Saturday, June 5, 2010

Mari Lah Melancong Ke Disney Land, Hong Kong... ^_^

Kredit Gambar Kat Aku Sendiri... :p

Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? dah SABTU..



sabtu dah datang.. kejap aje dah sabtu semula.. :)
apa perancangan korang ujung2 minggu nie?? ada yang nak kuar dating?? ada yang nak spend ngan family?? atau ada yang nak ber-window shopping?? atau ada yang keje macam aku pada ujung minggu... :)

hehehe... korang penah tak menyimpan tuk melancong ke DISNEYLAND?? :)
aku impikan nak ke sana.. tapi mengikut cakap ayah aku, kalo nak kesana kena sediakan duit yang agak besar.. sebabnya kena berbelanja besar.. huhu... nampaknya aku belum boleh ke sana laie ar.. kena kumpul duit bebanyak dulu... :)

ok ar semalam saje ar aku meng-usha2 web site DISNEYLAND HONG KONG.. wah.. cantik sungguh web site nya.. blue in color gitu... :p
ada macam info yang boleh kita dapati kat sini..

contohnya, kat Disneyland nie ada beberapa Park.. anatarnya iailah Fantasy Island, Tomorrow Land, Adventure Land dan Main Street U.S.. macam2 aktiviti yang kita boleh lakukan di setiap park nie..



 :)







aku tengok lebih kurang macam Genting Highland ar tapi lebih besar dan lebih menarik laie.. sebabnya kita boleh menyaksikan perarakan watak2 kartun disney yang popular... seperti Mickey & Minnie Mouse, Donald & Daisy Duck, Pluto, Princess Jasmine & Aladdin, Beast & Bell dan berbagai lagi ar.. :)


















ada gak di sediakan hotel di dalam kawasan Disney Land nie.. Hong Kong Disney Land Hotel dan Disney's Hollywood Hotel..














Hong Kong Disney Land Hotel - Rates

Disney's Hollywood Hotel - Rates

dan kat web site nie pun ada menyatakan tips yang boleh di gunakan sewaktu nak melancong ke sini.. ada gak di nyatakan antara tempat2 yang menarik di sekitar Hong Kong yang boleh di lawati selain daripada Disney Land nie..

lupa pulak nak bagitau mengenai harga tiket.. :p
ok, mereka ada menyediakan one day tiket ataupun tiket sepanjang hari, ada juga annual passes atau pas tahunan dan hotel reservation ataupun khas buat yang menginap di hotel2 mereka.. dan selalu2 ar check special offer.. :p

ok ar, rasanya cukup ar takat nie aku membebel mengenai Disneyland nie.. andai satu hari nanti aku dapat samapi ke sini, akan aku citerkan segalanya ok.. :)
skang hanya takat tengok gambar dan surf kat tenet aje ar pasal disneyland nie.. :)


Selamat Berhujung Minggu Semua... :)




ps :  Ngape Ar Disneyland Tak Di Buat Di Malaysia?? Senang Aku Tak Payah Pegi Jauh2.. ^-^  






Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

15 comments:

cHeRyNa PiReS said...

kak sha nak gi disneyland kat jepung sane...ntah bilelah tuh;)

~Cinta Cukulet~ said...

saya pun nak pergi..tapi entah bila la. kalau ada org sponsor pun best jugak hahahaa

~LP Lum~ said...

kak sha : hehehe... kumpul duit bebyk then boleh poie.. tapi xlarat nak ke japan sebab tinggi matawang nya.. ada teman kata, makan sepinggan bee hoon goreng aje dekat rm 27.. :)

CC : hehehe.. meh ar kita sesama cari sponsornya... :)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

belom ade niat nak p ke sane lagi...sebab kat malaysia ni pon belom habis jelajah ..hehe

Sya Syazana said...

takde bajet laa

~LP Lum~ said...

aida : hehehe.. akak dah hampir semua abis dah kat msia.. :)
dan masih ingin mejelajah semula... :)

sya : hehehe.. sy pun xde budget gak.. hanya angan2 aje... :p

♥ Xett Hereen ♥ said...

akak!
g universal studio jela kat singapore.
mcm besh gak je.

dlu kicik2 nak gak g disneyland tuh.
tapi mcm ketidakbelumkemampuan je ha.
ahaks!!

universal studio tuh pom nmpk cam besh je.
ahaks!~

~LP Lum~ said...

xwtt : hehehe... akak pun sma gak... ketidakemampuan... :p
cuma impian aje.. :)

owh ye ke?? nak g usha ar... :)

Lady Zubaidah said...

Universal studio kat Singapore memang betul best.I dah pernah gi.Linda u belanjalah I gi Disneyland HK...ahaks....

~LP Lum~ said...

zue : hehehe... ok2.. awak belanja sy universal studio, sy belanja awak ke disneyland hong kong... :)

wah2.. terasa nak menjengah ke sana pulak... :)
tapi bila ar agaknya?? :p

~Kak AZZ~ said...

Nak g kemeren helen pon tak lepas2 lg ni... huhuhu...

hazarimi ♥ said...

saja2 singgah...
genting highland menungguku hujung bulan ni...
nk g disneyland, blm mampu lg...

Hafiz Atan said...

thanks for the info, bulan 6 nanti Insha-Allah akan sampai

btw saya dah follow blog ni :)

Anonymous said...

Hey! I could haѵe sworn I've been to this website before but after reading through some of the post I realized it's new tо me.
Anyways, I'm definitely happy I found it and I'll be bookmаrκing and сhecking back often!


my hоmepаge Lose belly fast

Anonymous said...

Please let me know if уou're looking for a writer for your weblog. You have some really great articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd
love to ωrite some content for уour blog in exchange for
а link bасk to mine. Pleasе ѕhoot mе an еmail if іnteгesteԁ.
Thаnκs!

My wеbpage: make breasts larger

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)