukan pd taun depan akan lebih d berkati oleh-Nya... Insya Allah... :)

so.. kalo taun masihi pun dah nak msuk taun baru.. laie beberapa minggu aje 2009 akn meninggalkan kita n 2010 akn menjeguk tuk mengambil alih.. tiap2 taun sure pasang azamkn? tp azam 2 trlaksana ke ataupun x?? :)
aku lak tiap2 taun azam aku tetap sama.. aku nak wat yg terbaik dr taun lpas.. 2 aje ar azam aku tiap2 taun.. smapu smua org pun tau dah apa azam aku kalo dorg tnya... :p

mmm... nak tau ngape aku letakkna gmbar cincin kat atas 2?? sbbnya.. hehehe... azam aku taun nie akn d ubah ckit.. aku nak tmbah azam baru.. nak cari jodoh... huhuhu... bnyi mcm apa aje kan?? tp 2 ar dia... aku nak cari jodoh tuk dri aku sndri... (ketawa jap)... :))

bukannya apa, umo pun dah meningkat.. dr 25 taun lepas, 26 taun nie n 27 taun akan dtg.. msa 25, ada gak ar SP aku.. 26 kejap aje ngan Sp aku then aku solo.. 27, aku xtau.. :p
walaupun jodoh bukan ar keutamaan aku skang nie.. tp aku kna pkir gak prsaan parents aku.. aku tau dorg wat muka xkisah aje, but sebagai ibu bapa aku pasti yg dorg inginkn yg trbaik wat anak2 dorg.. n dorg xmo aku trus ngan perangai aku mcm nie aje..

tah ar, sebenarnya aku pun letih dah nak pikirkn psl jodoh n psangan nie.. tiap kali aku jmpa ngan sedara mara dorg akan tanya "ko biler lg?", "dah ada calon ke?", "si anu 2 dah nak kawen, yg nie bila ar lagi?"
huh.. aku rsa mcm ar aku sorg aje blm kawen2 laie kat m'sia nie.. padahal rmai laie pompuan yg blm kawen kat m'sia nie.. xde pun dorg nie kisah.. tang aku aje yg dorg nak kisahkan..

sakit atie?? dlu ar.. skang nie aku men senyum aje biler aku d utarakan soklan2 mcm 2.. telinga aku nie dah lali dah ngan soklan2 dorg 2.. datz y ar aku nie kureng gemar ckit nak beramah msra ngan makcik2 aku yg mcm nie.. hangin aku 1 badan... :)

apa pun, doakan ar aku ketemu jodoh yg baik tuk aku wlaupun rmai yg kta aku nie xlayak nak dpt sorg lelaki yg baik.. gasak dorg ar nak kta apa pun yg penting aku tau jodoh aku telah d tentukan oleh-Nya, cuma masanya aje blm tba laie tuk aku bertemu ngan jodoh ku itu.. btl x?? ;)

ok ar.. aku nak g tido nie.. esk keje..
tahun baru azam baru semangat pun baru.. gud bye d sadness lynda.. gud bye d gothic lynda.. gud bye d emo lynda.. here i come d new lynda.. new spirit of me... insya Allah... :)
salam maal hijiriah wat smua teman2...
bye2... :)

ps: masih laie merindui SP aku wlaupun cuba tuk xmerinduinya laie.. masih laie mencari sejalur sinar kebahagiaan yg blm pasti bila akan tba.. masih laie menantikan insan yg dpt mmbuatkan aku terima dia sebagai ketentuan jodohku.. ^-^




Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

3 comments:

jane said...

kak linda...

stiap insan djadikan berpasang2pasangan...
cume cpt atau lmbt je sampai nye

;)

nnt nk tawen jgn lupe kite ye..heeee

slm maal hijrah kak;)

Pocket said...

Linda,
azam tanpa usaha tu sama la macam planning tanpa action, pocket ni orang yg keja kilang ni memang dok kira
PDCA
Plan
Do
Check
Action

'plan' nyer is to expose diri, yakinkan diri, lupakan sidia,
'do' nyer is to start putting pic here sis!! :D by that u'll have the self-confident and ... well i have a whole post to lupakan sidia:D
'Check' will be to verify weather this 'plan' is working or not.(Of course it will)
'Action' will be to.. well get acquainted:)

but then again its not
as easy as one can type kan....

All the best sis:)
how i wish things get better for U:)

~LP Lum~ said...

jane : btl 2 jane lmbat ataupun cpat aje jodoh sesorg tp ngape dorg xblh nak ngerti akan smuanya 2??? :(
insya Allah sok kalo akak kawen, smua akak jmput... :)

pocket : wow nasihat pocket mmberikan sy kesedaran.. but nak letak pic 2, akan d pkirkan nnti.. xselesa nak letak pic sndri.. insya Allah andai dah trbuka atie n my self confident dah ada, sy akan bubuh gak.. :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)