Thursday, November 12, 2009

Bahana Cinta... ^-^


keratan akhbar Utusan Malaysia 12/11/09

akum n elloppp... :)
hah... kali nie aku nak share psl bahana cinta.. :)
(alwayz cinta.. nak wat mcm mna, cinta 2 kn ke lumrah idup...) ;p

so... citer cinta kali nie agak tragis sbbnya pemuda nie snggup mmbunuh gf dia sbbnya gf dia berpaling tadah..
yup aku tau citer nie dah 5 taun lepas, tp... kesnya baru selesai taun nie... (punye ar lma prosesnya)

dlm biter nie ada tulis yg pemuda nie student ataupun lebih tepat lagi belas student UKM.. nie mesti prg yg trpelajar n bijak pandai kan?? tp...,hanya kerana CINTA dia snggup jd "bodoh"  kerana membunuh gf dia..
ngape aku kata dia "bodoh"?? sbbnya dia memusnahkan hrapan mak bapak yg ngantor dia ke UKM 2 tuk belajar.. bukannya suh dia jd pembunuh.. aku rasa ar, kalo mak bapak dia tau yg dia akan jadi pembunuh, harus di bunuh aje budak nie msa kecik2 lg.. so dorg pun xsusah2 nak ngantor dia g belajar dr sekolah tadika hingga ke U..
bak kata org negeri "buek ngabiskan boreh aje" (ejaan kalo slah aku mtk mf eik) ;p

tp... apakan daya kite xtau apa yg akn trjadi kn?? n mgkin gak bdak lelaki nie pun xsngka yg dia akn jd pembunuh n yg d bunuhnya adalah insan yg dia syg.. konon2nya nak idup semati ar ngan dak pompuan 2.. :)
apa kan daya, "u curang i kill u.. " :)

dgr2 citer, dak pompuan nie main kayu 3 kat belakang dak lelaki nie.. n biler dak lelaki nie dpt tgkap, trus ar dorg clash tp dak lelaki nie xdpt nak tima knyataan.. so... jlan yg pantas bunuh aje.. 2 ar d katakan "buta sbb cinta" :)
aku igt lg kata SP aku "biar kite yg mengajar erti cinta bukan cinta yg mengajar ertinya pd kite" n 1 lg " biar kite yg berubah sbb cinta bukan cinta yg merubah kite" (huhuu.. aku msh tringat kat memory lma) :(

so.. brbalik pd citer kite td.. dlm tulisan nie ada kata :

" irawadi,27, yg berasal dr Pasir Mas, Kelatan, berbaju T putih dan berseluar sukan kuning air di lihat tenang sebaik mendengar hukuman tersebut di bacakan. Dia bagaimanapun kelihatan agak sayu sewaktu di peluk ibunya sambil menangis"

cian kat mak diakn?? xpsl2 ank dia d tali gntung... ngape ar budak lelaki nie xpikir dlu sblm dia brtindak??
apa2 pun, kalo nak tau citer lbh lnjut.. baca ar UTUSAM MALAYSIA muka surat 16 bhagian Dalam Negeri..

k ar.. nak smbung wat keje..
(smbung chating sebenarnya)
bye2 n akum smua... :)

p/s : ngah chating ngan Kak Azz psl betapa comeynya sang ular berbanding sang kucing.. :)

Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

13 comments:

sI tEDI said...

aduhai.. cinta itu bisa membunuhku..

~LP Lum~ said...

tedi : sungguh2... :) ada yg kata cinta lbh tajam dr pisau yg tajam... :)

~Kak AZZ~ said...

kan.....kdg2 org selalu hilang kawalan hnya kerana cinta sesama manusia....Alangkah bertuahnya jika sanggup menggadaikan nyawa demi cinta kepada DIA....huhu...

Yg baru2 ni pulak sorang suami warga emas sanggup bunuh/tikam isteri kerana si isteri engkar melompat parti....Kasih sayang selama hidup bersama hancur kerana parti....nauzubillah...

P/s: hahaha.....awat bgtau kita tgh chat td....malu la den...hikkkk...

jane said...

sayang...kerana cinta hati dibutakan...

cHeRyNa PiReS said...

laaa..asal tak cari gf lain. nieh haaa...terang2an single nieh. apa? yang mana? yang hantar komen ni la.

ish...tp sape plak nak yang bodoh dan emo macam tu.

curang is perkara biasa dalam cinta.

macam tu akak nieh pon boleh bunuh mr geek.

idup je dia? beranak pinak lagi.
(sedap je cakap. macam mr geek tu hamster plak...)

hahahaha...ketawa riang ria:)

~LP Lum~ said...

kak azz : btl 2 kak..sbb wife dia nak lompat parti, snggup dia bunuh wife dia.. nmapak sgt dia kawen sbb parti..

jane : tau xpe... sbb cinta gak rmai yg buta mata n buta atienya.. :)

kak sha : ahaks~ kak sha... 2 ar pasal..apasal lak dia xmo kite2 yg single2 mcm nie kan?? nak gak bunuh gf dia yg curang 2... :)

zeqzeq said...

kira sama-sama melepas, sehidup semati kan

zeqzeq said...

macammana jika si Lelaki telah banyak Modal??modal masa dan wang tetiba beralih, di samping sifat dendam, kes yang tak boleh elak, oleh itu cari lah lelaki yang baik sabar (supaya jika menipu lelaki pun , lelaki itu akan sabar )..

mier@merr said...

speechless seketika....

huhu... moga dijauhkan dari sume tu...

~LP Lum~ said...

zeqzeq : tau xpe... apa yg kite wat sure dia sabar aje... :)
thanx sbb sudi jenguk page bdk bru nak belajar nie.. :)

miera : yup... btl 2... mga2 kite smua d jauhkan dr bnda2 mcm 2... :)

BuLaN iTu aKu said...

CINTA itu boleh MEMBUNUH


salam perkenalan

google said...

sejarah pembunuhan yang pertama antara 2 lelaki kerana unsur cemburu ...

rupanye kita tak pernah belajar dari kesilapan Qabil dan Habil....

~LP Lum~ said...

bulan itu aku : btl kata awk, cinta itu membunuh.. walaupun bukan secara reality tp secara dlaman pun d kira membunuh gak kn??

slam perkenalan gak... ;)

pokcik dot : a'ah.. xtau ar dorg nie mcm mna orgnya.. :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)