Wednesday, February 17, 2010

Kategori Awek Yang Macam Mana Anda Ini??


Salam n eelloopp semua~
apa khabar korang arie nie?? ada baik?? :)
entry nie dah lama aku simpan dalam draft.. masa aku tulis entry nie, aku xtau bila aku akan publish-kannya.. so aku rasa skang aku nak publish entry nie.. cian kat dia sebab lama sangat dok dalam draft box.. :p
(tajuk en3 ngalahkan tajuk tuk wat kuiz kat muka buku aje) ;p

ok.. kali nie aku nak citer benda yang berkaitan dengan C.I.N.T.A sekali laie.. tapi bukan nak citer pasal sedey bercinta mahupun bahagia bercinta ataupun pasal cerita cinta aku.. aku nak citer pasal pengalaman aku sebagai sorang sales girl kat cnie yang berjumpa dengan pasangan2 yang ngah masyuk bercinta.. :)

macam nie, aku keje kat butik nie dah dekat 5 tahun dah (kalo aku xsilap kira ar) ;p
so macam2 kerenah customer aku jumpa.. tapi aku xmo citer pasal customer yang cerewet ataupun x.. tapi aku nak citer pasal pasangan2 yang selalu masuk ke kedai aku nie.. :)

ada sesetengah pasangan nie aku tengok suka menggikis serta menghakis duit balak masing2.. contohnya..

1 ) kalo dia berkenan ngan baju kat cnie, seboleh2 dia suruh balak dia belikan walaupun aku tengok balak dorang macam keberatan nak kuarkan duit.. bukan nak menghina ataupun apa, cuma mungkin duit semasa itu tidak mencukupi untuk dia mengeluarkan bagi membeli kehendak awek dorang.. tapi aku xtau ar yang awek dorang nie memang jenis xpaham ataupun memang jenis degil..
anatar dialog balak2 dorang nie :
"alah, tak cantik ar.. kita pegi tempat lain eik"
"kita makan dulu ar.. kang kita turun sini balik"
"lain kali aje ar.."
n aku igt satu dialog yang di lafazkan oleh mama nie..
"ko nie tak paham bahasa ke?? aku dah cakap aku tak ada suit nak beli.. kalau ko nak ko beli sendiri" terperanjat aku msa 2.. xaku sangka mamat 2 akan marahkan awek dia sampai macam 2 sekali... aku tengok muka awek 2 merah ngalahkan udang kena bakar.. :))

2) then ada lak yang awek2 nie bagi kata 2 kat balak2 masing.. beli atau putus!!
huhuhuhu... dah aku tengok muka sorang2 macam tertelan jadam aje.. :))
sure dalam atie dorang "aku beli, duit xcukup" "kang kalo aku xbeli, putus lak hubungan aku dengan awek nie" :)

3) ada lak yang time bayar, terus dia kuarkan duit sendri tehn gaduh ngan balak dia sebabnya xmo balak dia bayarkan.. :p
pelik betul kalo pasangan yang ini masuk.. ada 2 3 pasangan ar yang aku jumpa macam nie.. :)

4) ada lak yang share-share bayar.. aku bayar separuh, ko bayar separuh.. baru adil kan?? ;p

5) ada gak yang "balik kang bayar balik".. yang 2 memang hampeh gas.. :p

so.. korang dalam kategori yang mna satu?? :p
cian kat balak2 korang eik kalo korang jenis yang suka perabiskan duit dorang.. dan kesian gak pada korang kalo balak2 korang lak yang suka perabiskan duit korang... :P

aku lak.. aku jenis xsuka mintak2 kat bf.. (boleh tanya My Sp) ;p
kalo nak kira, xsampai berapa aje barang2 yang My Sp belikan tuk aku sejak aku kenal dia hngga ar kami putus.. :)
barang terakhir yang aku dapat ialah perfume.. (sila rujuk SINI)
aku pun xsangka yang dia akan berikan aku perfume 2..(sila baca semula eik BERI bukan BELI) ;)

n sampai sekarang semua pemberian dia aku simpan.. aku tak pernah nak buang benda2 yang dia bagi sekalipun benda 2 dah rosak n dah tak boleh nak di betulkan semula.. :)
semuanya kenangan..

mugkin gak, para kekasih nie, akan gembira n senang hati andainya kekasih hati masing2 memberikan mereka hadiah walaupun bukan barangan yang mahal2 kan?? mungkin akan timbul satu perasaan yang xboleh nak di-share-kan keadaan perasaan itu andai barangan yang dapat adalah barangan yang memang di idam2kan... :)
betul tak?? kalo tak betul sila betulkan ok... ;p

dan mungkin di sebabkan perasaan itu gak ar, mamat2 yang macam aku citer kat atas tadi sanggup mengumpul duit (jika yang masih student) tuk membeli barangan tuk awek2 dorang.. bagi yang dah kerja mungkin xterasa beban ar kot.. :p

dan bagi para2 awek2 lak, jagan ar mintak benda2 yang mahal kat balak2 korang andainya korang sedia maklum yang balak2 korang kurang kemampuan.. dan jagan pulak korang mintak putus andai sekiranya balak2 korang xdapat nak belikan apa yang korang inginkan... :)
don make the stupid things ok?? (itupun kalau korang ada rasa sayang lagi ar kat balak2 korang.. kalo dah xde rasa sayang n ngah pening macam mana nak putus, buat ar macam 2... ) ;p

ok ar... sambung buat keje semula..
jap2 lagi aku singgah ke umah2 korang pulak.. :)
bye2~

ps : Aku hargai setiap pemberian teman2 aku walaupun ianya hanya sebuah key-chain... :)






Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

6 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hehehe kite plak ikut kemampuan
.klu kite ade duit, kite kuar lah
.klu die ade duit lebey, die lah bnje
.tp klu masing2 x de duit, diam2 sudey huhuhu
.al maklumlah student ;p

.tp kalau da rindu sgt, tong tong lahh
.baru leh jumpe ;D

Moon Death Spell said...

tak bleh blahh la dengan awek yang suka mengikis..
tak elokk....
tak baik tau.. kasian kat bf

FaTiN said...

emmm. *tak tahu nak cakap apa*

bila ada bf nanti saya kasi tahu saya ni katogeri apa. miahaha

~LP Lum~ said...

intan : yes... cara intan 2btl... :)
kalo msing2 xde duit, baik duk diam aje kan... :)

moon : btl 2 moon.. mmg xbaik nak kikis duit bf... :)

fatin : hehehe... akak tnggu bila fatin dah ada bf nnti... :)

Pocket said...

kalau pasangan yg dah nak kawin plak..
'tak perlah u tak yah bli, i pun tak yah bli, kita kumpul wit nak kawin :D'

kalau sesama nak pulun lah kan :D
tp kalau harapkan si lelaki nyer jer..
pakai tak kawin lah hahahahah

Sy yg jenis blikan kat dia..
apa apa jer pon...
tp kalau dia ajak gi shopping,
tobat la nak gi jusco hahahah,
pasar malam la jawabnyer..
baju bandel :D

dotblogspotdotkom said...

DUIT... dolu orang kata... DUIT bukan segalanye..... tapi tak de DUIT... segalanye tak boleh disediakan......

ntah le... kerana DUIT... orang hilang akal... huhuhu

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)