Thursday, November 5, 2009

BahaGiakah kiTa?? :)



akum n elloop smua... :)
hehehe... sebenarnya aku pn xtau nak post apa kali nie.. tp biler aku bukak 1 blog  en pocket nie, tetba lak aku terpikir BAHAGIAKAH AKU SKANG NIE??
tuk pengetahuan smua en pocket nie dia ada citer psl entry JODOH N AJAL TUHAN YANG TETAPKAN..

kekdang biler aku terpikir psl jodoh n nak cari jodoh nie, aku rsakn xyah ar sebabnya aku bahagia ngan idup aku skang nie.. solo laie baik.. (pikiran aku ar)
then biler aku bca blog en pocket nie n komen2 yg bloggers bg... now aku terpikir lak.. adakah aku benar2 bahagia ngan kehidupan solo aku skang?? keje n keje n keje.. xde msa nak g hamg out wif my frenz.. xde msa lg nak g tgk wyang.. xde lg nak g jejalan g shoping ngan my lil sis.. xde lg msa aku nak g lepak2 kat MPH n POPULAR Book store.. adakah i2 yg aku tafsirkan sebagai bahagia??

mmm..kalo org yang xkenal sape aku, sure kata idup aku terlalu bosan.. tp bg aku idup aku skang teramat epy.. (ye ke??) sebabnya arie2 aku dpat jumpa ngan mcm2 org yg jd customer aku.. epy kn? blh ar wat networking... :)
n mcm yg aku ckp td, ada 1 arie sorg member aku mai kedai aku n dia ngantar kad jemputan kawen dia.. dia ada tanya aku bielr lg?? aku hnye senyum.. sebabnya aku skang nie lagsung xde atie lg nak bercnta ngan sesape pn.. (esk lusa aku xtau ar)

then msa kmi g mkn, aku ckp ngan dia " nak kta aku msh tnggu ex aku..xgak... nak aku kta x, ya plak.. so mcm mna 2??" then dia ckp "sebabnya ko xde jumpa ngan org lain.. try ar kuar n hang out ngan org2 sekeliling ko.. cri sebyak mna kawn n dr situ ko mgkin blh jumpa sum1 yg dpt wat ko lupakan ex ko.. mcm aku, dlu aku pun ssah gak nak lupakn ex aku, but aku try n aku ckp kat dri aku sendri ngape org lain blh, aku xblh??" aku hney dngr aje..

berbalik pada entry yg aku bca td plus lak nsihat mak aku + lak arie 2 tetba lak pas aku solat, trlintas kat pkiran aku biler ar aku nak kawen?? aku terus wat hoby kesukaan aku MERENUNG MASA DEPAN..
aku terpikir, adakah selama nie aku berdosa kerana menyatakan yg aku bahagia tnpa lelaki d sisi aku?? adakah aku bersalah kerana aku msh xdpt lupakan Sang Kekasihku dulu?? adakah aku patut mulakan idup yg baru semata2 umo aku dah makin meningkat?? adakah aku perlu tangkap muat aje sape2 yang nak jadi kekasih aku?? adakah itu?? adakah ini?? n yg paling aku tanye berkali2 pd dri aku adakah aku bahagia ngan idup aku skang??

n jwpannya.. secara jujur aku dlm keadaan 50/50.. sebabnya kekdg aku rsakn aku cukup bahagia ngan family yg penyayang, keje yg aku usahakn sndri, teman2 yg setia ngan aku wlaupn aku tau aku dah xde msa tuk kalian, SP aku yg akan sentiasa ada ngan aku biler aku perlukannya, my blog n my bloggers frenz.. trutamanya Kak Sha (mgkin aku knal kak sha dlu dr blogger2 yg lain) blh rujuk entry aku yg nie kalo nak tau mcm mna aku kenal ngan Kak Sha nie : another story bout frenship pd yg lain, kalian pn bez gak.. mcm Si Tedi n Miera.. :)
n lagi 50% 2, biarlah ianya menjd rahsia aku & Tuhan aje yg tau.. aku terlalu syg n rindu akan nya.. :)

