Saturday, April 10, 2010

For The Rest Of My Life

Kredit Gambar Kat Diri Aku Sendiri

Salam n elloopp semua~
sabtu telah menjelma semula.. 

ok2... aku skang ngah jatuh cinta pada lagu ini.. aku dengar lagu ini kat blog Mr Tercabut n Mr Bubu.. dulu kat blog ini gak aku dengar lagu Maher Zain tajuknya Open Your Eyes.. But now, Mr Tercabut telah tukar lagu tema blog beliau.. masih lagi lagu Maher Zain tapi tajuk lagunya FOR THE REST OF MY LIFE..

aku jatuh cinta pada melodi dan lirik lagu nie masa memula aku singgah ke blog beliau..
aku cari lagu nie, siap dengan liriknya.. aku hayati lagu nie.. dan setiap kali aku dengarkan lagu nie, ada suatu perasaan yang aku sendiri tak dapat nak gambarkan menyelinap..
perasaan yang aku sendiri kurang pasti..

dan aku selalu berangan yang aku akan ketemu dengan insan yang mampu buatkan aku jatuh cinta semula.. boleh membuatkan aku gembira bersama2 dengannya.. selesa berkongsi perasaan aku dengan nya.. menagis bersama andai kami bersedih.. meminjamkan bahunya tuk aku meluahkan segala kesulitan aku dalam menjalani insan seperti ini.. meminjamkan telinganya apabila aku memerlukan nasihat.. 

owh~ alangkah indahnya dunia kala itu?? tapi itu hanya suatu angan2 yang aku sendiri belum pasti bila akan tercapai.. My Sp, kenangan aku dulu dan ianya masih seperti dulu.. kadang kala aku sedey kerana dia.. kekadang aku epy jua kerana dia.. aku bahagia bersama dengan dia dulu.. dia adalah yang terbaik buat aku.. sekarang kami telah memilih haluan sendiri tapi masih lagi berkongsi cerita2, masalah2, saling menyokong antara satu sama yang lain walaupun aku tahu aku tak patut berbuat demikian.. tapi dia adalah hidup aku.. 

andai aku ketemu dengan insan yang boleh membuatkan aku tersenyum kembali, akan aku serahkan semula ceritera cintaku pada insan itu.. akan ku lakukan yang terbaik walaupun aku tahu aku bukannya yang terbaik tuk sapa2 jua.. :)

aku berdoa moga aku di temukan dengan insan yang boleh menerima siapa aku.. yang boleh membimbing aku kelak.. yang boleh sama2 dengan ku tika aku senang dan susah.. boleh terima keadaan serta penyakit yang aku ada.. bukan nak meraih simpati mahupun apa, cuma dia perlu paham akan keadaan aku.. aku akan cuba terima dia seperti mana dia menerima aku seadanya... :)

aku terlalu jiwang dalam minggu ini.. mungkin kah sebab aku kurang sihat?? (ada kena mengena ke??)
walaupun aku berkecil hati dengan My Sp, aku pedamkan aje.. aku tahu dia busy dengan keje dan tak mampu nak tanya khabar aku.. aku nantikan kata2 semangat daripada dia setiap masa.. walaupun aku tahu yang sepatutnya aku tak boleh harapkan apa2 dari dia lagi.. 

sedey?? sikit~
terkilan?? sikit~
kecik atie?? sikit~
marah?? tak pernah~

aku sedar, ke-busy-an dia membuatkan dia terlupa akan aku.. aku dah terbiasa dengan keadaan sedemikian.. bukan nak ungkit mahupun salahkan siapa2.. aku hanya meluahkan apa yang tak mampu tuk aku luahkan secara lisan di alam realiti.. *sigh*
aku tinggalkan korang dengan lirik lagu :

Maher Zain _-_ For The Rest Of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

ps : Minggu Baru Esok Bermula.. Mengharapkan Suatu Keajaiban Tuk Aku...





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

3 comments:

AISHA SAAD said...

lagu nih memang tersangat la besh!!
romatik gi tuuu...
hehehe~


takde chat box ke lam belog nih?? huaaa

~LP Lum~ said...

aisha : thanx sebab sudi komen... :)
maaf, chatbox xde... :)

Siti Zubaidah said...

I love love love this song!Have a great day Linda^.~

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)