Tuesday, June 15, 2010

Pilihan Korang??? :)


Salam n eelloopp semua~
apa khabar?? aku doakan semoga korang berada di dalam keadaan yang amat menyihatkan serta mengembirakan.. :)
terima kasih sebab sudi meluangkan masa korang membaca entry aku kali nie.. :)
(tetiba terasa sedey lak bila aku menaipkan ayat tu) *sigh*

al-maklum ar, mood tak berada di dalam paras yang baik.. so ini ar akibatnya... :p
mohon kemaafan eik.. :)

hehehe.. udah2 melalut tak tentu pasal.. cantik tak gambar aku tepek kan kat atas tu.. huhuhu andainya DUIT boleh di petik2 macam dalam gambar tu, alangkah indahnya idup?? alangkah bahagianya apa yang kita nak just gi petik aje duit kat pokok then barang yang kita nak akan dapat.. tak yah susah2 mau keje, kena marah ngan boss, penat2 wat keje dan yang pasti tiada yang akan miskin di dalam dunia ini... :)

ok, aku nak citer mengenai seorang teman aku yang telah di paksa tuk berkahwin ngan seorang lelaki yang dia tak kenal tapi berwang (bukan beruang eik) :p
lelaki ini adalah pilihan family teman aku serta family pihak lelaki.. mereka dah berjanji tuk menjodohkan teman aku nie ngan anak mereka..

teman aku nie dah ada pilihan sendiri.. hanya sekadar bekerja biasa tapi masih boleh tuk membantu kuarganya.. mereka saling sayang, saling kasih dan saling cinta antara satu denga yang lain.. tapi family teman aku ini menentang hebat kerana ingin menjodohkan teman aku ngan anak orang kaya nie..

teman aku skang berada di dalam keadaan yang serba salah, nak di luah mati mak, nak di telan mati bapak lagaknya.. di sana ku sayang, di sini aku kasih, di sana Sang Kekasih, di sini kuarga sendiri.. maka serba salah ar teman aku tadi.. dia pun mengadu ngan aku.. tapi aku tak mampu nak tolong dia kerana aku sendiri pun tak tahu nasihat yang bagaimana tuk aku berikan pada dia..

dan, semalam aku mendapat berita yang teman aku tadi telah selamat di ijab kabulkan dengan kekasih hatinya.. kenapa pula dengan kekasih hati?? bukan dengan pilihan family nya?? hah.. aku sebenarnya pun tertanya2 gak.. then bila aku call dia, aku benar2 salute kat lelaki yang menjadi menantu pilihan family teman aku nie.. sebabnya.. dia ngan rela hati menyatakan yang dia tak eprnah sayang akan teman aku dan tak mahu berkahwin ngan teman aku.. dan dia tahu yang teman aku jua macam dia.. :)

so.. sebelum aku tutup entry aku, aku nak mintak pendapat korang.. bagi korang ar, yang mana menjadi keutamaan korang?? pilihan ibu bapa yang kaya raya tapi tak pernah mencintai korang ataupun pilihan korang. seorang lelaki yang sederhana kehidupannya dan mencintai korang dengan ikhlas?? :)
kongsi2 kan ar pendapat korang eik... :p

ps : Aku No Comment Sebabnya Aku Pun Tak Tahu Apa Yang Aku Akan Lakukan Kelak Andai Aku Berada Di Tempat Teman Aku Itu... ^_^





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

17 comments:

sI tEDI said...

ha ha ha

asal aku ketawa.
aduhai!

ada org cakap duit tak penting.
cinta yg utama
ada org cakap lak duit tu penting
cinta no 2

bagi aku kena seimbanglah

andai dalam kes kawan kau, dia ada harta, dia cintakan kawan kau, itu boleh lagi di pertimbangkan.

tapi bila dia sendiri ckp dia tak cinta si perempuan, dah mmg x boleh nak tolong.

jangan;ah ckp cinta akan dtg kemudian. zaman dulu2 yg tak banyak godaan mungkin boleh guna ayat tu.

zaman skarang,
kalau tak cinta pada suami , suami pun x cinta pada kita, hari2 dok layan fesbuk, jumpa pulekk cinta lain ekekekeke.. lagi parah.

nikahlah dgn org yg sayang pada kita, dan kita boleh sayang di ajuga!

mier@merr said...

carilah org yg blh mncintai n menerima kita seadanya kita...

duit mmg perlu...tp kalu ati huru hara..da xgne dwet byk pn..

kalu da kawen pn x jtuh chenta gak.. mula la sorang pegi ke kiri.. sorang pegi ke kanan...

klu ada slh sorang yg suka xkesah..ini dua2 org pn x..mmg masalah..maslah..

haishh....

semoga dipermudahkan jalan mereka... :)

~LP Lum~ said...

tedi : hehehe... btl3... zaman skang ayat "cinta akan datang kemudia" dah xblh nak guna pakai... sedangkan kata i lap u, u lap me pun men kayu 13, nie pulak yang xpenah nak rasa syg.. :)

miera : hehehe... insya Allah... jalan mereka akan di permudahkan.. dan mereka pun telah selamat bersatu hanya tinggal penerimaan family aje... :)

azuan said...

bagi aku restu keluarga yang penting ekeke...

dotblogspotdotkom said...

pilihan pakci.... sudah pastinye lah si penulis blog ini.. huhuhu

Lady Zubaidah said...

