Thursday, April 29, 2010

Aku Tak Suka Di Puji..


Salam n eelloopp semua~
apa khabar korang semua?? semoga sihat2 selalu ok... :)
epy2 sokmo ngan mereka yang tersayang.. ngan family yang tercinta serta dengan teman2 yang di kasihi... :)
masih menepek gambar mawar putih lagi aku nie... nak kata jiwang, tak ada ar.. just tetiba mood jiwang itu muncul dalam diri aku pada sejak dua menjak ini... adakah aku telah jatuh cinta?? hohoho... tak ada maknanya.. nak jatuh cinta pada siapa kalo asyik keje, keje, keje dan terus keje?? :p

seronok ke lalui keadaan macam nie??
seronok (jawapan penyedap atie)
nak wat macam mana.. hanya nak mencari sesuap nasi (ayat poyo)
hehehee... seronok sangat2 (ayat geram secara cover) :p
so korang pilih sendiri ar eik, jawapan mana yang korang rasa sesuai ngan diri korang... :p

dah2 tak mau melalut bebanyak.. kang orang jelak.. kata macam kata Kak Sha, "pelbagaikan ceritera kamu.. kalo asyik cerita benda yang sama, orang akan jelak nanti..."
so aku pun tak mau ar citer pepanjang lagi.. terus pada tajuk entry aku kali nie... :)

korang suka kena puji tak?? tak kisah ar sape2 yang puji korang.. aku tau, kalo yang puji tu sum1 yang special bagi korang, sure berbunga2 kan atie?? sure terasa macam nak ulang aje pujian yang di puji oleh Si Dia tu sepanjang hari... :p
jangan ar cakap tak ada, aku pun macam korang gak.. penah gak kena puji ngan My Sp (lama aku tak citer pasal mamat ini di sini).. rasa macam nak suh aje dia ulang pujian dia tu sepanjang hari.. hehehe.. zaman tu dah berlalu.. :)
Please Lynda, jangan lelebih.. kang kena smack down dek awek My Sp kang... :)

tapi kan, bagi aku ar aku tak suka di puji sebenarnya.. sebabnya aku tak layak tuk di puji.. kalo korang kutuk aku, aku terima.. walaupun cara kutukan korang tu teruk sampai boleh wat aku mengalirkan air mata sekali pun aku tima ngan rela atie.. tapi kalo korang puji aku, aku rasa macam aku hanya di hina ngan kata2 pujian korang tu... 

aku penah bagi kata2 nie kat sorang teman aku iaitu En J, selaku yang mengaku nak jadi driver serta bodyguard aku..sebab dia suka sangat cakap aku hebat.. aku pun tak tahu apa yang aku hebat sampaikan dia suka cakap macam tu.. memula aku rasa ok aje.. tapi bila lama kelamaan, aku rasakan dia macam mengejek2 aku aje.. terus aku send kat dia ayat yang macam kat pic aku tepek tu.. dia kata aku pelik sebab kalo layak di puji memang kena ar puji.. tak kan kena kutuk lak.. terus dia tukar topic... :p

so.. kalo korang ar, apa pendapat korang?? adakah korang memang suka kena puji ataupun korang sama macam aku?? aku tak jumpa lagi tau orang yang sama perangai macam aku.. ada sape2 yang nak join the club sama2 ngan aku?? :p
apa pun aku just nak mintak pendapat korang aje... jangan memalu nak drop korangnya komen ok... :)

ps : Kenapa Aku Tak Suka Di Puji?? Aku Pun Pelik Sebenarnya.. :p





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

4 comments:

sI tEDI said...

tak suak di puji. nanti lupa diri..

he he he he

kdg2 apa yg aku buat.. biar aku saja yg tahu.. bila aku mahu kongsi dgn org lain.. tepek kat blog... serba sa;ah nak dgr pujian org..

cara terbaik.. tutup komen box. ekekekkeke.

bila kita selalu kena puji nilai pujian tu sudah jd biasa...

~LP Lum~ said...

tedi : hehehe... tau xpe... :))
tp aku memang xsuka ar... :p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kak, puji lah kit
.kite suke! ;p

~LP Lum~ said...

intan : hehehe.. nnti2 akak puji eik... :)
kamu memang cute n sweet... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)