Sunday, April 11, 2010

Yang Mana Satu Pilihan Korang?? ^_^

Kredit Gambar Kat Diri Sendiri

Salam n eelloopp semua~
apa khabar korang semua??
aku sentiasa doakan moga korang berada dalam keadaan yang amat membahagiakan.. :)
hari ini ahad.. apa aktiviti korang?? ada yang nak spend quality time ngan family.. ada yang nak spend ngan teman2 n ada gak yang nak kuar dting pada ujung minggu macam nie.. :)
jeles kah anda LP Lum?? huhuhu... kali ini hati dan mulut aku serentak memberikan jawapan yang sama iaitu "TAK ADA MAKNANYA AKU NAK JELES" :p

ok2.. ahad tak mo gaduh2, kecik2 atie.. just simple entry.. sempoi2.. :)
(ngalahkan sebelum nie asyik wat entry yang berat2 aje) :p

ok2.. (sekali lagi) :)
aku nak tanya pendapat korang ar.. masa kita study kat sekolah dulu, kita selalu di ajar mengenai kata ganti diri dalam subjek Bahasa Melayu kan??
so.. korang suka menggunakan kata ganti diri yang macam  mana?? maksudnya yang selesa ngan percakapan ar.. tak dek ar rasa macam "kaku" aje... :p

bagi pendapat aku, aku lebih suka memilih kata ganti "AKU + KAU" dengan kawan2 yang rapat dan yang dah lama kenal.. aku rasa kan macam serasi dan yak kekok langsung..
rasa macam sempoi aje dan tak ade ar macam nak cakap ngan orang asing kan?? :p

kalo ngan teman2 yang baru aku kenal aku akan gunakan "SAYA + AWAK".. tapi kalo teman2 tu dah menjadi teman yang sempoi, aku guna ar balik "AKU + KAU"... :)
(tak semengah betul aku nie)

kalo ngan family aku, means parents n adik aku, aku selesa ngan perkataan "Akak"... :)
kalo ngan My Sp dan sedara mara aku, aku  guna "Orang"... :p
(memang ar aku nie orang kan?? tak akan alien lak) :)

ngan bangsa asing, maksudnya ngan kaum lain, aku lebih prefer " I + U "...
dan aku tak pernah mengantikan diri aku dengan nama aku... :p
contohnya " lynda nak makan ar rasanya"
eeuuww~
geli rasanya tekak aku...
tapi kalo dah memang dia biasa menyebutnya, kita tak akan rasa macam nak kuar muntah ijo.. nie bagi yang tak biasa dan tetiba terasa nak mengedik menggunakan..

nak2 kalo kaum ADAM yang tetiba lak mengedikkan diri mereka menggunakan.. lagi aku tak boleh nak tahan... serasa tang tu gak ar nak muntah... :p 
Owh~ Please ar.. jangan sesekali buat aku kuarkan isi perut aku setiap kali menggunakannya.. 
sebenarnya kita boleh dapat tahu, orang tu selalu menggunakannya ataupun baru2 nak menceburkan diri.. :p

so.. bagi korang semua bagaimana?? yang mana satu pilihan korang yang membuatkan korang selesa menggunakannya dan orang yang mendengar pun tak terasa nak kuar isi perut... :p
have a nice weekend everybody... :)

ps : Teramat Selesa Menggunakan AKU + KAU.. :p





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

6 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

saya pulak ikut org tu..kalau dia bahasakan diri saya, saya pun guna saya..kalau dia guna aku, saya pun guna aku jugak..hehehe

Siti Zubaidah said...

I+U....

~LP Lum~ said...

CC : hehheeh... mcm tu lak eik?? :)

zue : tak berapa fasih andai I+U ngan sesama teman2... :)

~Kak AZZ~ said...

akak masa kecik2 dulu guna kita...

pastu bila dh sekolah menengah guna saya...

lepas sekolahpun guna saya sampai la kerja...

dgn fmly guna Mah or orang...

cuma bila dh makin tua ni baru guna aku... nampak cam samseng sikit, takde la org nak buli2 lagi kann... hahahaha...

*wehh.. dh tutup acc facebook ke... huhuhu...

cHeRyNa PiReS said...

kak sha guna nama sendiri. macam tak kenal kan? adalah guna aku...tp slalu ngan kawan2 rapat mmg guna nama sendiri...

~LP Lum~ said...

kak azz : ahaks~ samseng ke kak?? :p
xpernah lak nmpak akak mcm samseng... nmpak cool aje... :))
* huhuhu... yup... dah closed dah fb.. sementara aje.. but xsure bila akan open back.. :)

kak sha : hehehe.. akak mmg dah biasa tau dah.. :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)