Monday, September 20, 2010

Engagement~ :p


Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? dah senin dah kan?? dan bermulanya tugasan harian kita selepas penat berhari raya.. tapi masih jua ada yang mengadakan open house di saat begini.. al-maklum ar baru skang berpeluang menjamu teman2dan jiran2 tetangga.. :)

aku pun ada 2 open house yang perlu aku hadiri.. 25hb ke umah salah seorang teman aku yang pernah menjadi jiran aku di Seremban Parade nie.. 
yang skang nie beroperasi sepenuhnya di alamat :

208,tmn chong long opposite carrefour Rahang SEREMBAN


017-354 5994


06 -763 5994

pada 26hb pulak, open house taman tempat aku tinggal akan mengadakan open house perdana seperti taun2 yang lepas.. :)
pagi tu pulak, ada sedikit kenduri kesyukuran tuk anak jiran aku yang bakal melangsungkan majlis pertunangan nya... :)
sebab tu aku tepek gambar ring tu... :p

dan semalam, ngan aku tak sangka aku dapat sms ini daripada En.Cinta...
"Taun dpn abg antar cincin tanya blh tak?"
dan aku secara automatic nya mem-forward-kan sms tersebut kepada My Best Buddy, Mr Dude.. dan My Lil Sis.. :)

epy?? memang ar epy kan sebab insan yang kita sayang ingin melamar kita.. tapi aku belum berbincang ngan parent aku laie pasal benda nie.. sebenarnya aku tak tau nak mulakan perbincangan tu macam mana dan bagaimana.. dan apa reaksi parent aku pun aku tak dapat nak jangka... :-/

nasihat My Best Buddy, suh aku berbincang semula ngan En.Cinta mengenai nie.. ye ar, baru berapa bulan kenal (genap 3 bulan kami kapel semalam) :p
dah mau merisik.. macam tak percaya sebenarnya.. memang ar, aku dah kenal ngan En.Cinta tu sejak kecik, tapi tu masa kami sama2 kecik.. :)

so, aku rasa aku akan usulkan pada parent aku kelak.. mana tau dah memang tertulis En.Cinta adalah jodoh aku.. aku redha menerimanya seadanya.. :)

dan mulai skang aku perlu lebih pastikan aku "bertanggung jawab".. akan cuba memperbaiki apa jua kelemahan diri sendiri.. kena rajin tolong mak aku masak, kemas umah, urus umah dan sebagainya... :p

skang kena lebih bertanggung jawab katanya... :p
kumpul duit... dah tak boleh nak shopping sakan2 dah... kena jimat2 guna duit.. kena budget2 baca novel... :p

ps : Thanx Ya~ Insya Allah Segalanya Akan Di Permudahkan Oleh-Nya.. Kita Hanya Perlu Berdoa Dan Berusaha Tuk Pastikan Impian Kita Menjadi Kenyataan.. Aku Sayangkan Kamu~ ^.^


Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

4 comments:

LUMUT said...

so sweet..hehe

disscuss ngan parent okei..

=)

~LP Lum~ said...

lumut : hehehe.. memang kena bncang ngan family pun... :)

~ mizzAmy ~ said...

wahh... good news lah.... amy doa kan moga cepat2 bertunang. if dia jodoh, lama ke kejap ke perkenalan tuh tak jadi halangan. yg penting doa banyak2 moga si dia adalah yg terbaik.

~LP Lum~ said...

amy : huhuhu... mungkin plan itu akan bertukar apabila perbincangan ngan mak sy arie tu.. :)
kata sepakat dah di capai n en.cinta itu jua bersetuju yg kami akan tunggu laie setaun tuk benar2 bersedia dr segalanya... :)
doakan ar eik... ^.^

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)