Restu parents adalah penting.Cinta itu boleh dipupuk.One has to be a believer, first if one wishes to be an achiever.

~LP Lum~ said...

pokcik : hehehe.. tima kasih ar sobab pilih sy... :)
nie yang wat sy syg bgt kat pokcik nie... :p

zue : btl tu, restu family penting, tapi kalo xde skit pun rsa syg kat psangan kita tu, mcm mna nak idup ngan dia?? nak ngadap dia sepanjang hayat...

~LP Lum~ said...

azuan : hehehe.. benar,setuju, tapi kalo xde syg xblh gak.. :)

~Cinta Cukulet~ said...

Senang..tak yah pilih dua2 haha..

1) kawen dengan pilihan keluarga tapi hati tak suka..hidup pun tak bahagia dan tak adil utk pasangan tu sendiri

2) kawen dengan pilihan hati tapi keluarga tak restu..akan tenteramkah hati? atau rasa bersalah membelenggu diri sepanjang hayat mungkin? kalau macam tu dimana letaknya bahagia yg dicari tu? hehehe

apa yg kita suka tak semestinya baik bagi kita, dan apa yg kita benci tak semestinya buruk bagi kita..Tuhan lebih mengetahui, so ask Him for the answer =)

~LP Lum~ said...

CC : betul3.. bek tak yah pilih 2-2 kan?? atie pun senang.. xde skit atie... :)

| Larasephia | said...

MCMLARA PULAK KAK, LARA DAH SERIK DAN TERLALU PHOBIA NAK PILIH LELAKI PILIHAN SENDIRI. KONONNYA CINTA SAMA CINTA. TP SATU MASA CINTA KITA JA TINGGAL, CINTA DIA ,MATI. TP YE LAH..INI MY POINT OF VIEW, N MY SHITTY EXPERIENCES. TAK SEMUA ORG AKAN SIAL DAN MALANG MCM LARA NIE..KAN.. TAPI TU LAH KAK.. LARA DH BERSUMPAH LARA TAKKAN CARI ORG YG LARA SAYANG LAGI DAH. SELEPAS NIE, KALAU TUHAN IZINKAN LARA JD ISTERI, SUAMI LARA ADALAH SEORANG LELAKI YANG SAYANG DAN CINTA PD LARA, WALAUPUN LARA TAK CINTA DIA, NO BIGGIE AT ALL.

SORI GUNA CAPITAL LETTERS. KEYBOARD SEWEL MCM TUAN DIA JUGAK NTAH PE HAL.

~LP Lum~ said...

lara : owh~ please ar dik jgn ckp yg awak tu malang ataupun sial.. xde manusia dalam dunia nie yang malang dan sial dik.. kita semua sama aje.. xde beza yang beza hanya di sisi Allah S.W.T..

insya Allah lara akan ketemu ngan orang yang benar2 sayang dan ikhlas tima lara.. insya Allah dik.. sebab janji Allah itu benar..

itz ok sebab guna capital, nampak len skit... :)

m4rilyn said...

erghhh susah nak comment.hati orang xsama

tp if ngan situasi aku skrg..aku tawen ngan orang yg aku sayang sbb ilmu agama dia tinggi compare ngan aku yg rawk nie

pasal duit..kaya xleh bawak ke mati..kalo tetiba lepas bengkrap cane? back to zero gak

~LP Lum~ said...

marily : btl3.. kalo pas kawen dah tu bengkrap, papa kedanan ak kan?? :)

hafizmd said...

oh..sekali dibace..rase macam citer2 dalam drama pun ade..nak kate pelik..tak juge sbb parents mmg nak yg terbaik utk anak2 mereka..

mase yg same, anak2 plak fikir..mane mak ayah tau mane yg terbaik utk kite? sedangkan kite juge berfikir yg kte tau mane yg terbaik sbb akhirnya kite kate kite yg nak kawen (dlm kes ini)

kesimpulannya..sbgai anak, saye rase kalau nak ditolak cdgn parents, biarlah berbincang dahulu..lebih baik kalau boleh bawak sekali keluarga pihak lelaki tuh..

parents zaman sekarang perlu jugak tnye anak2..kot2 dah ade..kemudian jgn terus tolak..boleh cube selidik dulu latarbelakang calon suami/isteri anak..

Yang utama, pastikan akhirnya restu mak ayah mengiringi rumahtangga yg kite bina..insyaAllah kekal bhagia..

uish...sori lp_lum..terpjg sudaa..hehe

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kalau kawen sebab terpakse...susah lah kan...ermm...

~LP Lum~ said...

Mr hafiz : wah2.. nasihat dan pandangan drpd org yg dah berumah tangga.. :)
btl3.. tapi ada gak parents yg xnak dgr pndapat anak2.. yg tu amat payah nak bwk berbincang kan?? :)

aida : hehehe.. kawen sebab terpaksa kawen, memang payah dik.. tapi atie mereka2 perlu di jga kan?? :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)