Tuesday, November 10, 2009

StocKs sukA-suKa atAu StockS isTeri..

akum... n ellooopppp smua... nak mtk maaf byk2 kat smua member2 blogger sebabnya dah lama xjenguk ke page kalian... aku xtau ar apa masalahnya aku xdpt nak open page kalian dr semalam.. bila ada yg boleh bukak, yg lain xboleh lak... sory eik.. mgkin laptopku ini kna virus agaknya.. :(
tp aku akn cba sedaya upaya menjeguk ke page kalian eik... :>

mmm... entry kali xde gmbar sbbnya aku xtau nak letak gmbr apa yg berkaitan ngan tajuk entry aku nie... :p
kali nie aku nak citer pasal pompuan yg org lelaki kategorikan "stocks suka & stocks isteri" bg blogger lelaki sure korg tau kot.. ;p

k ar.. semlm aku dpt 1 email frm sum1 ar.. dia ada citer psl pompuan yg mcm mna d katakan stocks suka n pompuan mcm mna yg d kategorikan stocks isteri.. meh kite selidik dri kite (pompuan aje eik) dlm stocks yg mna.. jeng.. jeng.. jeng.. jeng...

" STOCKS SUKA-SUKA :

menurut kta si pengirim email nie, stocks suka2 ialah pompuan yg snang nak d bawa kemna2 aje.. yang boleh d pegang tangan, yg boleh d bwk naik moto, yg boleh d peluk2 hingga ar yg smpai ke bilik tidur.. :)

pompuan jenis mcm nie mmg ramai n senang aje nak dptkan.. pegi aje ke Universiti bg yg educated, atau ke pasar2 raya yg dok lepak2, atau kat mna aje.. sure pompuan jenis stocks suka2 nie mudah d perolehi.. dorg kalo korg senyum sekali, d balas 2 kali.. kalo senyum 2 kali d balasnya 4 kali.. kalo korg senyum 4 kali lak terus aje dia tnye sape nama.. :) (kalo lelaki d katakan gentelman,kalo pompuan d ktakan apa eik??) ;p

korg boleh ar bwk diaorg nie g kemna2 aje asalkan korg kuarkn ckit aje ongkos tuk belanja minum atau makan.. then dia dah jadi hak korg.. korg boleh ar buat apa aje kat diaorg nie.. trmasuk ar tut.. (xdi benarkan menyatakan perkataan i2 d sini) ;)

pas 2, biler korg xmo, korg boleh ar tnggalkan diaorg nie mcm 2 aje.. xde rasa nyesal kat dorg mahupn kat korg sebabnya dorg pn sama mcm korg hanye nakkan KESERONOKKAN semata2.. xde mknanya dorg nak ambik korg jd steady hingga ke jingjang pelamin..jangan harap ar ataupn jangan mimpi ar..

STOCKS ISTERI

pompuan jenis nie memag sukar nak cari.. kalo dalam 10 org 1 aje baru korg jumpa pompuan jenis nie.. pompuan yg mcm nie tau menjaga tatasusilanya sebagai sorg pompuan, tau menjaga adapnya, tau menjaga akhlaknya, tau menjaga maruah dirinya..

pompuan jenis mcm nie, nak pegang tangan pun susah.. kalo nak pegang pn mencari alasan mcm nak tolong dia ke, atau kata terpegang ke atau apa2 aje ar alasan yg boleh nak pegang.. kalo nak mintak izin pegang, jangan harap ar dapat.. rasanya mau 5 jari naik muka korg sebabnya berlaku biadap kat dia.. walaupn korg dah declare jd pakwe diaorg.. tetap xde peluang punye.. ;p

so.. bg lelaki, pompuan stocks yg mcm mna korg nak pilih?? aku rsa sure korg pilih stocks yg no2 kn?? ye ar aku penah tnye sorg mat rempit nie.. mat rempit nie memang terkenal d kalangan perempit2 n bohsia2.. kalo dia menang merempit, jangan kata sorg bohsia yg tido ngan dia.. dia boleh wat smpai 2 org sekali d "boh" nya (istilah mat2 rempit..)

n berbalik pd soklan yg aku tnye dia, sok biler dia dah bersara dr lapangan perempitan nie, apa yg dia nak wat?

perempit : sy akan buat keje lain mcm jual burger ke, jadi penghantar surat ke, atau jadi penghantar makanan segera ar bang..

saya : skang nie ko xde keje ar nie?

perempit : skang nie, sy xkeje bang.. lepak2 aje.. malas ar bang nak keje.. penat.. kang malam sy nak race lagi.. tumpuan 2 penting bang.. kalo x, mcm mna sy nak kekalkan kejuaraan sy nie... (smbil senyum)

saya : nak tanye sikit ar, kalo sok ko nak kawen, ko kawen ke ngan bohsia2 yang ko dah "boh" 2?

