Wednesday, November 25, 2009

MenCari En. CinTa.. ^-^




assalamualaikum n eelloopp smua... :)
so... apa nak post arie nie?? hehehe... nak post psl sumthing yg aku dok trpikir semlm msa aku melakukan xtvt kegemaran aku "Merenung Masa Depan"..


mcm mlm2 yg biasa aku lalui.. sunyi... sepi.. syahdu... rindu.. n mcm2 laie ar prasaan yg aku sndri pun xtau nak ckp mcm mna laie.. ;)
n mlm semlm pas aku bca blog Kak Sha yg nak berenti dr menulis blog 2.. (plz don ar kak sha) aku pun igt nak tido.. tp guling punye guling, kelip punye kelip mta nie amat ar degil sesgt nak lelapkan drinya.. adus!! kata atie aku.. apa nak wat eik?? (n kalian sure tau apa aku nak wat kn?) apa lg aku merenung ar... :)


dlm pd aku merenung 2 tetba aku trindukan sum1.. hehehe.. aku pun xtau ar nak ckp mcm mna.. :)
biler aku bukak blk "kotak ajaib" aku, aku trpndang sekeping gmbar lelaki yg segak ngan bju melayu birunya.. ;p


biler aku tatap n renung gmbr 2, aku cukup trharu.. betapa aku xdpt nak lpakan dia.. betapa aku rindu kat dia.. tp.. biarkan ar rahsia yg separuh laie... :)


aku tau aku xlayak tuk insan yg baik mcm dia.. dia trlalu baik tuk d sakiti olh aku nie.. aku slalu berdoa mga dia d temukan ngan org lain.. org yg dpt mmbahagiakan dia.. (wwaarrgghh..!! aku trlayan jiwa lak)
tp mcm mna ngan aku?? sape yg aku nak sbnrnya?? msh ada harapan ke aku ngan dia ataupun aku kna mencari En. Cinta yg baru?? ;)


aku pening.. aku buntu.. so aku wat ar solat sunat mlm td.. solat sunat tuk tenangkan pale otak aku yg serabut nie.. then msa aku tdo pg td.. hnya 2 muka aje yg aku nmpak.. 1 My SP n d other... ehem.. ehem..
aku xberani nak ckp.. (aku xseberani Kak Sha yg ngaku crush ngan Pocket (should i call u Abg Pocket??) ;p
so aku ambik keputusan aku biarkan yg lg 1 tu jd rahsia wat sementara nie eik... ;)

aku ckp jujur sejujurnya... aku selesa berkawan ngan 2 org nie.. mereka ok.. n aku bukan nak compare My SP ngan d other guy.. SP aku btl2 memahami sape aku sbnrnya.. (oopss... mgkin aku lpa sbut yg aku dah lma ngan SP aku.. around 6 years..)
n with diz guy, around 1 taun tp dlu xrpat sgt sbbnya dia ada awek.. bru skang ar nak rapat but still guna term "JUST FREN ONLY".. :)

so... apa yg patut aku wat?? aku ada tnye kat my bez buddy Mr Dude psl nie.. tp yg psl aku mmpi nie blm laie.. ;p
dia kta mgkin aku msh laie syg kat My Sp n aku msih perlukan My Sp dlm idup aku.. n aku msh xdpt nak lpakan My Sp.. adakah begitu?? aku mkin pening.. aku pun naik binggung... :))
(so aku gelak n senyum aje arie nie tuk wat aku epy sokmo)

n dlm pd aku sedey sbb Kak Sha kata nak berenti ber-blogging nie aku trsenyum sndri mmbaca blog Pocket.. aku sebab mmbaca blog Jane n aku trhibur tgk Miera yg ghairah membuat banner tuk kontes n mengucapkan tahniah pd anak buah Tedi yg smbut bezday arie nie...
 ;)

n aku pun naik trlpa psl mmpi aku semlm hingga ar aku trnmpak gmbar kucin yg ngah bahagia bercinta mcm kat atas 2... nie kalo Kak Azz n Tedi nmpak kucin2 2 sure dorg ambknye... ;)

ok ar... aku nak out n len kali aku nulis2 laie..
ptg kang kalo xde aral, aku jenguk2 lak blog yg blm smpat aku jenguk.. curi2 msa keje ngan ber-blogging n mencurahkan perasaan pd Miz Diary nie.. :)

bye2.. akum n d kesempatan nie aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT AIDIL ADHA WAT SMUA TEMAN BLOGGER.. :)

ps: msih mencari En Cinta yg xtau biler akn aku jumpa... ;)
n sorry 2 Kak Sha n Pocket andai aku mengunakan korg sbgai contoh kat entry aku nie...
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

9 comments:

mier@merr said...

kah kah kah...hamek sbijik ghairah....

i suke taw wat2 banner ni... u nak???? ahakz

gewdikzzzzz mode :)

cik EPAL said...

cinta datang dan pergi ;)

~LP Lum~ said...

miera : ahaks~ miera, nnti biler akak nak wat banner, akak cri miera eik... :)

cik epal : btl 2... cinta dtg n pegi.. tp biler cinta sy nak dtg?? ;p
thanx sbb sudi melawat page sy cin epal.. :)

sI tEDI said...

salam aidiladha linda.
ha ha ha.. pandai2 je aku panggil linda.. sbb aku tgk ada org panggil ko linda.. ekekekekek..

~LP Lum~ said...

tedi : btl ar 2... nama aku lynda... :)
slam aidil adha gak kat ko eik... :)

jane said...

slm kak linda...

amboiii~
ehem ehem....

lalalalalala..

kakak ku mau kawen....lalalala...
lalikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

p/s : slmt hari raya kak..mmuuaaaahhhhh;))

cHeRyNa PiReS said...

adoi...baru akak perasan yang kita dah lama tak jumpa so banyak kena explain nieh:P

* sampai kat telinga makcik, kang...mampus akak! hahaha..

mencari en. cinta tak semudah yang disangka. kadang2 depan taklah rasa apa. tp bila jauh nak pulak. so, all the best, dik.

the decision is yours.
make a good one.

thanks sebab menceriakan idupku ek...

salam aidil adha:)

~LP Lum~ said...

jane : kakak mu ini blm mau kawen lg dik... idup solo blm pueh lg... ;)
slam adil adha gak... muah2... :-*

kak sha : ahaks~ semlm makcik ada mai.. igtkan akak ada sma... ;)
btl akak ckp nak cri en.cinta nie bknnya mudah..
thanx kak.. wish me gud luck 2 find my truely en cinta... :)
n i wish u 2... :p

ps: mna tau blh naik pelamin sesma lak nnti... ;p

cik EPAL said...

cinta saya pon tak datang datang :D

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)