Monday, November 2, 2009

Shut Up n Go...


msg 1st :
"aku takder mslh sekarag
bukan mslh aku
tapi dia yg xnk a***n. tapi korag pakse dia bersama a***n.
korang wat dia stress
korang ikt pale korang
tiap org ada ati and perasaan
cube tanya dia apa dia mahu
jgn melulu boleh tak"


msg 2nd :

"aku malas nak cari pasal. g dengar si pereport ko
bernama a***n and adik ko berama l***.
aku malas nak menyapok hal korang yg teramat bosan
smpai sekarang sesusdh tak pasal2 kait ngan aku."

hehehe... apa pndangan korg tentang 2 msg yg menjadi mukadimah aku kali nie??
adakah patut aku d persalahkan ataupn aku perlu sokong org yang terlalu biadap mcm nie??

ok ar, msg2 nie aku dpt dr sum1.. xyah ar nak sebut nma.. kang dia lak "trmalu" ngan sikap dia yg merupakan dr ahli kuarga yg trpelajar.. cukup ar aku sebut dia sebagai C Bujang..

aku bg msg kat dia tuk jgn kaco gurl nie.. alah dlu aku ada citer pasal C Orange n C Green Apple.. igt x?? ;p
kalo xingat ikut aje link nie : apabila green apple merindui orange nya

so, aku bg ar msg aku ngan bahsa yg aku rasa cukup mudah nak paham n cukup berhemah.. aku akui aku ada ar ugut dia ckit2 psl email yg aku dpt psl dia nie.. konon2nya nak 4ward kat awek C Bujang nie.. tp 2 hnye ar ugutan n aku xtergamak ar nak wat mcm 2.. (wlaupn aku tau aku nie jahat) ;p

then dia reply msg aku.. (sila rujuk msg yg pertama kat atas)..
aku pn mula ar begang ngan cara dia berbahasa.. nmpak sangat yg aku nie pksa C Orange tuk tima Green Apple nya kembali.. (wlaupn aku cian kat Green Apple, aku tau atie n prasaan mna leh pksakn??)

then aku reply msg dia n msih lg berhemah.. aku tnye dia apa yg aku xpaham pasal C Orange nie?? apa yg aku xpaham?? aku tnye dia.. pas 2 dia reply msg aku (rujuk msg ke 2 kat atas).. korg rsa layak kah aku layan org mcm nie ngan berhemah lagi??

aku sebenarnya malas nak layan mamat yang mcm bagus nie tapi sebenarnya hampeh..tp..., aku terpaksa layan gak sebabnya dia berkaitan ngan C Orange yg aku sayang.. (jgn slah phm ok?? aku NORMAL) ;p
juga C Green Apple yg aku sayang gak..
bg aku, apa yang aku lakukan adalah tuk kebaikan mereka berdua.. n biler malam tadi aku dok pkir2 (sbbnya tipon SP aku, dia dah dc..) ;p
kalo pn C Orange nie xmo ngan C Green Apple nie, jangan ar di pilih org yg mcm C Bujang nie.. aku peduli apa dia datang dari kuarga kaya ke, kuarga terpelajar ke, kuarga terpilih ke, apa ke.. yg aku herannya tahap kebiadapannya 2.. 2 yg aku mmg xblh nak tahan.. kalo dari sekarang dia perangai mcm 2, xmustahil 1 arie nnti dia pn akn jadi lebih biadap ngan family C Orange nie..

aku bukan ar nak puji C Green Apple sbb aku sayang kat dia.. tp selama aku kenal ngan C Green Apple nie, dia xpernah nak biadap ngan aku mcm 2 sekali.. walaupn aku tau dia mmg terkenal ngan sikap baran dia.. tp aku tabik spring kat dia..

betul ar kata org, kekadang yang nampak molek kat luar nie tak semestinya molek gak kat dalam n yang buruk kat luar nie tak semestinya buruk kat dalam.. mcm dalam citer nie.. C Bujang d gambarkan cukup alim n berhemah tinggi... ngan budi bahasa yang cukup sopan santun, tp...,
n yang c Green Apple pula d gambarkan sebagai sorg yg panas baran, n segala yg negatif ada pd dia.. tp....,
(pikir2kn ar...) ;p

k ar... nak sambung men game... bye2.. akum smua...
c ya... :)

p/s : aku ngah menyampah... lebih baik aku layan lagu DERITA MERINDU frm AHLI FIQIR... laie baik... :)) 
"Aku Masih Terkilan~"
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

4 comments:

sI tEDI said...

aduhai.. ini kes cinta 3 segi ke..? ehMmm.. selesaikan cara baik.. :)

~LP Lum~ said...

nie bkn 3 segi lg dah tedi.. nie dah msuk byk segi dah.. :)
harap2 mcm 2 ar.. sbnrnya bkan nak post psl cnta 3 segi nie, cma xbape brkenan ngan sikap C Bujang yg biadap 2... ;p

cHeRyNa PiReS said...

haaaiihhh...kadang2 akak rasa nak je cakap ngan lynda, "back off".

Leceh bila dengan orang2 yang complicated macam nieh. last2 dia susahkan idup kita plak...

~LP Lum~ said...

kak sha : ssah nak cakap ar kak sha.. :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)