Tuesday, April 20, 2010

Bolehkah Korang Berkawan Rapat Dengan Pasangan Ex-Couple Korang?? :)




* Entry Ini Di Tulis Sewaktu Aku Tidak Tahu Akan Hal Yang Sebenar*

Salam n eelloopp semua~
apa khabar korang semua?? sihat?? hehehe... aku dah semakin sihat... alhamdulillah... demam dah kebah.. batuk dah berkurangan.. sore dah kembali berbunyi... bak kata temanku, dah boleh melalak di dalam bilik air kembali melagukan lagu2 rock kapak... :p
apa dar mamat tu... tak patut sungguh... aku tahu dia yg layan rock kapak, di katakan aku jua melayan sama... :p

ok.. kali nie aku nak citer sebenarnya lebih pada pandangan peribadi aku pasal BOLEHKAH KORANG (tak kira lelaki mahupun pompuan) BERKAWAN RAPAT DENGAN PASANGAN EX-COUPLE KORANG...
wah panjang sungguh tajuk entry aku kali nie.. al-maklum ar, arie kan ke arie Selasa.. mood semalam mempengaruhi arie ini... :p
thanx to Miss E.Z iaitu salah sorang silent reader aku yang mengutarakan topik ini arie itu... :)

hehehhe... bagi aku ar secara peribadi, aku tak kisah.. aku patut berterima kasih kat pompuan yang dah menjadi pasangan My Sp tu nanti.. nak tau sebab apa?? sebabnya, ada gak orang yang boleh membahagiakan My Sp.. tak ar dia sedey atau apa.. :)
(skang aku tak tahu My Sp ada yang lain mahupun tak.. ini hanya berlaku "seandainya" My Sp ada insan lain kelak) :)
macam My Sp jua pernah kenalkan sum1 ngan aku.. katakan new "mem", but tak jadi lak.. katakanya lagi, "mem" itu tak boleh nak serasi dengan dia.. sian kat My Sp...

aku lihat sum1 tu not bad.. mungkin agak dingin ngan aku sewaktu kami bertemu dulu.. owh mungkin jua dia tak dapat terima yang My Sp akan kenalkan dia ngan ex-gf My Sp.. (aku ar tu)... :)

bagi aku, walau siapa pun yang My Sp pilih kelak, aku doakan dia moga dia akan epy semula.. aku akan terima siapa sahaja pilihan dia.. aku tak kisah andai nak jadi kawan meaning kat sini kawan rapat eik.. :)
mungkin bagi sesetengah orang mereka tak dapat terima kehadiran insan lain tuk mengantikan tempat yang pernah mereka diami suatu waktu dulu.. mungkin mereka akan cuba membandingkan antara satu sama yang lain ataupun cuba menyakiti atie antara satu dengan yang lain...

bukan ke, kita patut rasa epy sebab bekas pasangan kita telah bertemu dengan pilihan yang boleh membahagiakan dia?? kenapa nak jeles?? kenapa nak sakiti antara satu dengan yang lain kan?? tapi di ingatkan di sini, sila jaga tatasusila dah percakapan kamu.. kena ar sedar diri sikit yang kamu dengan bekas kekasih kamu dah tak bersama dan dia dah ada orang lain.. jangan lak kamu gi mengediks panggil dia ngan panggilan "syg" macam kamu masih bersama dengan dia dulu.. tu memang tak ngam ar... :)
kalo aku jadi yang baru tu pun aku meluat binti menyampah + nak muntah kalo tergediks2 macam tu... :p

bagi yang baru pula, apa salah kamu berkawan dengan bekas kekasih pasangan kamu?? kamu sekarang yang lebih berhak.. nak takut apa?? kalo memang jodoh kamu dengan si dia, insya Allah akan bersatu jua nanti.. tak perlulah nak bermasam muka atau menyindir...
kalo memang dah tak boleh nak ngam, nasihat aku baik ar kamu jangan cuba2 nak tunjuk baik yang kamu boleh menerima kehadiran bekas kekasih kamu tuk menjadi kawan kamu.. nanti kamu gak yang terseksa sendiri... :p

bagaimana pulak, ngan pendapat korang semua?? aku pasti korang pernah mengalami situasi macam nie kan?? mungkin bukan korang yang merasa sendiri, mungkin ada melihat pengalaman orang di sekeliling... :)

ps : Menajdi Lebih Tabah Setelah Aku Redha Akan Segalanya.. "Ada Hikmah Di Setiap Apa Yang Berlaku", Menjadi Pegangan Aku Sekarang Setiap Kali Aku Mula Ingin Down... Thanx Pada Yang Memberikan Aku Ayat Itu... :)





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

12 comments:

FaTiN said...

kisah ni baru je berlaku. adik saya main phone pastu terdail no ex. malam tu dia call balik. tapi saya keraskan hati tak nak jawab. nasib baik dia dah tak call on the next day. seksa woh nak angkat

T____________________T

eT said...

salam kenal...
kalo ex tu hokey2 jek xper kot...
kalo yg gila talak tu baik xpayah...:p

cHeRyNa PiReS said...

boleh jadi kawan...asalkan orang tak amik kesempatan. tp pompuan nieh suka persaingan la..org nak baik2 ngan dia...dia pakai pita pengukur nak ukur kita plak...

Siti Zubaidah said...

It is very impossible to be friends with my ex.I feel awkward and uncomfortable with him.I think that ex's should be just that ex.

~LP Lum~ said...

fatin : aduhai.... keciannya...

et : salam kenal gak... btl3.. kalo dia ok2 apa slhnya kan... :)
gila talak?? no comments... :p

kak sha : huhuhu... kamu memahami aku kak... :)

zue : pedapat kamu pun ada benar... tp sy rasa seronok msih berkawan ngan ex sy.. :)

Mr Rulez said...

betui 2..tak salah kita trus bkawan..ag pun kite kena terima semua yg blaku kerana mungkin ader org ag bek dr dia tuk kita..

tp tgk gak ex kiter cam mn..klu dia tinggalkan kita sb yg agak bodo bek tak pyh nk truskan bkawan..buat sakit otak jer..

ap2 pun tpulang dekat insan 2 sndri..;)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

kalau break dgn cara baik.. mayb boley lagi nk jadik kawan.. depends pada dua2 pihak laa kan?? :)

~LP Lum~ said...

mr rulez : btl2... sure org yg bru tu adalah lbh baik dr kita kan?? :)
tp walau apa pun, bg sy dia tetap kwn sy... :)

ai : hehehe... kalo sebelah aje pihak yg setuju, tp pihak yg sebelah tu x, xguna gak kan?? :)

sebelas said...

herm susah nak jawab nie bila dah main dengan perasaan kiter nie :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

~LP Lum~ said...

sebelas : hehehe... memang ar susah.. tapi kena lalui gak kan?? :)

thanx ya 4 coming here... :)

AREku said...

entry yg sgt menarik ;)
tp bley ke kite terime org yg da penah 'touch' our couple utk jd kwn kite?x sakit ati ke?
juz my 10cent opinion k

~LP Lum~ said...

areku : thanx ya... :)
hehehe... ikhlaskan atie insya Allah, kita akan ok... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)