Tuesday, February 23, 2010

SEJAUH MANA BERKESANNYA BLIND DATE INI DAN SEJAUH MANA JUJURNYA ORANG YANG BLIND DATE NGAN KITA.. :)


Salam n eelloopp semua~
apa khabar anda semua?? (ceh wah skema sungguh aku) :p
xde ar.. arie 2 aku chating ngan sorang member muka buku aku Dak Emma.. mengenai ayat2 skema serta bahasa baku... :)
tapi sekejap aje.. pas 2 balik pada bahasa pasar... aku suka berbahasa ngan dia.. walaupun sebenarnya dia orang terengganu... :p

ok ar, aku bukannya nak citer pasal Emma mahupun pasal bahasa.. tapi aku nak citer mengenai BLIND DATE ataupun cakap melayunya... aku pun xtau nak translate kan macam mna... :p
kalo nak tau apa makna Blind Date yg sebenar, Klik Kat Akak Wikipedia nie.. dia akan tolong korang... Thanx kat dia... :D

hehehe... sebenarnya aku just nak tanya SEJAUH MANA BERKESANNYA BLIND DATE INI DAN SEJAUH MANA JUJURNYA ORANG YANG BLIND DATE NGAN KITA.. :)

aku selalu dengar member2 aku g blind date.. bila dorang citer balik pengalaman dorang, ada yang mengerikan ada lak yang lucu dan tak kurang jugak yang yang serik untuk blind date... :)

ada yang mengatakan orang yang blind date ngan kita nie, xjujur sejujur jujurnya.. dorang hanya menipu aje.. cuba baca dialog cartoon kat atas tadi.. :p
ada yang kena blind date dengan suami orang.. tunangan orang.. dan sebagainya.. tapi memula cakap dorang single mingle.. baik lelaki mahupun perempuan.. :)

ada jugak yang blind date then terus couple n terus ke jinjang pelamin.. yang itu memang sukar nak jumpa.. betul tak?? hanya beberapa kerat aje yang akan terjadi macam 2.. kiranya dorang nie serasi bersama ar... then teruskan ke hubungan yang lebih serious.. :)

ada jugak yang blind date dengan perogol bersiri.. huhuhu... dan dia menjadi mangsa ataupun hampir2 menjadi mangsa.. so dorang jadi serik nak blind date dengan sesiapa aje.. 

dan aku ingat lagi seorang member aku bercerita tentang peristiwa blind date dia.. chating ngan mamat nie.. hampir setahun.. xpernah jumpa.. xpernah bagi gambar.. hanya internet dan talifon aje yang menghubungkan mereka.. mereka terlalu rapat hingga kan mereka berkongsi apa jua masalah.. tapi mereka tak pernah declare sebagai kekasih walaupun dalam hati memasing hanya Tuhan aje yang tau... :p

satu hari, mereka di timpa masalah.. yang perempuan akan di tunangkan dengan seseorang yang tak dikenali.. begitu gak ngan yang lelaki.. maka sedih ar merekaberdua nie.. mereka pun berkongsilah masalah yang menimpa dan masing2 terhurai lah kata2 hati.. tapi mereka akui yang masing2 terlewat.. 

selama sebulan mereka tak berhubung kerana bersedih.. masing2 telah melihat gambar tunang masing2 dan redha ngan ketentuan Ilahi.. pada suatu hari, mereka berpakat nak berjumpa membawa tunang masing2.. tetapi tunangan masing2 sibuk dan mereka hanya berjumpa berdua..

dan... bila berjumpa... korang pun dah dapat agak kan apa yang berlaku... :)
rupa2nya mereka telah di tunangkan.. tanpa mereka sedari.. dan akhirnya member aku nie pun berkahwin ar dengan mamat yang menjadi pujaan hatinya 2... 

hehehe.. n secara skemanya kalo blind date, sure kita akan ckp mcm nie kan...
"awak pakai baju kaler apa nanti?"
"kat mana saya nak tunggu awak?"
dan sebagainya ar... betul tak?? ;p

ok ar.. len kali aku sambung pasal blind date nie..
aku nak sambung keje..
bye2~

ps : aku tak pernah blind date.. aku hanya date ngan My Sp aje dulu.. mungkin kah aku akan terjebak dengan blind date jua nanti?? korang pernah tak blind date?? ;)








Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

4 comments:

~Kak AZZ~ said...

don't make ur blind date on the date blind....


huhuhuhu......

~LP Lum~ said...

kak azz : hehehe... don wory... :p

Siti Zubaidah said...

Saya x pernah blind date tp pernah teman member utk blind date.Sebelum date dorang set color baju dan jumpa kat starbucks klcc.actually bahaya jugak blind date tapi agak best juga sebab kita excited nak tgk & tahu pasal that guy.Kawan saya so lucky that guy so handsome&romantic.Siap bawa roses lagi.Skg that guy adalah tunang kepada member I satu lagi yg jadi peneman bersama2 I masa that blind date...(^_^)

Pocket said...

blindate disini kiranya cam duk chatting kat blog or YM then ajak jumpa gitu gitu ker?

ker orangkenalkan, tp sesama tak kenal antara satu sama lain?

kalau option pertama diatas.. pocket pernah jumpa living proof that love just need a medium, and the rest it will find its way.
abang sndiri dah nak bersecond baby dah :D
Medium chenta mereka? EmAiArSeeee

so blind date atau tak tak kisah,
kalau terjumpa ngan yg bagus.. silakan:D
tak jumpa yg bagus... teruskan
jumpa yang hampeh... lupakan^^;
jumpa yang jahat... lariiiiiii!!!

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)