Sunday, May 30, 2010

Apabila Terkena Bahana Dak Tedi... :)

Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? sihat?? hehehe.. ahad menjelma sudah... :)
ada apa dengan ahad?? ahad adalah masa tuk merehatkan diri.. tapi aku keje.. sebab semalam aku dah cuti... :p
so.. aku nak citer sekitar apa yang dah terjadi semalam... :)

pepagi semalam, aku ke PJ tuk medical check up.. huhuhu... results macam di jangka kan.. agak kurang memuaskan bagi pesakit macam aku nie.. doc tu pun dah macam fed up aje nak nasihatkan aku suh selalu makan ubat... :p
bukan aku tak makan ubat2 tu ikut aturan.. yang mingguan aku memang makan.. yang harian nie, agak sukar tuk aku makan.. aku pun tak tau ar ngape... :)
so nilai hemoglobins aku agak susut berbanding yang lepas... :p

then aku rush balik ke PD tuk perjumpaan teman2 sekolah rendah aku.. iaitu Sekolah Rendah Kebangsaan Kampong Gelam Batch '95.. tapi malangnya, hanya 6 orang aje yang datang termasuk ar aku.. :p

tak pe, still best gak.. citer2 pasal teman2 yang lain.. citer2 kenangan sewaktu zaman kanak2 rebina.. citer pasal teman2 yang skang dah makin lupa bagaimana rupa parasnya sebab dah lama tak berjumpa... dan macam2 laie ar sambil menyantapkan diri ngan ayam goreng KFC... :)

lebih kurang 3 jam kot kami duk bersembang2.. seb baik tak di halau dek staff KFC tu... :p
apa pun memang best dan aku harap akan ada sekali lagi dengan sambutan yang amat menggalakkan... :)

balik ke rumah, terus mandi dan capai resepi yang aku dapat daripada Dak Tedi.. iaitu Murtabak Mamee.. korang boleh dapatkan resepi daripada sini.. tapi aku ubah sikit dia punya resepi.. iaitu inti nya.. 

aku guna udang, sosej, bawang besar yang di potong dadu, cili merah yang di potong bulat2, cendawan butang potong dadu dan daun bawang di potong halus.. hehehe.. di sebabkan hanya aku tinggal ngan ayah aje pada arie nie, maka kami bersepakat nak tunggu mak dan adik aku balik dari kedai tuk makan sama dan mendengar komen mereka... :p

senang aje wat.. aku wat dalam kul 7 macam tu.. kul 7.30 malam dah siap semua dah.. hanay menggorengnya agak leceh sikit sebab nak tunggu garing baru best sikit... :)
menurut tuan empunya resepi dan Dak Tedi, dorang kata makan ngan cili sos best.. tapi aku nak makan ngan sambal petai yang mak aku masak tengah hari tadi... :)

Kredit Gambar Kat Aku... :)

so.. nie ar hasilnya.. amacam ada bakat tak?? :))
tapi aku tengok gambar yang tuan empunya tu laie best.. :)

ok ar, gambar sekitar perjumpaan tak de sebab aku dah ter-delete... :(
sedey nya~

apa pun, semalam adalag yang best... :)

ps : Kepada Teman2 Ku Yang Akan Melangsungkan Perkahwinan Iaitu Mr Zali Dan Pasangannya Ezah (Kuantan, Pahang) Serta Anuar Ramdzan Dan Pasangannya (PD) Aku Ucapkan Selamat Pengantin Baru.. Semoga Berkekalan Hingga Ke Akhir Hayat... :)







Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

14 comments:

Nash said...

woho, sapelah yg leh tlg masakkan utk saya... :D

~LP Lum~ said...

nash : mtk ar wife/ gf awak mskkan tuk awak... :)

Siti Zubaidah said...

memang bestkan dapat jumpa member lama...Wah bestnya menu u masak nie...^.^

~LP Lum~ said...

zue : memang best.. walaupun hanya 6 orang aje, tapi kfc tu dah mcm umah sndiri.. :)

menu tu sy ambik dr sorang teman blog gak.. xpenah dgr murtabak maggie nie, tgk2 senang aje watnya lg pun, semua bhan ada kat umah.. apa lagi try test aje ar wat... :)

azuan said...

aku pun pernah duk kfc lama3~ memang riso jugak kena halau ekekee

~LP Lum~ said...

azuan : hehehe.. tau xpe.. tapi memang semalam pecah record.. :)
kalo kena halau pun, wat2 xtau aje ar... :p

cHeRyNa PiReS said...

oooo...andalah yang membuatkan shahir nieh keluar dalam speaker kak sha?:P

murtabak mamee mmg best...
tp skang nak makan normal food la dik..
nak makan cik kiah masak sebab asek makan kat kedai je sekarang...

~LP Lum~ said...

kak sha : tepat sekali.. sy yang wat shahir kuar kat speaker akak.. tau ar akak suka.. :p

hehehe.. masakan ibu kak.. 100% best... :)

Mr Kamikaze said...

Peh..memang sgguh menyelerakan..tapi tak pernah lg rasa makanan nie lg...hehehe

~LP Lum~ said...

kamikaze : hehehe... try ar.. memang best.. sy pun 1st makan n buat... :)

♥ Xett Hereen ♥ said...

mcm sedap je !!
watkan kite kakak !!
yum yum !!

~LP Lum~ said...

xett : hehehe... boleh.... no prob... :)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

akak ade sakit ape? tatau pon..pape pon ..jangan lupa makan ubat k...makan ikot mase..

~LP Lum~ said...

aida : hehehe... ada ar... dulu akak ada citer dlm blog akak... :)
thanx ya... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)