Saturday, March 13, 2010

Singapore : A Street Like No Other... Bilalah Aku Akan Ke Sana Pula?? :p


Salam n eelloopp semua~
macam mana ngan weekend korang?? huhuh... skang dah mula cuti sekolah.. budak2 sekolah sure ar epy giler2 sebab dah mula cuti.. nenek2 dan atok2 kat kampung pun sure tak sabar2 nak tunggu cucu2 pulang ke kampung.. walaupun dorang tahu yang dorang akan "pening" dengan kerenah cucu2, tapi dorang sebenarnya gembira bila cucu2 mereka pulang ke kampung dan tinggal ngan dorang bila time cuti sekolah nie.. :)
aku tak pernah balik ke kampung duk ngan arwah atok aku bila time cuti sekolah.. bukan sebab apa, sebabnya arwah atok aku dulu tinggal dengan mak long aku dan anak2 dia yang lain.. dan arwah atok aku dulu duk dekat aje ngan umah aku.. dalam 10 minit dah sampai umah arwah atok aku... :)

bila time cuti sekolah bermula, aku dan family sure merancang tuk ber-holiday.. kami selalunya melancong dalam Malaysia aje.. kami selalu pegi Pulau Langkawi, Kelantan, Terengganu, Cameron Highland, Genting Highland dan macam lagi ar... :)

masa tu rasa seronok sangat sebab dapat g melancong... tapi dengan syarat, semua kerja2 sekolah kena selesaikan dulu.. baru boleh melancong... :)
ayah aku cukup tegas pasal itu... :p

dan bila dah besar macam nie terasa lak nak melancong ke luar negara.. tadi aku tengok iklan Singapore Tourism Board kat Nuffnang.. (klik Sini) tuk membaca dengan lebih mendalam lagi mengenai benda alah nie... :)

aku tengok macam best aje kalo dapat ke sana.. (terasa macam apa aje lak) ;p
dulu aku ke Indonesia.. kalo ada rezeki aku ingat nak ajak family aku ke Singapura lak ar.. boleh ar aku g tempat2 yang menarik kat sana.. :)
walaupun matawangnya agak tinggi berbanding Malaysia.. :)

nak gak ambik gambar kat singa kaler putih yang kuarkan air dari mulut dia tu.. kalo tak silap aku namanya The Merlion.. :)
aku nak gak g Night Safari, Under World, Sentosa Island dan macam2 lagi ar tempat yang menarik kat Singapura nie.. :)

ok lah, korang semua kalo nak baca atau dapat maklumat lebih lanjut korang boleh ar klick kat Sini ataupun kat link yang kat atas tadi... :)

ps : En Ayah, Jom Kita Ke Singapura Pula... :p






Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

7 comments:

Frodo Baggins said...

jom bodek abah ...
ngehehhehehhe
sila urut2 beliau
ber tau tbuka hati ...

~LP Lum~ said...

frodo : hohohoh... kalo ar ayh sy sorg yang makan dek bodek, dah lama sy dapat idaman sy yang len... :p
thanx 4 coming here... :)

Siti Zubaidah said...

I pasti u akan suka travel kat sana.MEmang best!Jgn give up mengair-cond parents u okay...kuikuikui!

cHeRyNa PiReS said...

wowww...jelesnya bila org dapat jalan2...kak sha nak gi seremban parade pon susah:(

~LP Lum~ said...

zue : hehehe... sbb 2 rasa mcm rsa trpanggil2 aje nak kesana... :)

kak sha : huhuh... itz ok kak sha... sy msaih laie keje kat c2 laie.. ada contract 1 taun laie kat cnie... :)
anytime wen u feel free, u r welcome... :)

FaTiN said...

ayah hensem la hari ni

abes semalam tak hensem?

hemsem jugak tapi hari ni ayah sgt hensem ! jom kita kita pegi holiday :D

sekian. haha^^

~LP Lum~ said...

fatin : ahaks~ thanx dik sbb bg dialog pujukan mcm 2... nnti akak try eik... n akak sure ayah akak akan ckp " akak ngape?? tak xcukup tido ke apa?? tetba puji ayh ensem sgt??" :p

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)