Wednesday, June 30, 2010

Mizz Gedikz

Salam n eelloopp semua~
apa khabar korang semua?? sihat tak?? Alhamdulillah kalo sihat dan Alhamdulillah jua kalo tak sihat.. kenapa aku cakap Alhamdulillah kalo tak sihat?? sebabnya, kita perlu mengucapkan syukur walaupun kita di datangi sakit supaya kita tahu yang badan kita ini memerlukan rehat.. bukannya robot.. :)


hehee.. tak mahu merepek.. semalam ngah busy busy wat keje, masuk lah sekumpulan gadis2 yang aku rasa sebaya ngan adik aku.. around 20-an gitu... ada lebih kurang 4 orang gadis2 remaja dan 3 orang teruna yang menyertai kumpulan itu kemudian.. 


aku bukan nak citer pasal apa, just aku amat jelek melihat seorang daripada ahli kumpulan tersebut.. ngape jelek?? sebabnya gediknya masya Allah.. aku rasa macam mau muntah melihatkan kegedikan beliau..


bukan nak mengumpat atau mengata, just aku amat malu ngan sikap budak nie.. dah ar pakai tudung labuh, patutnya tunjukkan lah sikap yang baik, yang molek supaya jadi ikutan ahli2 kumpulan yang rata2 pakai tudung jilbab dan tak bertudung.. nie awak pulak yang lelebih gediknya...
tolong ar dik non wei.. 


dah tu amat biadap.. bila aku tanya dia nak cari apa, dia ngan gedik dan biadapnya mengatakan "nak ari baju lah, tak kan nak cari selipar pulak" W.T.H!! aku masih bersabar lagi.. then bila dia mula mengedik2 ngalahkan ulat sampah, aku mula buat muka.. walaupun aku tau, itu salah di sisi tatatertib sebagai peniaga.. aku tak peduli..


tapi minah nie tak paham bahasa gamaknya, makin gedik jadinya.. kawan2 dia yang len semua dah semacam aje, tapi dia tetap maintain gediknya.. then ngan tahap kesabaran aku yang dah nipis benar, aku direct sound " kalo dah pakai tudung labuh gitu, boleh tak tolong jaga perilaku awak??" dia ngan muka macam tertelan taik cicak, terus blah.. malu..


aku pulak, pas tu terasa bukan puas, tapi terasa bersalah pulak sound dia macam tu.. rasa aku pun ikut macam tak beretika sewaktu bekerja.. tapi aku terpaksa sebabnya aku dah tak sanggup nak tengok dia gedik ngalahkan ulat yang terkuit kuit macam tu.. lagi pun dah ar penat dia wat pulak loyar buruk plus biadap.. memang silap haribulan ar..


apa pun, aku memang tak berkenan ngan pompuan yang gedik2 nie.. aduhai, aku rasa macam malu sangat bila tengok mereka2 nie tergedik sana, tergedik sini.. tolong ar.. awak tu pompuan, kalo NYAH aku boleh ar tima sebab nak tarik perhatian.. dah memang perangai nyah2 nie mengedik memanjang.. 


pesanan aku, tolong ar eik korang yang berjantina PEREMPUAN tolong ar jangan mengedik2.. aku rasa bukan aku sorang aje kot yang menyampah, orang len pun sama gak.. MENYAMPAH!!


ps : Keje.. Keje.. Keje.. ^.^





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

9 comments:

dotblogspotdotkom said...

gedik santai gitu... lahaiii tak menahan.....

gedik sikit² udah le..... huhuuh

- zuriey - said...

tu bukan gedik lagi dah.. tu namanya kurang sopan

~ mizzAmy ~ said...

alahh... amy suka gedik2 tapi tak lah macam minah tuh. tuh bukan gediksss dah nama nya. tuh namanya tak reti bahasa. wat malu org bertudung je if perangai macam tuh. menjawab plak bila org tanya... derrrr.....

~LP Lum~ said...

salam pokcik~

hehehe.. gedik santai eik?? xde maknanya ... :p

zuriey : huhuhu... dia memang gedik.. kurang sopan memang pun...

amy : tau xpe.. memang wat malu org yg bertudung.. nak2 yg bertudung labuh mcm dia..

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

eeeeuwwwwwwwwwwwww bencinyaa... tak sukaaa... perempuan gedik.. bimbowss.. agaknya dia sangat feeling model kot kak?

Lady Zubaidah said...

Bukan gedik tu Biadap!

intanurulfateha ❤ said...

kak, kite gedik x kak?
huhuuhuhu!

~LP Lum~ said...

bulan : huhuhu.. model ghaponya?? xde lagsung kriteria mau jd model... sy mengedik2 mcm tu... :)

zue :memang agak biadap.. tapi memula dia memang gedik giler..

intan : ahaks~ xde ar.. kamu kan manja... :)

♥ Xett Hereen ♥ said...

btol la kak, xske ppuan gedik2 mcm tuh.
w/pom kite nh xdela baek sgt, tapi mcm bile tgk diorg ng nyah2 tuh, diorg lak yg over..

euwww!
hahaah!!

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)