Wednesday, February 3, 2010

Kerisauan Seorang Anak Terhadap Ibunya


Salam n eelloopp semua~
apa cerita korang semua?? :)
ahaks~ kali ini aku nak kongsi citer mengenai Ibu.. sure korang ada ibu kan?? walaupun korang cakap korang anak yatim piatu ke apa ke, jangan menidakkan kewujudan ibu korang.. korang bukannya anak buluh betong ke apa.. :)

ngape aku pilih IBU sebagai subjek aku kali ini?? sebabnya aku ngah risaukan keadaan ibu aku sekarang ini.. aku menulis di sini bukan untuk meminta simpati cuma aku menulis kerana aku xtahu pada siapa yang harus aku luahkan kerisauan aku pada kala ini...
Mr Dude?? yup ngan dia aku ada citer tp xsecara details..
My Sp?? aku xnak nyusahkan dia.. dia sendiri pun ada probs
Mr Notty?? dia masih lagi bukan siapa2 bagi aku tuk aku kongsikan prob ini lebih2...
My Frens?? mereka ?? aku xtahu nak komen apa2...

yup... berbalik pada Ibu tadi... aku risau akan keadaan ibu aku yg kurang sihat sejak 10hb Januari hingga ar sekarang nie... :(
dah bawak g jumpa doc.. tapi doc kata dia xdemam.. xde apa2 yg trjadi pada dia.. tapi dia tetap gak kata yang dia demam.. 


kejap sejuk... kejap kang ok..
kang balik sejuk balik...
tah ar... aku pun bingung.. not only me, d whole family pun mcm dah xtau nak wat apa.. 


Ya Allah, aku rsa ini ar dugaan yg amat berat pernah aku lalui selama aku hidup.. aku buntu~
bila orang lain dpt tahu, mereka hnya ckp
"g ar berubat tradisional lak"
"g ar berubat cara kampung. dah doc pun xboleh nak kesan apa2"
"ikhtiar ar cara lain pulak"
"mgkin tertegur ke?" (nie aku xtau ar sape yg menegur)
"alah, kita xtahu.. mayb sumthing dah terjadi pada mak ko"
"try ar cara len.. jumpa mna2 bomoh ke?" (yg nie aku xmo!)
"g ar cara Islam lak sis" (yg nie Mr Dude cadangkan)
dan keputusan aku, aku pun msih dlm kebuntuan.. 
adui~ aku lak yg sesak nafas memikirkan nya........


ok ar, aku dah nak wat keje balik... thanx kat korang yg sudi membaca luahan atie aku yg ngah melagukan lagu kerisauan nie... nnti2 aku lwat korang lak eik... :)
bye2~


ps : Aku hanya berdoa moga2 ibuku selamat n kembali pulih seperti sediakala...








Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

8 comments:

Kaseh NazLieza said...

semoga ibu cpt sembuh..

~LP Lum~ said...

kaseh : insya Allah~ n thanx atas doa anda kaseh... :)
thanx sbb sudi melawat umah sy... :)

Siti Zubaidah said...

Jangan putus asa tau utk merawat ibu.Semoga Allah SWT memberi kekuatan&kesabaran kepada u&family menghadapi dugaan ini dan semoga ibu cepat sembuh...........Ameen.

~LP Lum~ said...

zubaidah : thanx atas doa anda...

cik EPAL said...

moga dia cepat sembuh :)

~LP Lum~ said...

cik epal : thanx~

~Kak AZZ~ said...

cubalah bawak kat doktor/klinik lain pulak... Lain tempat, lain cara/alatan yg digunakan.. Mungkin ada sesuatu yg tersembunyi..

Moga ibu Linda cepat sembuh dan sihat seperti sediakala...

~LP Lum~ said...

kak azz : thanx~

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)