Thursday, March 18, 2010

Aku Yang Masih Menantikan Jawapannya~


salam n eelloopp semua~
apa khabar korang semua?? hari ini dah masuk arie khamis.. maka hanya beberapa arie aje kita akan tinggalkan minggu bulan Mac ini tuk masuk minggu bulan Mac yang yang kedua terakhir sebelum memasuki minggu yang terakhir tuk bulan Mac.. :)
terasa cepat benar masa berlalu.. sekejap aje dah masuk bulan April.. kemudia masuk bulan May.. tak sabar nak tunggu bulan May.. ada peristiwa yang akan berlaku pada bulan ke 5 itu... :D


ok lah, 2 hari yang lepas aku ber-chating dengan seorang teman sekolej aku dulu.. biarlah aku perkenalkan dia sebagai Miss Seri Dewi (M.S.D) .. :p
dia meminta aku pendapat mengenai masalah dia ngan sang kekasihnya Mr AkuSendiriTakTahuNamanya.. :p


citernya begini...
dia terjatuh cinta pada sang kekasihnya iatu Mr AkuSendiriTakTahuNamanya sejak sekolah lagi.. selama 14 tahun mereka berkawan belum masuk lagi tahun2 percintaan mereka.. menurut member aku nie lagi, terlalu banyak dugaan yang telah mereka tempuhi..


dia selalu di marah oleh perempuan2 yang admire dengan Mr AkuSendiriTakTahuNamanya tu.. dia pernah melarikan diri daripada Mr AkuSendiriTakTahuNamanya selama setengah tahun.. kemudian Mr
AkuSendiriTakTahuNamanya ini kembali mencari dia dan mereka bersama semula.. dia kena marah lagi dengan perempuan2 yang admire kat Mr AkuSendiriTakTahuNamanya sekali lagi dan dia menghilangkan dirinya selama 2 tahun 6 bulan..


Mr AkuSendiriTakTahuNamanya, masih mencarinya dan dia sanggup menyatakan yang dia dah tak mahu nak berkawan dengan Mr
AkuSendiriTakTahuNamanya lagi..


tapi mungkin telah di katakan jodoh, mereka kembali bersama hingga lah sekarang dan sekarang mereka di landa badai apabila dia sekali lagi di marahi oleh perempuan2 tersebut sehinggakan kali ini melibatkan keluarga member aku ini..
dan apabila member aku nie, menyuarakan akan ketidakpuasan atienya pada Mr
AkuSendiriTakTahuNamanya, nak tahu apa yang Mr
AkuSendiriTakTahuNamanya bagitahu kat member aku??
"sabar aje ar", "awak diamkan aje ar"..dan kemuncaknya hari ini apabila member aku called Mr AkuSendiriTakTahuNamanya, dia di marahinya tanpa sebab.. dan sebenarnya aku sendiri keliru ngan kenyataan dia yang ini :


"aku bukan awek dia, dia bukan pwe aku y sah..tapi suke same suke every week ape2 aku kuar ngan dia.. ape2 sume dia.. mcm kekash lah.. dia selalu cemburu bila aku ngan mane2 laki.. pastu wajib bg th dia tuk wat report ngan dia... klu aku xwat aku kene mara... ape2 dia akan jd bodyguard aku... klu aku kuar sorang dia mara... bila nak kuar kene ajak dia.. so org pandang, dia kan wat mcm aku ni kekash dia.. kire ye ape2 aku mesti kene teman dia lah, dia teman aku lah.. aku xangkt phne dia punye tarik muke berinci2 lah.... mama dia penah tanye beb.. aku diam je... "
"aku xth dia tu nak ape dr aku..klu aku lik aku diam mesti dia ckp aku lupe dia..aku suruh dia cr awek dia ckp dia xsuke ppuan2 2 sume penipu..
suke menyusahkan aku..sume ppuan same je..so aku ni..
dulu aku admire..
tapi makn ari aku makn syg kat dia..
itu y problem kat diri aku..
aku selalu wat xth..
dia selalu teman aku d kala aku susah senang..
aku xphm la beb"


"dia kuar ngan kwn2 dia mesti mintak aku y temankan dia..
aku selalu tanye dia ape y sebnr ye.
dia diam je..
ko rase dia nak ape??"


so, aku nak korang berikan pendapat korang mengenai masalah member aku nie.. aku pun sebenarnya buntu sangat2 dengan apa yang terjadi pada dia.. aku mohon korang dapat membantu dia..
mohon pertolongan eik teman2..
segala nasihat serta pandangan korang, amat aku hargai..





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

dotblogspotdotkom said...

emm.. kalau macam tu.. jgn di layan jantan tu..... buat hal sendiri je....

tp kalu kawan kamu tu pun suka kat lelaki tu... x dapek la den nak tolong....

blm kawen dah kene konkong.. kene repot la apa la... ssh gak nih..

~LP Lum~ said...

pokcik dot : hehehe.. sy pun xtau ar perasaan mber sy 2 mcm mna.. :)
dah dia mtk tlg, kita tlg ar apa yg termampu... btl x?? :p

sI tEDI said...

erhMmm.. dia nak mempergunakan perempuan tu ke apa?

~LP Lum~ said...

tedi : aku pun xtau ar... mungkin ya and mungkin tak...

Siti Zubaidah said...

Avoid je laki macam 2.Jangan biar cinta membutakan hati&mata....huhuhuhuhu

~Kak AZZ~ said...

maybe lelaki tu takde makwe kot... tu yg dia buat pompuan tu cmtu... or maybe jugak lelaki tu nk tunjukkan kt kawan2 dia yg dia boleh kontrol pompuan tu... or maybe jugak lelaki tu dicabar oleh someone... bnyk na benau maybe nya ehh... haha...

Akak ada kwn mcm dak pompuan tu... Kwn yg pnh akak ceritakan kt dlm blog dulu tu.. Lelaki tu ada ciri2 yg sama dgn pakwe yg kini dh jadi suami kawan akak tu... Mngkin Linda ingat lagi kisah kawan akak yg kena lempang dgn pakwe dia sebelom kawen dn still kena lempang dgn suami dia tu slps kawen...

Hrp2 budak pompuan tu tak menerima nasib yg sama spt kawan akak tu... Kesian kalau kena.... huhuhu...

~LP Lum~ said...

zue : akan sy smpaikan pada teman sy.. thanx eik.. :)

kak azz : yup.. ada baca en3 akak yg tu.. dan sy pun doa2 gak agar teman sy 2 xjd mcm teman akak tu.. kesian~
anywhere thanx ya kak... :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)