Tuesday, March 30, 2010

Apa Kes??


Salam n eelloopp semua~ 
apa khabar korang semua??
aku doakan moga korang sentiasa dalam keadaan yang sihat2 aje ok... :)

ok, sebelum aku nak membebel panjang2 bagai.. apa komen korang mengenai gambar yang aku tepek kat atas nun?? :)
aku jumpa pasal benda ini sewaktu aku berblogwalking kat Laman Web geng Blogger.. aku baru aje men-join-kan diri aku sebagai ahli geng nie, memula just usha aje sebab kebayakkan blog yg aku follow ahli website nie.. then tetabi tertarik lak atie nak join.. :p
dan aku tertarik pada blog ini yang di miliki oleh Miss Fiffy.. :)
dunia tengah hangat ber-facebook.. dan seperti yang kita tau facebook adalah kepunyaan orang luar.. skang Malaysia pun telah ada facebooknya sendiri iaitu MUKA BUKU!!

Welcome everybody...!! ooppss... maaf tersilap lak.. di sebabkan ianya buatan Malaysia, maka kena cakap SELAMAT DATANG SEMUA KE MUKA BUKU!!! W.T.H!!

bukan nak kondem Malaysia.. tapi kalo dah macam nie, apa ke halnya?? wat malu muka aje!! adush~ aku pun tak tau ar nak komen apa2 laie.. 

memalukan memang memalukan.. konon2nya nak jadi macam pencipta Facebook ar.. kalo nak wat pun laman sosial yang bertemakan ke-MALAYSIA-an, guna ar nama lain.. ini nampak sangat kering kontang idea.. nampak sangat niat tu nak meniru.. 

dulu aku ingatkan kita saja aje tukarkan FACEBOOK kepada MUKA BUKU.. rupa2nya memang wujud laman web nie.. tapi bukan dot com, ianya dot net.. korang kalo berminat boleh ar daftar diri kat situ.. aku ada try sebab katanya di situ :


dan aku pun try ar connect with real facebook.. korang akan masuk bahagian Home yang macam ini :

Halaman Home (patut tukar jadi Halaman Rumah)

dan sepatutnya orang yang reka cipta benda alah nie perlu ar alert kalo nak betul2 ciplak... :p
Sepatutnya guna ar perkataan seperti yang aku dah buat tu... ;p
baru ar nampak ke-Malaysia-annya... :)

apa pun kalo korang berminat nak join MUKA BUKU nie, korg g aje ar website dia www.mukabuku.net.. aku tak kuasa ar nak bebel pepanjang macam nie laie.. baik aku wat keje yang berfaedah sikit.. pada creator muka buku ini aku nak ucapkan TAHNIAH kerana ANDA TELAH BERJAYA MENJADI SEORANG PENCIPLAK YANG BERJAYA!! SYABAS!!

skang apa yang indonesia cakap pasal rakyat MALAYSIA adalah benar.. kita hanya tahu mencuri idea orang lain tanpa kita penat nak pikirkan identiti kita.. aku amat2 malu~ :(

ps : Kenapa Perlu Menciplak Idea Orang Lain Sedangkan Kita Mampu Untuk Menghasilkan Idea Kita Sendiri??





Terima Kasih Kerana Sudi Menziarahi Dan Membaca Di Teratak Numb Gurl'z.. Segala Entry Dan Gambar Gambar Adalah Hak Milik Sah Tuan Teratak Kecuali Yang Di Nyatakan Sahaja.. Harap Maklum.. ^^

5 comments:

hanis said...

Hmm.. Paling tidak ada usaha. Tapi siapa kata rakyat Malaysia tidak pandai mencipta? Apa gunanya kajian-kajian yang dilakukan oleh pelajar-pelajar dan pensyarah-pensyarah Malaysia sehingga mampu mencipta pelbagai jenis benda baru? Adakah anda menafikan kemampuan mereka?

dotblogspotdotkom said...

ntah le ..pakcik pun tak tau nak komen apa.. sbb pakcik tak de facebuk @ muka buku....

masa belajar dolu pun suka meniru gak.. huhuhu sebab tu jadi despes.... huhuhuhuhu

~LP Lum~ said...

hanis : sy bukan nak menafikan kehebatan mereka2 yg mampu mencipta pelbagai jenis baru.. sy hanya menyatakan pendapat sy mengenai isu yg di utarakan di atas.. dan sila baca bhagian "ps" ok.. :)
thanx 4 d comment.. :)
n thanx sebb sudi singgah... :)

pokcik : huhuhu... despes yg melakukan pelbagai lagi jwatan yg len... :p

sI tEDI said...

ape ke hel??


ciplak wey!!

usaha apa ke namanya ni.. ambil usaha org adalah.

ha ha ha ha

~LP Lum~ said...

tedi : usaha ar tu... usaha meniru idea org len... :p

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
PoKcik Dot yaNg BaGi

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Nie Award Yang Di berikan Oleh Cik Siti Zubaidah

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Dak Miera :)

nUmb GurL'z AwaRd :

nUmb GurL'z AwaRd :
Award Yang Di Berikan Oleh Kak Yasmin.. :)