Tuesday, September 21, 2010

Alhamdulillah... 20% Telah Tercapai... :)



Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? masih ber-mood-kan raya ke??
hehehe... memang ar kan minggu2 pertama kerja setelah sekian lama bercuti memang mencabar keimanan serta kesabaran... :)
mata un asyik nak terlolap aje.. 
mulut pun asyik nak nguyah kuih raya aje.. :)

hehehe... so, semalam aku ada bercerita tentang ini kan?? dan pagi tadi, sewaktu bersarapan sorang diri, aku penuhkan pale aku ngan ayat2 yang perlu aku luahkan pada mak aku.. aku tak mau citer kat ayah aku, sebabnya aku lebih selesa kot bercerita ngan mak aku berbanding ngan ayah.. mungkin gak sebab aku pompuan so, lebih selesa ngan pompuan gak.. tapi... dalam berkawan aku lebih selesa bercerita ngan My Best Buddy Mr Dude.. :)
dia aje yang paham akan perangai aku... :p

jadinya... masa ngah nak abiskan sarapan aku tu, aku terus cakap kat mak aku.. 

Aku : "Mak, Kalo Akak Nak Cakap Sikit, Mak Marah Tak??"

Mak Aku : "selalu aje cakap marah ke tak.. apa yang nak di cakapkan?? cakap aje ar"

Aku : "Tak Tau Nak Cakap Macam Mana"

Mak Aku : " kalo dah tak tau nak cakap macam mna, jangan cakap.. kang bila dah tau nak cakap baru cakap"

Dalam atie aku hanya mampu berdoa moga2 Allah berikan aku kekuatan tuk luahkan segalanya... :)
dan Alhamdulillah, kekuatan yang di kurniakan aku gunakan ngan sepenuhnya... :p

Aku : " En.Cinta Suh Tanya Kalo Dia Boleh Antar Orang Merisik Taun Depan"
(dengan senafas aku bgtau mak aku dan aku nampak muka mak aku berubah.. sebabnya dia tak paham apa butir aku cakap.. dah senafas, ngan kadar kelajuan yang semaksimum mungkin.. sape yang dapat tangkap kalo macam tu kan??) :p

Mak Aku : " kenapa cepat sangat?? apa yang dia takutkan?? takut ko kena culik?? suh ar dia jumpa mak ngan ayah kalo dia dah benar2 bersedia..kalo nak bertunang pun, mak hanya bagi tempoh 6 bulan aje..jadi pandai2 ar prepare segalanya dalam tempoh tu.. yang penting skang, kenal dulu atie budi dia, family dia.. kita nie kawen bukan takat ngan tuan badan aje, tapi ngan family dia gak.."

Aku hanya terdiam.. diam sebab aku sangkakan mak aku akan hangin sebadan sebab baru aje kenal dah nak merisik.. tapi Alhamdulillah.. 20% daripada impian kami dah terlaksana.. tinggal laie 80% termasuk kesediaan En.Cinta bertemu ngan mak ayah aku secara official nya tuk menyatakan hajat kami.. :)

tak sabar nak kawen?? ahaks~ itu ar kata atie aku.. tapi otak aku pulak len pikirnya.. macam mana nak menghadapi alam baru itu kelak?? :-/
huhuhu.. mcm esk aje nak kawen... :p

apa pun, aku harapkan agar En.Cinta akan laksanakan apa yang dia janjikan pada aku.. :)
cepat atau lambat, terserah pada keadaan.. insya Allah semuanya akan berjalan ngan lancarnya... ^.^

ps : Mmmm... Adakah Aku Benar2 Dah Bersedia?? ^.^





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

Siti Zubaidah said...

Salam Linda,
Congratz.Jgn lupa jemput tau!Semoga Allah permudahkan segala2nya untuk Linda&En Cinta:)

~Kak AZZ~ said...

Aminnnnnnnn....

Semoga Allah permudahkan segala urusan yang baik2 cmni... kann...

*Jangan selalu sangat merajuk ehh... ;p

~LP Lum~ said...

zue : wasalam... thanx ya.. insya Allah.. akan ada jemputan jika telah di tetapkan jodoh kami... :)

kak azz : Amin... insya Allah semua akan di permudahkan oleh-Nya... :)

sy mana ada selalu majuk kak... :p

ARC™ said...

saye rase itu baru 5% hahahhahahhah
selamat bertunang! lol

~LP Lum~ said...

arc : hehehe.. mungkin gak kan?? betul gak apa yg awak ckpkan tu... :)

belum bertunang laie ar... ^.^

~ mizzAmy ~ said...

wahhh... dah boleh bawak jumpa parents. amy doakan moga korang cpt2 di satu kan.. ;)

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... thanx~
insya Allah ada jodoh ada ar tu.. tggu aje ar eik... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)