Saturday, May 1, 2010

All About Bulan~


Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? sabtu dah tiba... weekend bagi bulan May dan minggu pertama yang baru... :)

*ini adalah schedule post*

lagi lebih kurang 18 hari lagi aku akan berangkat meninggalkan Malaysia tuk bercuti.. waduh.. tak sabar nak melancong serta bercuti ngan family yang tercinta... :)
 kemana destinasi aku kali nie, hehehe... biar ar rahsia buat sementara waktu dulu.. insya Allah, aku akan bagitahu bila dah nak berangkat sok... :)

ok... ar.. cantikkan gambar kat atas tu?? hehehe.. aku pasti korang kenal ngan gambar tu.. tu ar gambar tuk novel Stephenie Meyer.. novel ke 2 dalam Twilight Saga The Series... :)
cantikkan?? sebab tu aku ambik gambar tu jadikan header aku... :p

berbalik kepada apa yang aku nak share kat sini.. aku nak share bout BULAN.. hah.. korang sure tau bulan kan?? bukan nak citer pasal "datang bulan" atau "bulan jatuh ke riba" tapi aku nak citer mengenai yang berkaitan ngan BULAN dalam idup aku... :)

*harap maaf sebab entry ini mengandungi elemen2 kejiwangan* :p

pertama sekali aku berkenalan ngan budak ini DAK BULAN, dia nie suka menulis tentang kisah hidup dia ngan donat dia.. aku suka baca entry dia.. :)
kami serasi mungkin sebab kami berkongsi nama yang sama LINDA.. :)
size kami pun sama gak.. umo aje tak sama.. dia muda aku dah tua... :(

then, aku mengikuti plak blog ini Bila Bulan Bersuara.. blog nie banyak menceritakan mengenai keagamaan... penulis blog nie adalah teman aku sewaktu di KNKP dahulu... :)

pastu, My Dear Sis Prince Adnil, suka akan bulan dan panggil aku bulan... :)
dia paling suka bulan.. dia tak suka mentari.. katanya mentari tu panas.. bulan nie walupun bopeng2 tapi ianya amat sejuk andai kita menghargai akan keindahannya... :)

Aku paling minat lagu Broery Marantika iaitu Biarlah Bulan Bicara Sendiri... dari aku mula pandai mendengar lagu, aku minat kat lagu nie hingga lah aku dan masuk usia pertengahan tua nie... (masih tak mahu ngaku dah tua) :))

Novel yang 3 kali aku khatam dalam masa 3 bulan adalah BUKAN PUTERI LINDUNGAN BULAN oleh Liana Alfiera :D
aku ingat lagi masa aku beli buku nie, aku ikat perut.. mau tak, dekat RM 50 ko.. dah ar masa tu aku student laie... :p 

yang paling aku suka bila "orang itu" memanggil aku dengan REMBULAN... thanx ya.. walaupun aku tak tahu kenapa dia panggil aku ngan nama macam tu, tapi aku hargai.. aku suka sangat... :)
masa memula dia panggil aku dengan nama itu aku amat terkejut, seb baik masa dia bagitau tu kat Ym, so.. tak ada ar nampak muka aku yang berkerut masa tu... :p
aku tanya dia kenapa dan dia hanya tanya aku satu aje " Kalo awak boleh Panggil Saya dengan panggilan Pelangi, kenapa saya tak boleh panggil awak rembulan?"
aku terus terkesima dan aku harap satu arie nanti aku akan tau jua kenapa dia memanggil aku ngan nama itu... :)
buat masa skang, aku epy bout that... :)

malam semalam, aku lihat bulan amat indah sekali.. 
tapi, aku hanya merenung sepi dan sayu melihatkan nya.. keterujaan aku ilang.. aku tak dapat mentafsir akan perasaan aku.. lalu aku coretkan coretan ini.. 

owh~ adakah aku yang terlalu memikirkannya?? atau sebab aku terlalu busy ngan keje2 aku hinggakan ianya mempengaruhi emosi dan perasaan aku?? aku cuba untuk mencarinya semula walaupun hanya cebisan yang aku jumpa, tapi aku hampa kerana aku tak akan menjumpainya lagi.. aku yang silap kerana membuangnya dahulu dan kini aku pula yang beriya2 ingin mencarinya.. adakah aku perlu tunggu hingga bulan jatuh ke riba ku untuk aku merasa puas atas kesilapan serta kesalahan aku?? entah ar..  
"BIARLAH BULAN BICARA SENDIRI, BIARLAH BINTANG MENJADI SAKSI"

ps : No Comment~ ^_^;
Aku tinggalkan kalian dengan lirik lagu biarlah bulan bicara sendiri~

Bulan sabit
Yang jatuh dipelataran
Bintang redup
Tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah
Sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena dibuai pelukan dosa



Chorus:

Ingin pulang membalut luka hatimu
Ku pun tahu betapa pedih batinmu
Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
Andai maaf pun tak kau berikan



Air mata tulus jatuh di sudut bibir mu
Tak terlintas dendam di bening mata indah mu
Aku yang merasa sangat berdosa pada mu
Masih pantaskah mendampingi mu



Biar lah bulan bicara sendiri
Biarlah bintang kan menjadi saksi
Tak kan ku ulangi walau sampai akhir nanti
Cukup derita sampai di sini



Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

11 comments:

Pocket said...

pocket kebelakangan ni ada samting pasal bulan..
pasal 'tengok bulan yang sama'
duk guna term tu ngan Ex masa dia kat jpung...
untuk mengurangkan kerinduan.
skali benda yg sama disebut dlm NicholasSparks Dear John... wah!!

so tgh duk blues skrg ni.. ex dulu fon no nyer berapa ntah? humm hummmmmmm

LUKISAN PENA said...

"Biarlah bulan bicara sendiri
Biarlah bintang kan menjadi saksi
Tak kan ku ulangi walau sampai akhir nanti
Cukup derita sampai di sini"

best part ni..

cHeRyNa PiReS said...

oh bulan....enggan melayan diriku lagi:P

bulan bintang capricorn...teringat pulak pasal tuh. kalau ada org panggil kak sha matahari, linda pulak bolan...waahh...

abeh sape bintang?

~LP Lum~ said...

pocket : sama ar kita nie... ngah melayan blues lak... aduhai.... :)
ye ke xingat?? :p

lukisan pena : btl3.. part tu paling best.. thanx ya.. :)

kak sha : emmm... akak matahari, sy bulan n ____ akan menjadi bintang kita... :p
(sila isi tempat kosong ngan nama yg anda suka) :))

Bulan Yang Menggantung Di Langit Osaka said...

bulan itu indah... hehehhe...
sis.. thanks... akak pun mcam bulan. indah juga seperti bulan

_Yaya_ said...

thanks coz olways visit ma blog..heee..nice blog.keep in touch

~LP Lum~ said...

bulan : hehehe... yup... indah seperti kamu gak... :)

yaya : owh~ xde hal punya... :)
blog awak pun cntik gak.. keep in touch too.. :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.akak nk bercuti g ane?
.nk souvenirr! ;D

~LP Lum~ said...

intan : hehehe... ada ar.. percutian yg di aturkan oleh family.. akak ikut aje... :p
blh... nnti kalo ada akak bg eik... :)

MissNafa said...

seronoknye nak pg vacation :)
semua tempat tengah cakap pasal bulan sekarang..hehe..Bulan memang akan menimbulkan kejiwangan dalam diri~

~LP Lum~ said...

MissNafa : hehehe... pegi tuk menenangkan pikiran dan perasaan setelah penat keje dan segala masalah yang timbul... :)
adakah bulan jiwang?? :p

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)