Thursday, February 25, 2010

Merajuk Biarlah Berpada-pada... :p

Kredit Gambar Kat Diri Sendiri

Salamn eelloopp semua~
pe khabar korang semua?? macam mana dengan kehidupan seharian korang?? makin best?? sedehana?? macam biasa ataupun makin tak best?? ;)
biasa ar kan.. ujung2 bulan macam nie apa yang best?? semua yang best terus jadi tak best.. pasal apa?? pasal "no money no talk".. :)
sama gak ar macam aku.. tapi aku tak berapa best bila tengah bulan.. sebabnya tengah bulan adalah waktu2 aku serta pocket aku tengah jatuh sakit kekeringan fulus... ;p


dah2 xmo merepek meraban pepanjang laie..
sebenarnya aku nak citer pasal tajuk kat atas 2.. MERAJUK...


hehehe... ngape lak tetiba aje aku nak citer pasal merajuk nie?? hah.. pasal... selalu aku dengar yang mereka2 kaum adam mengatakan bahawasa kami kaum hawa kuat merajuk.. huhuhu... sungguh kejam pengataan tersebut.. :p


tapikan.... bagi pandangan aku yang kaum hawa nie.. mereka memang kuat merajuk.. contohnya.. tak payah jauh sangat.. my lil sis ngan bf dia.. huhuhu... kuat sungguh merajuknya.. tapi... yang c bf dia nie pun kuat gak merajuk... ;p


so... macam mana 2?? kekadang aku tengok kapel2 kat tempat aku nie, kang kejap2 si awek merajuk.. dah pulak si pakwenya kena pujuk.. macam2 cara lak aku tengok si pakwe nie memujuk.. ada yang nyanyi ar (kalo sore best xpe ar jugak).. ada lak yang memujuk ngan kata2.. dan yang tak menahan sampai muah muah kat depan khalayak ramai... dan masa nie ar aku akan nampak makcik2 serta pokcik2 guard akan ke tempat mereka sambil sound mereka tuk beredar... ;)


jadi... aku nak tanya korang yang dah ada kapel mahupun yang belum ada kapel.. korang nie kuat merajuk ke ngan pakwe korang??
aku dulu xde ar merajuk.. sebabnya aku nie xsuka memujuk orang yang merajuk.. so... aku xboleh ar merajuk.. kang orang len kena pujuk lak.. then bila orang yang memujuk aku tu merajuk, aku xreti nak pujuk macam mana dia pujuk aku...
(boleh ke mcm 2??) ;p


oleh yang demikian, masa aku kapel dulu, ex aku xde ar sempat tuk memujuk aku walaupun kami bersama agak lama.. sebabnya aku nie xmerajuk.. (masuk bakul angkat sndiri menggunakan lif) ;p


hehehe.. apa2 pun... korang jangan ar kuat sangat merajuk... sikit2 nak merajuk.. sikit nak merajuk... adus... kalo sekali sekala tu masih boleh ar di maafkan.. nie kalau dah selalu sangat, aku takut pakwe korang g cari awek len nanti... :)
kalo aku jadi kaum adam pun aku hangin sebadan kalo asyik merajuk aje.. konpom kena tinggal... :))
seb baik aku bukan kaum adam... :p


ok ar.. aku nak sambung buat keje dulu.. aku akan datang menziarahi korang petang karang.. :)
adios~
bye2..


ps : tingaal beberapa hari lagi sebelum aku hang out ngan my old fren... :)






Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

8 comments:

~Kak AZZ~ said...

salu gak merajuk....tapi buat penat je, bkn ada sape pon yg pujuk...hehehe...Nak kena cari bf gak la sorang, nnt kalau merajuk, dia boleh tolong pujuk...muahahaha....

merajukkkk bukan berpanjangannnnn.....cindai la mana....eewwahhhh....nk nyanyi lak kt sini...hikk3

~LP Lum~ said...

kak azz : hehehe... cari kak jgn xcri.. pas 2 turn den lak yg cari... :))

nyanyi tuk msuk af ke??? :p

Moon BlooDy Spell said...

salam kakak ku sayang

merajuk!!! ehhehe..
kenkadang manusia menjadi hambad kepada emosinya sendiri

~LP Lum~ said...

moon : salam kembali my lovely sis... :)
hehee.. tau xpe.. ngape perlu mnjadi hamba kpd emosi?? :-?

dotblogspotdotkom said...

emm pakcik x reti pujuk.. dan x suka memujuk.. sbb kalu dipujuk.. esok lusa nak merajuk lagi.. kalu nak merajuk... hah.. pegi lantak le kao... merajuk le berapa lama nak merajuk.. uhuhu

p/s :- pc pakcik ada masalah @ gambo tu dah di edit?....

~LP Lum~ said...

pokcik dot : hehehe... kita serupa ar pokcik.. den pun xsuko memujuk n xreti memujuk.. nak merajuk, gasak ar... kang ilang dia majuk.. ok ar 2... :)

ps : pc pokcik xde mslh.. den edit dah gmbr header den 2.. :p

FaTiN said...

no majuk2 ! (:

p/s: akak kna tagged. sila ke blog saya (skema tak? haha)

~LP Lum~ said...

fatin : huhuu... skang xde majuk2 de... :p
ps : akan ke sna sebentar nnti... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)