Monday, March 15, 2010

Kisah Silam Yang Aku Harus Hadapi Nya...


Salam n eelloopp semua~
apa khabar korang semua?? :)
arie nie arie Senin.. Selalu kalo senin aje semua mesti merunggut kan?? alah mesti ar katanya "Monday Blues".. kalo Garfield lak (ala, kucing gemuk yang warna oren tu + yang pemalas) katanya " I Hate Monday!!" tapi aku xde ar nak cakap " I Hate Monday" cam dak kucing tu... :p

ye.. still dalam mood bunga2.. tapi bukan bunga2 cinta ok.. nie bunga2 yang aku tak tahu bunga2 apa... :))
melampau sungguh aku nie... :p

ok lah, dah lama aku aku xsebut mengenai My Sp.. :)
bukan dah lupa pada My Sp, cuma aku tak nak selalu sangat sebut pasal dia kang, ada lak yang xsenang dan menyampah kan... soa ku kurangkan ar sebut pasal dia.. al-maklum ar, skang dia pun bukannya kekasih atie aku lagi.. kang sebut2 kang, terbaca oleh makwe dia, tak ke naya aku nanti?? :p

ok.. apa kaitan My Sp ngan tajuk aku?? kaitannya adalah kenangan.. kisah silam.. ceritera yang telah lepas.. ngape tetba lak aku nak citer pasal kisah silam?? sebabnya adalah.......
aku tak pernah kisah akan kisah silam siapa pun.. walaupun ianya kisah silam yang amat memalukan atau berbahaya..

kenapa, sewaktu aku mula membina kebahagiaan, kisah silam ini menwujudkan dirinya?? kenapa aku perlu tahu akan kisah silam ini sekarang??

ye, aku tahu, dengan kisah silam aku akan lebih mengenali siapa "dia" di masa sekarang.. siapa "dia" yang aku dampingi kelak.. siapa "dia" yang akan aku berikan seluruhnya.. 

memula aku rasa, adakah patut aku percaya akan kisah silamnya.. adakah aku perlu lebih berhati2 dengan kisah silamnya..walaupun aku lihat pertentangan anatara kisah silamnya dengan dirinya yang sekarang... adakah perlu aku berhati2 jua??
mereka menyatakan aku perlu, tuk keselamatan hati aku.. mereka menyatakan perlu tuk aku lebih matang dalam menilai sesorang...

owh.. aku buntu..
aku pening..
aku binggung..
aku bengang..

kenapa hanya "dia" yang aku perlu hadapi?? kenapa "dia" yang perlu aku ingat?? kenapa "dia" yang aku harapkan??
KENAPA?? KENAPA?? KENAPA??
kalian, aku perlukan bantuan kalian...

ps : Kenapa Aku Masih Lagi Mengenangkan Kisah Silam Aku Walaupun Aku Mampu Tuk Mencapai Kebahagiaan Sekarang Ini??






Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

12 comments:

Siti Zubaidah said...

Release the past and allow the future to unfold as it will and be present in the joy of today!

~LP Lum~ said...

zue : terharu.........

Badak Comel said...

lepas dianggap pengajaran untuk kita berubah kearah yang lebih baik ;) bukannya repair handphone dekat kedai beskal. :))

~LP Lum~ said...

badak : hehehe... ok2... :)
xg kdai beskal tuk repair hp... :p

FIKA said...

aku rasa sakit dlm hati kau...sakit tuh bukan sng nak hilang.bile trigt..gugur airmata..
bertabahlah....
minta sikit kekuatan rmai org k.=)

~LP Lum~ said...

fika : aku mencuri kekuatan dari "lumut" yang aku admire dalam diam.. tapi, skang "lumut" menghilangkan diri.. :(
memang sakit tuk aku tempuhi segalanya.. dan aku tahu suatu hari nanti aku pasti akan sekuat "lumut" yang mampu tuk melawan apa jua cabaran... :)

ps : thanx sbb sudi menjegak ke blog aku fika... :)

FaTiN said...

ceria-ceriakan hati akak dgn perkara yang ceria supaya tak ingat lagi perkara silam itu^^

~LP Lum~ said...

fatin : hehehe... akak ngah menceriakan ar.. tapi still gak teringat... :p

~Kak AZZ~ said...

Lupakan je... dan teruslah berusaha utk melupakan...

Kenangan yg pahit harus kita buang kerana ianya menyakitkan...

Kenangan yang manis tidak harus disimpan jika ianya mengundang kesedihan yang berpanjangan...

u can do it.... caiyokk2.... hahaha...

~LP Lum~ said...

kak azz : hehehe... sy xpulak.. kenangan yg manis 2 amat pahit wat sy n kenangan yg pahit 2 manis wat sy... :)
yes kak.. i can... :p
amacih sbb sudi bg nasihat kat sy yg suka bonar kaco akak kat fb... :)

dotblogspotdotkom said...

alahaiii.... memang tak menahan... ari nih agaknye seme org jiwa kacau la... seme blog yg dijengah cite pasal jiwa kacau je..huhuhuhu

~LP Lum~ said...

pokcik dot : hehehe... mggu jiwa kaco nie pokcik... :))

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)