Thursday, June 17, 2010

Peasanan Buat Teman2 Lp Lum


Salam n eelloopp semua~
korang apa khabar?? aku doakan moga2 korang semua berada di dalam keadaan yang amat menyihatkan serta akan sentiasa di berkati oleh-Nya.. :)

hehehe.. cumel tak gambar yang aku tepek kat atas tu?? cumel kan gambar spider ngah epy giler.. :)
adakah skang akunya muka pun macam muka spider tu?? bapak lawak kalo muka aku macam tu skang nie.. tapi tetap cumel.. :p

dah2.. stop merepek meraban.. sebenarnya aku nak citer pasal epy ar.. pasal 2 orang kawan aku nie.. :)
aku chating ngan sorang nie 2 arie lepas kot, aku pun dah lupa bila aku chating ngan mamat tu.. :p
yang penting, aku ingat segala biji butir bicara dia pada aku..

dia kata " aku dah lama nak sound ko masa ko ngah dwn arie tu, tapi aku malas nak sound sebab aku takut ko sound aku balik.. ko pun bukannya boleh kena cuit kalo ngah2 down"
aku tak jawab apa2 pun, sebabnya aku terpikir balik.. betul ke aku nie teruk sangat masa aku down?? huhuh... aku mungkin rasa jawapannya YA kot.. al-maklum ar, atie ngah tak tenteram kalo silap sikit aje for sure ar kena templak balik kan?? :)
atau aku aje macam tu orang len tak de?? kompius sudah aku nie bah...

then dia pun nasihatkan aku sebagai sahabat dan sebagai abang.. aku terima setiap nasihat dia ngan atie yang terbuka.. aku pikir2 balik segalanya dan aku rasa dia benar.. aku perlu melakukan seperti yang dia nasihatkan kat aku.. :)
apa pun, thanx ya bro.. nasihat ko aku terima seikhlasnya... :)

hah, yang laie sorg lak cakap ngan aku malas nak tegur sebab aku ngah epy.. aduhai en adik wei, tak kan sebab aku epy tak boleh nak tegur dan sebab aku sedey laie tak mau tegur aku... huhuhu... sedey aku tau tak?? 

aku gembira bila korang tegur aku walaupun di kala aku ngah down mahupun ngah epy.. tak bermakna aku ngah epy korang takut atau malas nak tegur dan bila aku ngah down korang takut nak tegur pulak.. tak ada maknanya aku nak sound korang bila korang tegur time aku ngah down dan aku tak pedulikan teguran korang bila aku epy.. :)

aku tetap aku seperti yang korang penah kenal.. walaupun skang aku katakan aku dah berubah.. semangat aje baru, sikap aku sama aje macam mana korang kenal ngan aku dulu.. tak pernah berubah walaupun seinci pun.. :)

aku tetap LP Lum yang korang penah kenal.. yang giler2, yang happy go lucky, yang pendendam, yang sedey dan yang akan sentiasa membantu korang bila korang perlukan bantuan aku.. :)

cuma skang aku lebih epy sebab hadirnya En.Cinta aje.. yang len tu sama aje.. busy ngan keje macam biasa ar kan?? nak layan customers yang macam2 kerenah, memenuhi undangan2, temu janji ngan teman2 lama.. :)

ok ar, aku dah nak buat keje.. tapi rasanya arie nie malas lak nak keje... :p
ada sape2 yang sudi nak gantikan tempat aku tuk sementara waktu?? :)

ps : Hari2 Yang Di Lalui Makin Indah Dengan Kehadiran Kamu Serta Teman2 Ku~ :)





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

19 comments:

dotblogspotdotkom said...

perubahan dari -ve ke +ve tu.. amat di alu-alukan.....

~ mizzAmy ~ said...

bagus lah leh terima teguran kawan-kawan. ada sesetengah tuh tak leh nak terima teguran org lain, diorg rasa diorang je yg bagus. tak best kan dapat kawan2 macam tuh?

Lady Zubaidah said...

I happylah u bahagia..congratz!

~LP Lum~ said...

pokcik : hehehe... memang +ve aje skang nie pokcik... :)

amy : memang tak best kalo xblh nak tima teguran org len.. tapi tgk gak cara teguran tu, kalo teguran tu blh wat menyampah, memang xyah tegur laie baik kan?? :)

zue : hehhee... thanx ya zue... :)

m4rilyn said...

kita berubah jd happy tp kebanyakan orang mula buat tanggapan lain....

hard to be different

~LP Lum~ said...

marilyn : betul2.. kang bila kita bersedey lak, mula ar tanggapan nya melencong.. :)

dotblogspotdotkom said...

nasi tu nama je beringin.... agaknye sebab teringin sgt kot

hazarimi ♥ said...

erkk...tak tau nak komen ape...
just think positive la k..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

lau kite lak..lau ngah tade mood..memang akan diam je..org cakap pon dah tak layan dah..diam..diam..diam..sampai hati nye sejuk sendirik..

~LP Lum~ said...

pokcik : owh~ hehehe.. :)
igt mcm nasi berlauk mcm kat kelate nun... :)

hazarimi : hehehe... thanx atas komen awak tu eik.. :)

aida : hehehe.. akak xkisah.. sebab dah terbiasa ngan keadaan xde mood tapi kena nmpak mcm ada mood.. :)

m4rilyn said...

orang memang suka sangat buat tanggapan..

nasi belauk..best2..terliur la plak
*weekend nie p layan kat jln cempak kat pandan. gile rasa pure klantan mari*

~LP Lum~ said...

marilyn : hehehe.. kat pandan eik?? jauh ar wak.. sy kat somban.. xkan nak g pandan sebb nak mam nasi berlauk semata2... :p
apa pun, thanx atas info tu eik... :)

mier@merr said...

ai hepi kalau u hepi :))

wee..mari melompat lebey tinggi!!

~LP Lum~ said...

miera : hehehe.. i pun epy bla u epy... =))

~Kak AZZ~ said...
This comment has been removed by the author.
~Kak AZZ~ said...

amboiamboiamboi...

epi sokmo laa...

:-)

~LP Lum~ said...

kak azz : hehehe.. opcos ar kak.. skang kena epy2 sokmo... :))

m4rilyn said...

dokek la somban dari kek kolantan nun.

~LP Lum~ said...

marilyn : hehhee.. memang ar doket kalo nak bndingkan ngan kek kelate... :D

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)