Saturday, May 15, 2010

Yang Mana Korang Suka?? :)


Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? sihat?? gembira?? hehehe... aku sentiasa doakan semoga korang berada di dalam keadaan yang amat menyenangkan... :)

ok2 berbalik tajuk arie nie.. aku nak tanya korang "YANG MANA MENJADI PILIHAN KORANG ANTARA : 
1) MINAT
2) SUKA
3 ) KASIH
4) SAYANG
5) CINTA

kenapa lak aku tanya korang soklan macam nie?? sebabnya saje aje.. :p
ok2 tak mau melalut tak tentu pasal... :)
tajuk macam nie pernah di tulis oleh Blogger ini.. :)
dan ini adalah pandangan daripada sudut mata aku... tak ada kena mengena ngan sape2 pun... :)

bagi aku, setiap perkataan itu membawa makna yang berbeza dengan situasi yang berbeza.. :)
misalnya, aku kata " Aku minat kat awak"
tak semestinya aku suka, sayang, kasih mahupun cinta kat orang yang aku cakap aku minat tu... sama gak ar kalo aku cakap "aku sayang awak".. tak bermakna aku cinta akan dia.. :)

bagi aku, minat tu bila kita "terminat" akan sesuatu benda ataupun orang.. tapi masih tak ada suka lagi..
kalo suka lak, maknanya kita dah nak menghampiri "cinta"...
bila dah mula ada perasaan cinta, maka akan terbitlah "kasih"...
bila mula berkasih, maka "sayang" akan mula bercambah..
dan pada stage sayang ar, kita mula merasakan yang kita "rindu" akannya..
dan apabila sang rindu mula berputik, sampai bila pun kita tak dapat menghakis perasaan rindu dan sayang itu...

sebab itu ar, bagi aku "sayang" dan "rindu" amat bermakna bagi diri aku.. aku sukar nak katakan aku "sayang" ataupun "rindu" pada seseorang andai aku tidak benar2 menyatakannya.. :)

sama ar situasi ini ngan teman2 serta sahabat aku My Best Buddy Mr Dude serta My Sp.. andai aku menyatakan yang aku "sayang" akan kamu, maka aku benar2 sayang kamu..
andai aku bicarakan aku "rindu"kan kamu, aku benar2 merindui akan kamu..

"sayang" aku tak pernah berbelah bagi antara teman2 aku, sahabat aku, followers blog aku, pembaca blog aku, silent readers aku dan semuanya.. kerana aku SAYANG akan kamu semua...

"sayang" aku pada My Sp, lain citer.. itu hanya aku aje yang tahu... :p
mungkin dia jua mengerti.. mungkin jua dia merasainya... :)
tapi skarang, aku perlu memberikan "sayang" aku pada seseorang.. aku tak pasti sama ada aku "sayang" akan dia sebagai apa.. :)
bukan terdesak nak bercinta, cuma perlu memberikan ruang untuk menilai some one else selain My Sp.. 

ok ar.. aku nak tanya pendapat korang pulak.. yang mana korang pilih?? :)
dan aku nak menyatakan kat sini yang AKU SAYANG KORANG SEMUA.. :)

ps : Sayang Awak Rindu Awak~ ^_^;





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

cHeRyNa PiReS said...

sayang....sebab boleh pakai utk semua org.
sayang mak...
sayang adik..
sayang kawan...
sayang boyfie...
sayang boss...

oooooppssss!!!

Siti Zubaidah said...

Siti pilih KASIH....lbh sweet maknanya ahaks....

a d r e y n i e e l i s y a said...

Kasih dan Sayang..
overal..
semua ada dalam dia...
suka ada...
minat ada...
=)

a d r e y n i e e l i s y a said...

Kasih dan Sayang..
overal..
semua ada dalam dia...
suka ada...
minat ada...
=)

~LP Lum~ said...

kak sha : hehehe.. sy pun prefer syang.. tapi sy xde ar syg boss... :))

zue : owh~ kasih memang sweet sebab tu ianya bermakna... :)

adreynieelisya : pjg sungguh nama kamu.. :p
owh~ merangkumi eik?? all in 1... :)

_Yaya_ said...

saya pilih sayang....sebab kalau tade sayang cmane leh minat?cmane leh kasih, suka, cinta dll...sumenya dari sayang...its my opinion laa

~LP Lum~ said...

yaya : hehehe.. btl gak kata awak.. kalo xde syg, dr mna dtgnya yg len kan?? :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)