ok lah.. aku wat keje n nak g tgk farm2 n cafe aku kat FB jap.. adios my frenz.. c ya again.. :)
korg layan ar lagu Dato' Ct nie.. aku tau lagu lama tp aku ska lagu nie n aku pun ngah melayanz lagu nie.. :p
Patiskan _-_ Dato' Siti Nurhaliza

p/s : i love you~
Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

10 comments:

cHeRyNa PiReS said...

alamak....apasal terharu nieh? takpe lynda...kak sha pon hepi kenal lynda...lagi2 zaman2 bila aku dok dtg kedai mu beli baju, booking baju...dan tukar baju sebelum jadi pembuat kopi..:)

bahagia tuh ada definisi sendiri dik...makcik (ibuku) slalu pesan...bahagia kita tak sama dengan bahagia org lain.

that's why walau anda panggil saya "kak sha"...saya masih belum kawen. ku ada bahagiaku sendiri:)

cHeRyNa PiReS said...

btw...pocket mmg suka buat org tulis pasal dia:P

~LP Lum~ said...

kak sha : thanx eik.. nie yg wat lg terharu nie... :)
n btl en pocket 2 ska wat mcm 2?? ;p

miss jane said...

akak....huhuhuhuhu

kdg2 dlm hidup ni kte kna ingt gak kan tak smua org dapat hidup se happy kite...

yg pnting ingat...kalo kite rs tak happy, sbnrnya ade lg org lg byk yg lg truk dr kite..btul tak????

huhu;))

sI tEDI said...

wah!! aku terharu nama aku di sebut.. TQ..

bagi aku.. seorang atau berdua.. atau bertiga.. atau sebanyak manapun... yg penting cara kita menghandle kehidupan kita...

Jodoh pertemuan ketentuan Allah..

Bohong aku cakap kalau aku tidak terasa bila melihat kawan2 bersanding berdua..

tapi aku fikir yg positif..
mungkin kita lambat dr yg lain sbb Allah sedang mencari jodoh yang sesuai untuk kita..

:)

~LP Lum~ said...

miss jane : thanx... :) mmg btl kta jane, kalo kite xepy..ada org lain yg lag xepy dr kite.. :)

tedi : hehehe... sbbnya korg antara mmber blog aku yg trawal.. :)
insya Allah n amin mga doamu 2 wat kite akn trmakbul... :)

Pocket said...

Lynda,
jangan dengar sangat cakap kak sha ko tu,
dia tu dengki kan pocket yg mengejar level
dia dalam cafe world ngan lajunya... heheh:)

safe zone, comfort zone,
adalah satu kawasan atau period yg besh.
terlalu besh sampai membuatkan graduan chemical
engineering trus keja clerk kat kilang buat Plastic Button.
gaji masuk, walaupun tak banyak...
keja tak susah, love the working hours,

terlalu besh sampai dia tak nak tinggalkan
keja clerk dia untuk gi keja kat petronas yg
definitely chalenging and pays more.

safe zone, yg paling tak besh nyer is...
kita takkan sedar kita disitu,

related tak?

~LP Lum~ said...

en pocket : ahaks~ ok2... akn sy pikirkn related ataupn x komen en pocket 2... :)
kak sha bez apa?? :)

~Kak AZZ~ said...

susahkan nak lupakan kisah lalu....

akakpun bahagia gak dgn hidup single ni....cumanya kdg2 kebahagiaan tu macam tersentap sikit la bila orang asek tanya "kau bila lagi...nak tggu apa lagi..."

rimas...!!..haha....

~LP Lum~ said...

kak azz : ahaks~ tau xpe... mmg rimas sgt2 biler d tnye soklan cepu2 mcm 2... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)