Wednesday, June 2, 2010

Cuti Sekolah Sudah Mau Tiba.. Musim Kawen Pun Akan Datang Bersama2.. :)


Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? sihat?? aku doakan moga korang semua sihat2 dan epy2 sokmo.. :)
kalo ada yang tak sihat, baik ar gi jumpa doc ke atau makan ubat.. :)
(pandai sungguh memberikan nasihat pada orang lain budak Lp Lum nie) :p

ok ar.. skang pun dah masuk bulan Jun.. maka bebudak sekolah pun dah start menghitung hari tuk cuti sekolah.. mak ayah pun dah planning nak antar anak2 balik kampung sebelah mana.. sebelah ayah atau sebelah mak.. :)

dan bermulanya cuti sekolah, maka bermulanya majlis perkahwinan.. hehehe.. jemputan pun berlambak2.. baik yang jauh mahupun yang dekat.. berbagai2 tema akan kita dengar.. nak tema itu ar, nak tema ini ar.. ada lak yang temanya colorful.. :)

kalo kena ngan tema yang bajunya kita dah ada, Alhamdulillah.. kalo tak ada pulak, nasib badan ar labu wei.. mula ar nak menjegah2 mana2 kedai yang menjual baju tuk di pakai kelak.. aku sebagai pekedai pulak, epy sebab ramai yang datang membeli tapi dalam masa yang sama pening sebab kekdang permintaan dorang tu tak ada dalam simpanan kedai aku nie.. :p

dan aku pun, kalo pergi ke jemputan2 perkahwinan, andai temanya aku ada baju yang masih boleh di guna pakai, aku guna aje.. kalo tak ada yang kena ngan tema, aku pakai aje baju yang mana aku rasa sesuai.. :p
kalo nak ikutkan tema nie, mampus ar aku nak beli baju tiap kali ada jemputan.. nak2 kalo tema PINK in color, laie ar aku tak mo pakai.. :))
(aku pun tak tau ar ngape aku allergic ngan kaler pink nie) :p

dan setakat nie aku ada 3 jemputan yang harus aku hadir.. tapi yang satu kena tolak sebab clash ngan jemputan yang laie satu.. :)
2 jemputan daripada teman aku dan satu daripada customer aku.. 

maka akan "kopak" ar purse aku tuk membeli adiah buat mereka.. yang teman aku yang kawen kat Kuantan pun aku belum post laie adiahnya.. :)
dah ar ada 3 events yang amat penting berlaku dalam bulan Jun nie gak yang memerlukan aku mengeluarkan ongkos nya... :)

ok ar.. aku mau buat keje dulu.. kang aku pulak kena "buang" keje dek Big Boss aku... :)

ps : Aku Tak Mau Kawen Dulu Sebelum Impian Aku Tercapai.. ^^  





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

10 comments:

Siti Zubaidah said...

I ada 15 jemputan sekarang.Tapi semua x dapat pegi krn skg I keje kat Labuan so jauhlah nak balik.I terpaksa post hadiah double tau costnya...huhuhuhu

~ mizzAmy ~ said...

tuh la, banyak gila jemputan kawin. dah la kawan-kawan semuanya berlumba-lumba nak kawin nih. adehh dehh... kena beli hadiah pun yg tak berapa mahal sangat lah. kalo tak, koyak lah nanti. T____T

dotblogspotdotkom said...

lari la DIET pakcik macam nih....

kat office nih dah macam nak raya plak.. dok gantung kad kawen..

nape le depa x bagi emel aje... jimat sikit....

~LP Lum~ said...

zue : hehehe... tinggi cost tu wak.. :)

amy : hehehe.. tau xpe.. sy pun cari yg biasa2 aje sebab terlalu byk jemputan.. kalo sikit2 masih mampu nak cari yg sepesal skit... :)

pokcik : ahaks~ samo ar pokcik.. cari ar diet n duit den.. guna email xbest ar pokcik.. xde terasa kemeriahannya... :)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kalau kat tempat kite ni..tak payah tunggu cuti sekolah..memang tiap minggu akan ade kenduri kawen..huhu...

~LP Lum~ said...

aida : owh~ mcm tu eik?? kalo mcm tu ar kopak ar poket... :)

messyremo said...

haha...

okeh la tu..
bkn selalu kopak..ekeke

~Cinta Cukulet~ said...

saya pergi majlis kawen tak pernah pun nak ikut tema..err lagi worse..sebenarnya majlis kawen pun saya jarang pergi hahaa...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.klu hairi da keje, kite nk ajak die kawen cpt3
.da gatal neh
.hehehhehehahahaa

~LP Lum~ said...

messy : huhuhu... memang ar bukan selalu.. tapi kopak gak ar... :p

CC : hehehe... akak tgk gak.. kalo teman rapat n tema tu ada dlm simpanan, blh ar melaram ngan tema.. kalo x, pakai aje apa yg ada... :)

intan : hehehe... jgn lupa jemput akak tau.. :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)