perempit : perrgghh... soklan abg nie melampau ar.. tak kan ar sy nak kawen ngan pompuan2 mcm 2 bang.. dorg 2 semuanya stocks tuk suka2 aje bang.. kalo nak kawen bang, sy mesti ar cari pompuan yg pakai tudung, jaga sopan, jaga sembahyang, jaga segala2nya ar bang.. tak kan ar sy nak jadikan bohsia2 mcm 2 bini bang.. mental ar abg nie.. (ketawa yg amat besar)

saya : owh.. bukan ngan bohsia gak ke? ko kan dak rempit? dah 2 ko pun dah "boh" dorg? xde rasa bersalah ke?

perempit : pergghh.. abg nie tanye sy soklan mcm bapak sy ar bang.. (ketawa lg)
abg oi.. nak rasa berslah apanya?? dorg yg offer mcm 2.. bang kucing mna yg xgidam tegok ikan kat depan mata? sedangkan org yg alim2 pun kalo letak budak2 nie, mau kecur liur dorg bang.. nie kan lak sy yg memang suka benda2 mcm nie.. (bangga sungguh).. sy cakap ar bang, kalo nak cari bini nie, mestilah yg baik.. kalo tak, nanti anak2 sy mcm mna?? sure jd mcm perangai sy ataupun mak dia yg bohsia 2.. sy pun ada keinginan gak bang nak bini yg baik2.. kalo abg tanye perogol pun, dorg pun nak cri bini yg still "kental" lg bang.. xkan ar nak cari yg dah kena tebuk.. mkn sisa org bang.. mcm budak2 bohsia nie, dah berlambak yg "jamah" dorg nie bang.. cakap ar apa bangsa pun, semuanya dorg dah rasa.. abg nak ke bini mcm 2??

saya : huh.. mesti ar xnak.. aku pun nak gak bini yg baik2..

perempit : tengok, abg sndri pun xmo bohsia2 mcm 2 jd bini.. nie kan lak sy.. (senyum lagi)

saya : jd kesimpulannya.., ko memang nak cari bini yg baik2 aje ar.. xmo bohsia2 nie?

perempit : betul 2 bang.. sy hanya akan cari yang baik2 aje..

perbualan kami berhenti takat 2 aje sebabnya perempit dah mula nak merempit.. n aku pun dah nak blah sebabnya xtahan ngan bunyi bising moto dorg..  "

so.. apa pendapat korg?? sape pilihan korg?? bg blogger pompuan, aku post entry nie bukannya nak mengutuk kaum sendri, tp nak bg kesedaran pd mereka yg tergolong dlm kategori Stocks Suka-Suka.. aku pun xar baik sgt so aku pun nak kongsi ngan korg semua apa yg aku dpt.. :)
kalo korg ada yg rasa entry aku nie mcm terlampau n menyinggung prasaan korg, aku mohon maaf byk2.. :)

ok ar.. aku nak try jenguk page korg sekali lg.. :)
bye2 n akum.. :>

p/s : stocks mna yg korg pilih bg lelaki n kat stocks mna lak yg korg berada bg pompuan?? mari ar kite pikir kn sesama.. :)
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

google said...

kalau le dia tgk cermin.... mungkin angan² dia tu akan mentertwakan dia.... ntah le... diri kita adalah cermin kehidupan sebenar....

mier@merr said...

hoho... mahu jadi yg cm no.2....stakat ni masih di kategori tu.. hehe.... simpan2...syg... blom tentu kawen ngn pkwe kite tu...

Pocket said...

yes, memang manusia dibahagikan kepada stock.
stock bini,
stock GF,
stock kawan,
stock layan,
stock lawan,

bg lelaki kepada pompuan la kan...

bg pompuan kepada lelaki plak?
stock hubby,
stock BF,
stock sugar daddy,
stock kawan,
stock layan,

korang jgak yg cakap,
kalau dah kawan tu tak leh upgrade jadi BF kan.. so memang ada la stock kawan kan?

n stock sugar daddy will never be kawan kan?
cause he's so much busy with his money,
he wont be having time to listen to your petty problem.

and yes! manusia memang mencari yg terbaik utk diri sndiri. lanun pun nak cari ustazah buat bini..(Now this is just a metaphor, u know what i mean)

tp jangan risau la...
lelaki baik hanya dpt kat pompuan yg baik.
tu janji Allah, so why risau?
kalau pun bohjan tu dpt seorang dara pun...
pastinya dara pengikis yg mulut celupar lg tak hormat mentua. hheheeh

just my 2 cents.

sI tEDI said...

masih cari stock suami...


ha ha ha

~LP Lum~ said...

pokcik dot : ahaks~ nak wat mcm mna pokcik, dah dorg xgna cemin.. nak kna bg cemin free kat org2 mcm nie kot... ;p

miera : btl 2 miera.. xsemestinya dah declare jd bf dah sah smuanya yg xsah.. :)

en pocket : nmpaknya ada tmbahan pd stocks2 2 eik??

tedi : sama ar kite... mencari stock suami... ;p

cHeRyNa PiReS said...

someone pernah cakap nieh dengan kak sha...and kak sha dok membaca apa yang tulis kali nieh...hihi...

just enjoy myself and relax. stock kawan paling utama:)

~LP Lum~ said...

kak sha : ye ke?? sapekah yg ckap mcm nie ngan kak sha?? ;)
adakah org yg sma antar email nie kat sy?? ;p

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)