Wednesday, March 17, 2010

Aku Semisteri Sang Ular~


salam n eelloopp semua~
apa khabar korang semua? sihat?? kalo tak sihat baik2 ar g jumpa En Doktor.. itu bagi yang sakit betul2 sakit.. kalo yang ngah sakit sebab cinta lak, g ar jumpa Doktor Love... :)
sure ar cepat aje baiknya... :)

ok ar, bukan nak citer pasal cinta.. aku hanya nak share pasal kegemaran aku aje nie... :)
sebelum tu aku mohon maaf andai gambar tepekan aku kali nie memeranjatkat korang semua.. by the way, cantik tak gambar ular tu??

cantikkan?? aku tak pernah laie jumpa ular yang secantik macam kat atas tu.. kaler kuning dan putih tu, betul2 wat ular tu nampak amat menarik sekali... ada yang setuju dengan pendapat aku?? :)

aku paling suka akan ular.. bagi aku ular lebih nampak comey berbanding ngan haiwan2 yang lain.. mungkin korang pelik dan menyatakan aku giler.. tapi itu adalah hakikatnya.. :)
Mr E n Mr P pun cakap benda yang sama.. My Sp plaka dah paham sangat kegemaran aku yang satu nie.. so dia xde komen apa2... :p

dulu, ular yang pertama menarik perhatian aku adalah ular albino pyton nie.. aku pun xtau ar ngape aku boleh terjatuh atie pada ular jenis nie.. aku tengok cantik sangat.. pas tu, aku terjatuh atie lak ngan ular King Cobra.. yang ini lak, aku tengok amat bergaya tika dia mengembangkan kepalanya.. dan apabila dia menguncupkan kepala nya, nampak begitu comey dan manja sangat2.. :)

aku pernah cerita pasal minat aku ini pada seorang kakak senior aku.. dia kata aku semisteri ular.. aku punya perangai yang seakan2 dengan ular terutamanya ular King Cobra.. nak tahu apa katanya??

P.A : tapi sifat ko ader sket2 ular





LP Lum: apa?
LP Lum: belit2 ke?
LP Lum: :p


P.A : bukan

P.A : berdendam  n marah



bila aku pikir2 semula, betul gak kot aku nie seakan2 ular.. aku memang seorang yang pendendam.. aku pun  seorang yang baran.. tapi baran aku dah tak ade dah.. :p

thanx to My Sp sebab menyedarkan aku... :p

so...adakah aku kena tukar minat aku pada haiwan eksotik ini kepada haiwan2 yang lebih cumel seperti kucing, tupai dan sebagainya?? 
aku rasa tak sanggup aku nak tipu diri sendiri sekali lagi hanya kerana aku perlu berubah menjadi seorang bukan pendendam..

sama jugak ar, aku tak suka akan kaler pink.. bagi aku, pink ini amat lembut dan ayu bagi sesape yang menggunakannya... aku?? aku tak sesuai dengan term tersebut.. aku bukan seorang yang ayu mahupun yang lembut tuk.. kalo aku ayu dan lembut, sure aku tak suka akan ular.. ;p

apa pun, aku memang tak dapat nak ubah minat aku yang ini.. pada bakal suami (bakal suami??) aku kelak, harap memahami akan minat aku yang pelik ini.. sila berikan sokongan moral anda buat isteri anda yang pelik bin ajaib ini... :p

bye2 dan sila hayati akan gambar ular Albino Pyton ini... :)








Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

9 comments:

sI tEDI said...

aku x ske ular. geli!

~LP Lum~ said...

tedi : ular 2 comey wei.... :)

Siti Zubaidah said...

Dahsyatnya kegemaran awak.....saya paling takut ular!

Badak Comel said...

geli! tapi nak pegang! camne tu? ish3. kim salam eyh ular tu. ckap dekat dia "Badak kawan lame ko kimslam." hehe

FaTiN said...

eee. saya takut ular kak. larikk*nyorok bawah selimut*

~LP Lum~ said...

zue : huhuhu... sy memang pelik.... :)

badak : insya Allah akan di smpaikan pd ular itu apabila dpt kebenaran dr family sy tuk membela beliau... :)

fatin : awat nak nyorok bwh selimut?? comey apa ular 2?? :)

cHeRyNa PiReS said...

dah cerita ular...nak kawen ke dik?

nywayz, be yourself kay...tak pernah rugi bila jadi diri sendiri. kita tak tipu sesiapa mahupon diri sendiri.

tp...kak sha takleh tipu satu nieh. kak sha nak muntah tgk ular walaupon ular tuh cantik k!

~LP Lum~ said...

kak sha : huhuhhu.... blm laie ar kak... xde calon... :(
ye... b myself n GTF wif sape2 yg xsuka ngan sape sy yg sebenarnya... :))
kak, ular itu cntik~

prince adnil said...

hehehe..di sini saya ingin memberi kredit kepada penulis ini kerana akhirnya dia menulis jugak citer pasal ular ni..syabas beti..

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)