Monday, December 28, 2009

SecReT adMiReR... ^_^




Salam n eelloopp smua... :)
hehehe... kali nie aku nak citer psl : SECRET ADMIRER = A secret admirer is an individual who feels adoration, fondness or love for another person without disclosing their identity to that person.. (credit 2 cik Wikipedia) :)


hah.. korg penah xada secret admirer ataupun korg yg jd secret admirer?? :)
bnyi mcm apa aje kn?? tp.. nie ar realitinya.. igt xmsa sekolah dlu kalo ada jualan tuk valentine day.. kan ada students yg dtg klas ke klas ambik order sape yg nak bg coklat ke, bnga ros ke, teddy bear ke (bukan Dak Tedi 2).. :P
then dorg akan ckp "kalo xmo letak nama pun xpe kat kad 2.." "kita org xkan bgtau sape yg kirim / bg kat mamat/awek 2.." (igt laie dialog dorg nie...)


so, korg penah xbli n bg kat org yg korg admirer ataupun korg penah dpt?? aku?? aku xpenah dpt n xpenah bg pun.. :)
sebabnya aku nie admirer, admirer aje.. xde ar nak bazir duit bg bnda kat org 2.. baik aku smpan beli bnda len tuk kegunaan aku sndri... :))


mcm aku ckp td, aku pun penah ar admirer kat sum1 msa aku sekolah dlu.. dia bdak 1 klas ngan aku.. kami rapat n mmg kawan baik.. tp dia xtau aku admirer kat dia n aku pun xde msa nak bgtau kat dia yg aku admirer kat dia... ;p
(sbnrnya malu pun ada...)
aku admirer aje ok.. bukan tangkap cintan ngan  dia.. jz ska tgk cara dia.. dia kelakar n kekdg blur aje... :)
then biler dah abiz sekolah n aku pun dah msuk kolej.. kami lost contact.. n aku pun xde ar admirer laie.. hngga ar aku jmpa budak nie kat kolej aku.. admirer dia sbbnya dia mengigatkan aku pd teman aku yg ilang 2
(tp kali nie prasaan 2 len skit dr yg lpas)
dia sorg yg sengal.., kelakar n so on n on ar.. n sbnrnya dia pun admirer kat aku... :))
(masa aku tau 2, aku rsa mcm nak jerit aje "wat d h***!!")
n dak yg aku admirer 2 adalah My Sp... ;P
mmg xsgka sungguh....


now, aku single kmbali n aku rsa aku ter-admirer kat sum1 nie lak.. yg nie aku admirer sbb dia nie mmg xboleh blah... poyo memanjang... :))
n perasaan aku kali nie langsung aku xdpt nak tafsirkan..
now aku nak jerit kmbali ayat yg xsmpat aku nak jerit 6 taun yg lps... :p


aku xtau ar smada aku nie dah tertangkap cintan kat dak nie ataupun aku hanya sayangkan dia sbgai sorg teman.. aku keliru~ :-/
tp dia xtau pun aku admirer kat dia n aku pun msih xmo bgtau kat dia.. sbbnya.. senang aje aku nie kn ke pemalu.. (knyataan yg amat meloyakan aku sndri) :-&


xde ar, sbnrnya aku segan n aku takut kalo aku ckp yg aku admirer kat dia, dia xblh nak tima n blah mcm 2 aje.. then aku akan keilangan teman yg amat aku xtau nak terangkan mcm mna ar... ;p
aku penah ilang sorg sahabat aku so, aku xmo nak ilang sorg laie.. :)
tp biler aku pikir2 blk, smpai biler aku nak pendam mcm nie?? smpai mati ke?? atau smpai aku ada "kekuatan" tuk bgtau kat dia?? ataupun smpai dia dah ada org len?? :-?


- "tah ar... aku pun xtau.."
(ayat poyo aku)

- "tgk ar mcm mna.."
(ayat selamat aku)

- "awak, sebenarnya sy nie dah ter-admire kat awak..."
(ayat keberanian aku yg blm tentu akan aku bgtau kat dak 2)

so.. agak korg, ayat yg mana aku patut pilih?? :)

ok ar korg.. aku dah nak out... aku mtk tlg tuk mntak pendapat korg eik.. :)
sok2 aku nulis laie.. now layan ar lagu nie :
Secret Admirer nyayian Pitbull feat Lloyd.. :)

bye2... :)

ps : susah gak kalo ada perasaan keliru mcm aku nie eik?? smua keje xmenjadi.. :)



Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

jane said...

saya pernah ada org admirer ms form 6 kak...
haha

sy tak tau pon saya ade admirer..

bila sy dah kuar dr sekolah tu n trima offer ke university...one day..budak tu hntr msg.....wakakakakaka

malu saya
rupanya slama ini dia prhatikn sy senyap2...

huhu..
sweet mment gitu...

tp saya tak minat dia..n sy tolak dia...jahat kan??
huhu

sI tEDI said...

serius.. x pernah ada og syok kat aku.. ha ha ha..

tapi masa aku darjah 6 aku ada ske kat abg form 5.. x mahu kalah!! ekekekekek


tulis2 surat letak dalam bakul basikal dia. ekekekekke

~LP Lum~ said...

jane : hehehe... menolak sesorg 2 xjahat ar dik... 2kan lbh baik drpd kita tima dia tp dlm trpksa?? laie jahat mcm 2 sbb mempermainkan prasaan org len... :)

tedi : wah... xblh nak menahan ko eik?? admirer abg form 5.. :)
tpkan tedi, mgkin ada org admirer kat ko tp ko xtau agaknya... :)

Pocket said...

eh linda,
kot yer pun linda bekenan kan abang pun tak yah la wat post.. kang apa plak kata kak sha ko nanti .. heheheh

pocket pernah ada orang admire,
dia ngaku chenta dia kat pocket dlm keter,
masa antar pocket balik umah..
tp pocket tak leh nak trimer cinta dia,
pasal masa tu tgh panas ngan adinda lain.
diorang BFF plak tu. tak leh la nak amik
dua dua kan.. menempah maut tu namanya.
(Kalau dua dua tu saling tidak mengenali, pakai terima jer heheheh <- ayat lelaki nakal)

anyway, sila beri dia hint tentang kewujudan
perasaan ini dlm daily conversation.
need i remind u that men are dumb,
so subtle hint is not gonna work:D

then pas dia terkedu dua tiga kali..
bagi jer ayat no tiga tuu:D
"awak, sebenarnya sy nie dah ter-admire kat awak..." gitu gitu :D

good luck sis:)

~LP Lum~ said...

pocket : hehehe... xpe... kak sha tau sape sy :))
alah bukan selau wat post mcm nie... ;p

men are dumb?? ye ke dorg nie dumb?? atau saje wat dumb?? :)

hohoho... akan sy wat sptmna yg d sarankan oleh pocket biler btl2 tgk dia 2 "0" n serasi ngan sy... ;p

thanx~ :)

google said...

ayat selamat.....

i suka kat u.... tapi i lagi suka kat pakcikdot... muwakakakak

P/s :-.. oo itu surat dari ekau la yo.... patut le pakcik balik sekolah dapat surat cintan yg ada bedak kat dalam lipatan tu... huhuhu memang tak menahan.....

~LP Lum~ said...

google : aiyok pokcik... nnti den ckp mcm 2 eik.. "sy mmg admirer kat awk tpkn sy rsa sy laie ter-admirer kat pokcik dot".. :)

ps: abiz ar tedi... dah tau dah sape yg ko admirer dlu... pokcik dot upa2nya... ;)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)