Saturday, June 12, 2010

Ke Australia Pulak Kita... :)



Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? ada sihat tak?? aku doakan moga korang semua dalam keadaan yang amat menyenangkan... :)
macam aku... :p


sabtu dah kembali lagi.. arie nie 12hb Jun 2010.. esok, salah seorang teman aku sewaktu aku bersekolah rendah dahulu.. Mr Firdaus B. Jamaluddin dan pasangannya akan di nikahkan esok.. :)
semoga kamu berdua berbahagia hingga ke akhir hayat.. dan aku akan serbu kenduri kau 19hb nanti eik daus... :)
dan tak lupa gak, pada teman kolej aku iaitu Mr Azhari a.k.a Giant dan pasangannya akan bersanding pada esok harinya gak.. semoga korang berdua pun kekal hingga ke akhir hayat.. maaf ar giant aku tak dapat nak ke rawang sana sebab aku ada komitmen jemputan kat sini.. :)


ok ar, tak mau ar citer pasal kenduri kawen nie, aku nak citer pasal AUSTRALIA.. yes.. negara yang skang ngah sibuk mempromosikan industri perlancongannya... :)


terasa macam nak ke sana pulak.. meh kita jengah2 apa yang menarik yang ada di Aussie nie... :)
segala sumber adalah di ambil daripada Tourism Australia..


- korang boleh merasai Pengalaman Orang Asli atau Aboriginal Australia.. klik kat sini tuk membaca secara penuh akan sejarah dan fakta2 mengenai Orang Asli Australia nie.. :)


- korang pun boleh meneroka akan keunikkan dasar laut, kemerahan padang pasirnya, kehijauan hutannya, keputihan pantai yang masih belum di "sentuh", serta korang boleh meneroka akan kewujudan flora dan fauna yang tidak di dapati di mana2 bahagian dalam dunia nie.. (katanya ar) :p 
klik kat sini tuk baca dengan lebih lanjut mengenai alam semulajadi Australia..


- korang boleh gak meneroka akan Australia Outback, atau menjelajah dari padang pasirnya hingga ke lautan nya dengan pengalaman yang nie namakan Australian Journeys,  atau bagi yang suka akan membeli belah, korang boleh ar bandar2nya yang menawarkan pelbagai jenis barangan... :)
sediakan duit aje... :p


- atau boleh melawat Opera House yang menjadi mercu tanda Australia, atau ke Gold Cost  tuk melawat Universal Studio, atau melihat kangaroo ataupun koala bear.. :)


- pendek kata, banyak perkara dan aktiviti yang boleh kita lakukan sewaktu di sana.. hanya sediakan duitnya sahaja.. :)


ps : Bila Pulak Aku Nak Ke Sana Eik?? :p 





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

sI tEDI said...

kalaulah tambak ke australi macam dari Melaka nak ke KL, aku pun nak pergi :(

mier@merr said...

aiceh..da berangan nk ke aussie pulak... :p

~ mizzAmy ~ said...

amy teringin gak nak ke sana. tapi nak cuti2 mesia dulu lah. dah abis jenjalan dalam mesia baru nak g keluar.

_Yaya_ said...

huhu mau habiskan cuti dalam negara dulu..tak mampu g assie ag

~LP Lum~ said...

tedi : tau xpe... dah lama aku pun poie... :)

miera : eleehhh.. nanti akak ajak ar miera sekali eik... :)

amy : hehehe... msia dah abis ronda dah...
skang try nak kuar.. tapi rasanya msia gak yg best... :)

yaya : hehehe... sy pun... tu hnya angan2 aje... :p

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

perh...! akak nak p australia pulak ke? adoi..ni yang jeles2 ni..waaaaaaaaaaaaa...nak ikot..nak ikot..nak ikot..!

~LP Lum~ said...

aida : hehehe.. blm laie ar dik... dlm perancangan impian aje tu... :D

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)