Sunday, May 16, 2010

Kenangan Aku : Sejarah Aku Menceburkan Diri Dalam Bidang Penulisan


Salam n eelloopp semua~
korang pe khabar?? aku doakan moga korang semua sihat2 sentiasa.. :)
16hb sudah.. tinggal beberapa hari aje lagi aku akan berangkat... :)
pagi nie, boutique aku join karnival di Taman Tuanku Jaafar Seremban... :)
tapi bukan aku yang jaga, makcik, ayah dan adik aku yang jaga...

ok2, dalam2 merenung masa depan nie, aku terkenang memula aku menceburkan diri aku dalam bidang penulisan nie.. aku memula menulis blog bila aku join FRIENDSTER.COM.. kat situ ar aku memula menulis dan mencurahkan luahan atie aku.. dan entry yang pertama aku tulis adalah entry ini... :)

tu ar nukilan pertama aku didalam bidang penulisan nie.. dan gambar kat atas tu adalah header yang aku gunakan.. me faiRy taLes ~ceRitEra Fantasi yg AKn MnJaDi reAlitI d kemuDian Hari~

kemudian bila aku mengenali BLOGSPOT.COM, aku menggunakan header ini 


cantik tak?? aku penah kena tegur ngan Dak Tedi yang mengatakan yang gambar perempuan tu macam menyeramkan aje.. :p
dan kat Blogspot aku menggunakan nama MIZ FANTASY tak seperti  kat Friendster Blog aku menggunakan nama LYNDA LUM... :)

dan entry pertama yang aku hasilkan di Blogspot ialah entry ini.. :)
dan sekarang aku lebih selesa menggunakan medium blogspot nie... 
sekarang header aku telah berubah kerana ceritera fantasi aku tak akan menjadi kenyataan.. sekarang aku selesa dengan Ada Perkara Yang Tak Mampu Tuk Di Kongsikan Secara Lisan.. :)

dan itu adalah kenangan2 aku.. mungkin suatu hari nanti bila aku telah tiada aku boleh wasiatkan blog nie kat anak2 ataupun cucu2 aku tuk sambung penulisan aku ke... :p
perasan nak ada anak2 dan cucu2.. bakal suami pun tak tercari lagi nie kan plak nak pikir pasal anak2 dan cucu2... :)
bila teringat pasal anak2 aku terkenang peristiwa itu... :)
peristiwa apa?? biar ar aku aje yang tau.. tak mampu nak share kat sini lagi.. :p


ok lah.. aku berundur dulu.. korang ada citer di sebalik penglibatan orang dalam penulisan nie tak?? kalo ada, boleh ar share2 ngan aku... :)


ps : Aku Menulis Bukan Kerana Ingin Mencari Populariti Tapi Aku Menulis Kerana Aku Ingin Meluahkan Apa Yang Terbuku Di Dalam Hati Serta  Minda Ku.. ^_^





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

15 comments:

umi_e said...

Salam... kak e tak pandai nak menulislah... kadanga2 idea ada tapi tak tau nak tuliskan... ;)

ARC™ said...

dulu aku start dengan friendster blog gak haha

cHeRyNa PiReS said...

hehehe....teringat mula2 linda berblogging. good job, sis...keep up the good work!

~LP Lum~ said...

umi : hehehe... sy suka menulis, sebab ngan menulis sy boleh luahkan apa aje tnpa rasa bersalah... :))

arc : ahaks~ sma ar.. 2 ar blog yg tersyang sgt.. fs blog... :)

kak sha : hehehe.. thanx ya kak..sape yg ajar msuk blogspot?? akak gak... :)

-wAn- said...

i folo you...

folo me back~

messyremo said...

fulamakkk...

dah lame ghupenye..hehe

~LP Lum~ said...

messy : hehehe... agak lama gak ar... :)

mier@merr said...

teruskan menulis sis~ :)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

ade gak buat entry kat dalam blog under fs tu..tapi mase tu..masih blur2 n tatau ape nak buat..huhu

~LP Lum~ said...

miera : thanx ya... insya allah akan terus menulis :)

cik aida : huhuu... mcm tu eik?? xpe2.. skang dah teror... :)

zool said...

Rasanya first time ke sini.. Semoga berjaya dan teguh dalam menulis..

hafizmd said...

baguih ni..teruskan menulis yer..aku dulu..start menulis tapi merapu2 ajer..kt blogspot juge..kat mane tak penting, tapi isi penyampaian itu penting..

moge terus sukses yer..yeahaa.

~LP Lum~ said...

zool : thanx ya... :)
insya Allah..

hafiz : hehehe... thanx ya.. merapu2 pun ok gak kalo merepek yang berfaedah... :)

fndrocka said...

Latest Entri : Peristiwa Subuh

fndrocka said...

bagus jugak social networking sites macam friendster dgn fesbuk tu yaa..menggalakkan kita menulis...takdelah karat sgt otak ni...walaupun kadang2 yg ditulis tu merapu saja.haha.keep on writing kisah klasik..

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)